П`ятниця, 03.05.2024, 20:14
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Листопад » 7 » Кадастровий номер земельної ділянки для чого він потрібен і як його отримати ?
10:48
Кадастровий номер земельної ділянки для чого він потрібен і як його отримати ?

З першого дня поточного року громадяни можуть вільно користуватися публічною кадастровою картою, яка у вільному он-лайн режимі доступна для усіх бажаючих через офіційний веб-сайт Держземагентства або за адресою в мережі Інтернет http://map.dazru.gov.ua/kadastrova-karta.

В електронних нашаруваннях публічної кадастрової карти міститься величезний об’єм інформації: цифрова карта України (ортофотоплан), кордон України, межі областей, межі районів, межі населених пунктів, індексно-кадастрові карти, земельні ділянки та їх межі, кадастровий номер ділянки, форма власності, цільове призначення, площа, а також карта ґрунтів України.

Слід зазначити, що публічна кадастрова карта містить відомості виключно про зареєстровані земельні ділянки тобто тільки про ті ділянки яким присвоєно кадастровий номер.

Для чого потрібен кадастровий номер?

Для того, щоб здійснити будь-яку операцію з майном, потрібно мати кадастровий номер на земельну ділянку, на якій воно розташоване.

Що таке кадастровий номер?

Кадастровий номер – це спеціальний номер, який присвоюється під час приватизації земельної ділянки, який не повторюється по території України, присвоюється при формуванні земельної ділянки і зберігається за нею на весь час її існування.

Присвоєння кадастрового номера є дуже важливим, адже це з одного боку захистить власника від земельних махінацій, а з іншого вирішить усі суперечки, які виникають навколо продажу нерухомості, що розташована на неприватизованій землі.

Якщо особа захоче придбати будинок, то насамперед їй потрібно дізнатись, чи приватизована біля нього земельна ділянка. Якщо на неї немає кадастрового номера, то законно оформити договір купівлі-продажу буде неможливо. Такий номер означає, що інформацію про земельну ділянку і про право на неї внесено до системи кадастру. Тобто держава визнає особу власником земельної ділянки і зобов’язана захищати її право власності. Наявність кадастрового номера дає власнику гарантію того, що межі земельної ділянки вже ніхто не змінить і її не можна буде втратити шляхом підробки документів шахраями. Отож, варто підкреслити, що саме власник має бути зацікавлений в присвоєнні земельній ділянці цього номера. Крім цього, власник (користувач) земельної ділянки, право власності (користування) на яку підтверджується державним актом на право власності чи користування землею, і який виданий без присвоєння кадастрового номеру,  може зіткнутися з труднощами при відчуженні земельної ділянки. Адже у таких актах не зазначений кадастровий номер. Саме тому необхідно обов’язково його отримати.

Для отримання кадастрового номера потрібно звернутися до землевпорядної організації, яка має відповідну ліцензію та сертифікованих співробітників. Це може бути державна або недержавна організація – на вибір власника. Перелік таких організацій знаходиться в районному відділі Держземагентства та на офіційному сайті Держземагентства України www.dazru.gov.ua. та на офіційному сайті Головного управління Держземагентства у Хмельницькій області :gudazru-khm.gov.ua.Відкрито громадську приймальню у приміщенні головного управління Держземагентства за адресою :вул..Інститутська,буд.4/1.

 Кадастровий номер земельної ділянки визначається за принципом адміністративно-територіальної підлеглості території, на якій розташована земельна ділянка, визначається його кадастровий номер.

Кадастровий номер ідентифікує земельну ділянку та зберігається упродовж всього терміну її існування. При цьому зміна власника не тягне за собою зміну кадастрового номера. Кадастровий номер можна змінити у випадках розділу земельної ділянки, об’єднання з іншою земельною ділянкою, перепідпорядкування земельної ділянки іншій адміністративно-територіальній одиниці.

З переліком зареєстрованих земельних ділянок у системі Державного земельного кадастру можливо ознайомитись за адресою в мережі Інтернет http://map.dazru.gov.ua/kadastrova-karta .У разі відсутності реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі рекомендуємо вам провести державну реєстрацію земельної ділянки, що призведе до внесення даних до Державного земельного кадастру.

Державна реєстрація земельної ділянки проводиться на підставі технічної документації зі встановлення меж земельної ділянки  в натурі (на місцевості) в порядку встановленому постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2012 року № 1051 «Про затвердження Порядку ведення Державного земельного кадастру» відповідно до зазначеної постанови державна реєстрація, кадастровими реєстраторами, проводиться на підставі погодженої документації із землеустрою. Вказана послуга є платною та складане 65 гривень відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2011 року № 835.

Враховуючи викладене рекомендуємо громадянам та юридичним особам власникам та користувачам земельних ділянок здійснити державну реєстрацію земельних ділянок з метою наповнення Державного земельного кадастру та впевненості у непорушності права власності та користування своїм майном – земельною ділянкою.

 

 

Переглядів: 564 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини