Неділя, 28.04.2024, 04:14
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Січень » 19 » ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ…
16:04
ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ…

     Напередодні Дня Соборності Білогірським історико-краєзнавчим музеєм спільно з районною бібліотекою та КП Білогірська кіномережа був проведений захід, присвячений ухваленню Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної республіки.
    У заході взяли участь учні 10-А класу Білогірського навчально-виховного комплексу. На початку всі переглянули документальну стрічку з циклу "Невідома Україна”, яка носить назву "Трикутник смерті”. Дуже короткою була історія щойно створеної вільної країни. Затиснута з трьох боків – більшовицькими, польськими військами та військами добровольчеської армії – молода українська держава зникла з карти землі у 1919 році. Але сама ідея незалежності продовжувала жити в серцях українців.
     Так, на жаль, народу України не вдалося реалізувати свій історичний шанс більш як сто років тому. Вона ще довго залишалася бездержавною, роз’єднаною етнічно, роздертою територіально, понівеченою національно. Втрата такої омріяної державності перетворила соборність українських земель на ідеал, одвічне бажання…

     Про це говорили з школярами бібліотекар районної книгозбірні С.Крисюк та науковий співробітник Білогірського історико-краєзнавчого музею О.Богачук. А ще про те, що на тому далекому історичному підґрунті розвинулися події 22 січня 1990 року. Тоді історичну естафету поборників незалежності України гідно підтримали наші сучасники, поєднуючи живим ланцюгом Схід та Захід України. Далі було проголошення незалежної держави Україна, котра наприкінці двадцятого століття стрімко увійшла у світове співтовариство.
    Вшановуючи у ці дні пам’ять творців Акту Злуки, ми не просто виявляємо суспільну потребу. Це наш моральний обов’язок берегти пам’ять про численні жертви, котрий приніс український народ на олтар незалежності, соборності та державності…

В.Михайловський,
директор КП Білогірська кіномережа.

Переглядів: 662 | Додав: bilcinema | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини