П`ятниця, 03.05.2024, 23:04
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Листопад » 28 » Фестиваль «Між нас тобі, Кобзарю, жити»
15:30
Фестиваль «Між нас тобі, Кобзарю, жити»
   Святкування ювілею Тараса Шевченка є надзвичайно важливим для всього українського суспільства. В Україні 2014 рік оголошено  Роком Тараса Шевченка.
Тарас Шевченко для українського народу не лише геніальний поет. Великий Кобзар став могутнім джерелом національної свідомості, символом України. Це в рази підвищує рівень відповідальності, з якою влада має підійти до відзначення цієї важливої дати.  
    В рамках підготовки до масштабного святкування 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка було відкрито  фестиваль «Між нас тобі, Кобзарю, жити». 

   Дійство невипадково взяло початок у селі Залужжя – тільки нещодавно в рамках проекту «Народна ініціатива» тут завершився ремонт  концертної зали. Рівень громадської активності в ході реалізації проекту був надзвичайно високий.    
        Фестиваль відкрили
голова районної ради Людмила Янишина та голова районної державної адміністрації Валерій Курсов. Вони привітали всіх учасників та гостей свята.
        Великий Кобзар –  гордість української культури, він і гордість української національності, Людина з великої букви, патріот, подвиг який полягав передусім у тому, що він вивів поняття про свій народ, повернувши цьому поняттю його споконвічну єдність. Його неймовірна заслуга ще й у тому, що Шевченко підніс до загальнолюдського рівня Відроджувану літературу цього народу, а отже культуру і національну свідомість.
        
Програма фестивалю, підготовлена спільно відділом культури та відділом освіти, була насичена: тут і книжково – ілюстративна вистака «Великий син Великого народу», і виставки декоративно – прикладного та ужиткового мистецтва ( утому числі персональні ) народних умільців. Літературно – музичну композицію про Кобзаря підготували учні Залузької  загальноосвітньої  школи І – ІІІ ступенів, у виконанні аматорських колективів Білогірської селищної, Коритненської, Вікнинської, Залузької, Гулівецької та Квітневської сільських рад прозвучали пісні на слова Т. Шевченка та народні пісні. Окрасою свята став танцювальний колектив Будинку творчості школярів, створений на базі Ямпільської загальноосвітньої школи.    
   Естафету збирається перейняти село Миклаші, славне своїми талановитими людьми.
Переглядів: 415 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини