Субота, 27.04.2024, 20:24
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Серпень » 29 » Білогір'я святкувало свій 570-літній ювілей
14:34
Білогір'я святкувало свій 570-літній ювілей

      У Білогір’ї цієї неділі було гучне свято – День народження селища, ініціатором проведення якого та головним спонсором стала Білогірська селищна рада. Це масштабна подія, яка зібрала разом людей,  які люблять свій край та є справжніми патріотами малої Батьківщини.
Святковий дух запанував на вуличках ще з ранку, хоча основні святкування припали на після обідню пору. Чи то урочистості ввібрало навіть саме небо, чи то від самих людей атмосфера переповнена гостинністю і радістю. Та й місце для святкування вибрали просто блаженне — поміж трав, квітучих дерев і п’янкого повітря місцевого парку просто губишся у просторі. Чого гріха таїти: спека давала про себе знати, але на неї звертати увагу просто не було часу, бо ж уся увага присутніх там, на сцені. Перед початком свята був час оглянути всю красу, що притягує, мов магніт на невеликій виставці. Про експонати виставки подбали працівники дошкільних закладів, що підпорядковані Білогірській селищній раді. А от гості з Острога на оцінку білогірчанам привезли вироби з кераміки.

      У цей час над містечком розносилися прекрасні звуки музики. То своє мистецтво дарував гість свята – духовий оркестр з міста Староконстянтинова.

     Розпочали офіційну частину заходу ведучі, які прославляли рідне містечко, бажали йому квітнути, розвиватися та збагачуватися на протязі наступних тисячоліть. Селищний голова Анатолій Денисюк висловив щирі привітання односельчанам та подякувала всім, хто проживає у Білогір’ї. Бо ж те, яким ми бачимо селище, – це заслуга кожного. Наступною до слова запросили голову районної ради Л.Янишину. «Сьогодні визначний день для  усіх жителів Білогір’я! Це свято об'єднує усіх, кому дороге наше селище. Сьогодні ми святкуємо ювілей. Білогір’ю виповнюється 570 років! Ми розвиваємося. Поліпшується благоустрій міста, створюються нові робочі місця. На теренах селища працюють потужні підприємства, а землю обробляють досвідчені і мудрі господарники. Білогір’я відоме завдяки чудовій продукції місцевого молокопереробного підприємства, білогірський хліб – найсмачніший, а білогірська вода – зберігає джерельну прохолоду та має унікальний смак!.. Дозвольте сьогодні від себе особисто, від депутатського корпусу районної ради привітати жителів та гостей Білогір’я, вихідців із цього селища! Низький уклін і велика шана вам за самовіддану працю! Бажаю вам міцного здоров'я, натхнення й творчого підходу до виконання будь-якої справи», – побажала присутнім Людмила Василівна.

      А от заступник голови РДА О.Примак наголосив, що такі заходи мають єднальну властивість. Також Олександр Григорович ще раз привітав усіх присутніх із нагодою святкування та побажав успіху й процвітання.
       Опісля урочистого відкриття та привітань гостей Ізяславщини та Лановеччини, розпочалась концертна програма, яка тісно перепліталася з вінчуваннями жителів містечка. Гарні та щирі слова лунали зі сцени в адресу Героя України, депутата обласної ради Петра Іващука, ветерана війни Григорія Піддубняка, воїнів афганців Ігора Кузьмука та Леоніла Токарського, ліквідатора трагедії на ЧАЕС Анатолія Загорського.
 
      Вшанували найстаршого жителя Білогір’я Дмитра Стасюка, заслуженого працівника соціальної сфери Людмилу Янишину, заслуженого працівника культури В.Васильчук, заслуженого працівника сільського господарства Б.Баліцького, матір, яка носить почесне звання «Героїня», Галину Поліщук та багатодітну родину Володимира та Лесю Водзінських. Згадали і про подружжя Назарових, які в ці дні відзначили срібне весілля. Запросили на сцену пару, яка стала 28 серпня на весільний рушник і тепер гордо називаються подружжям –Ірину та Віталій Цісарук. Бажали міцного здоров’я і довгих років життя наймолодшим жителям, народженим у серпні, Ярославу Креніді та Іллі Кривому. Також цього дня подарунки від місцевої влади отримали Л.Кадук, Т.Навродська, О.Жигальська, В.Симоненко, Л.Бухонська, І.Ясеновий, А.Данилюк, В.Адамчук, Н.Рибінська, Л.Особська, А.Гурський, В.Поліщук, А.Данік, В.Олігорський, П.Нестерук, учні Білогірського НВК Н.Денисюк, О.Іващук, Г.Маргарян, О.Григорчук.

       Дякували меценатам О.Петренюку, В.Мельнику, Ю.Бараболі, А.Ковальському, М.Бараболі, В.Зацепанюку, О.Квасюк, які завжди усіма силами сприяють розвитку рідного куточка землі. Пишається громада М.Хоменком та Н.Сухою. Їхні портрети занесені на обласну Дошку пошани. Подяка від місцевого керівництва колективам «Барви Поділля», «Забава», «Брас-квінтет», а також керівникам, які в різний час очолювали селищну раду. Багато для селища зробили В.Багрій, А.Павлєнко, О.Кульба, О.Пастернак. Олег Ананійович привітав земляків зі святом і  побажав, щоб жителі не втрачати своєї енергетики, яка з покон-віків вела їх до процвітань. Запросили на сцену для нагородження І.Кобринського, В.Юрчука, В.Коберу. Екс–очільник краю білих гір В.Кобера, користуючись нагодою, зазначив, що при нагоді завжди відвідує Білогір’я, бо «Білогірщина – чудовий та багатий край. Якось раніше, у клопотах, я не помічав, усієї краси селища. А тепер бачу, як воно змінилося і скільки чого зроблено» – підсумував Володимир Васильович.

         Вшанували і серпневих іменинників, чиє день народження збіглося з ювілеєм Білогір’я. Це В.Возніцький, Г.Поліщук та О.Колісецький. згадували про іменитих вихідців білогірської землі М.Вельму, М.Юрчука, С.Бойтюка, Л.Закордонця, П.Закордонця та О.Закордонця, які своїми справами славлять отчий дім у світі. Підвели результати конкурсу на кращий дім, багатоквартирний будинок, вулицю. Нагороди знайшли своїх власників.
      Відвідувачі свята змогли насолодитись виступами колективів художньої самодіяльності. Публіку звеселяв виступ вокального ансамблю РБК, танцювального колективу «Барви Поділля», народного аматорського гурту «Народні музики», В.Бащук, Ю.Гаврилюка, Н.Міщука, І.Цибулі.

     Потому на всіх чекало продовження концерту. Колектив «Надзбручанка», який діє при Тернопільській філармонії зібрав глядачів у районному будинку культури. Прекрасний концерт продемонстрували гості із сусідньої області: дзвінкоспів гармонійно переплітався із ритмічними танцями. І зал не шкодував аплодисментів. Майже дві години часу пролетіли непомітно.

     Завершився день дискотекою та різнобарвними феєрверками, які осяяли нічне небо.

       Напевно, кожен житель цього дня усвідомив, що Білогір’я – затишне містечко, яке поступово набирає європейського вигляду. Але найголовніша цінність селища, його окраса — це жителі, які працюють на його благо, Білогір’я славиться людьми – талановитими, щирими, добрими й працездатними. А це стовідсоткова запорука того, що святкуватиме подільське селище ще не один прекрасний ювілей.

А.ДЗИЦЮК,
ФОТО Я.ПАНАСЮКА.
Переглядів: 1144 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Георгій  
0
Мої вітання та гарних свят!
Чи не могли б Ви надати інформацію про С.Бойтюка, який зазначений у статті серед визначних вихідців білогірської землі.
Чи не той це С.Бойтюк/композитор ім'ям якого підписано кілька українських маршів?
Був би вельми вдячний за відповідь.
З повагою

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини