Понеділок, 06.05.2024, 16:20
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Лютий » 21 » Звітували працівники культури
09:54
Звітували працівники культури

Дякуючи творчому неспокою та громадському подвижництву аматорів народного мистецтва, культура Білогірщини рясно вродила вагомими духовними здобутками у 2011 році. Про це говорили культпрацівники на підсумковій конференції, що традиційно проходить у лютому. Участь у конференції взяли заступник голови районної ради В.Васильчук та заступник голови райдержадміністрації М.Подлєсний. Представники районної влади висловили свої бачення стосовно подальшого розвитку культурної галузі на Білогірщині. Основним питанням порядку денного став звіт начальника відділу культури і туризму РДА Н.Токарської за 2011 рік.
         Наталія Миколаївна звернула увагу присутніх на те, що основна робота відділу культури і туризму в 2011 році була спрямована на розвиток культурно – мистецьких заходів, збереження народної творчості, аматорського мистецтва, впровадження нових технологій і методик. Погодьтеся, що велика роль у створенні загальнонаціонального культурного простору, примноженні духовної скарбниці українського народу, пошуку нових, відповідних часу і вимогам сучасності, форм творчості належить установам культури і мистецтва. Я не можу сказати, що все у нас було на найвищому рівні. Недоліків вистачає. На те є ряд об’єктивних причин. Але люди, які працюють у закладах культури, не хворіють байдужістю, тому сумлінно та старанно працювали. Якщо говорити про фінансову сторону, то хочу відмітити: видатки за 2011 рік становили понад 3 мільйони  гривень. Платних послуг надано на 205 тисяч гривень. Використано спонсорських коштів всього на суму 17тис.162грн, придбання книг – 3000грн., безкоштовно передано книг на суму 14тис.162грн. Станом на 1.01.2012року у відділі культури і туризму нараховувалось 173 працюючих фізичних особи. На повні тарифні ставки у нас працює 74 працівники, на неповні оклади працює 99 з них: на 0.75 ст. працює 26 осіб, 0,5ст. – 56,  на 0.25ст. працює 17 осіб. Із загальної кількості працюючих на неповні ставки потребують переведення з 01.01.2012року 63 працівники.
 
         Порівняно з попередніми роками в 2011 році в співпраці із сільськими головами проведені капітальні ремонти сільських закладів культури. Всього використано фактичних коштів майже   290тис.грн. У минулому році сільськими клубами були придбані комплекти звукопідсилювальної апаратури  у Сушовецький, Хорошівський та Залужський СБК, Карасівський, Перерослівський та Воробіївський СК; музичні центри – у Міжгірський та Мало Боровицький СК, Вязовецький СБК; телевізори – у Денисівський СБК та Шимковецький СК. За бюджетні кошти, кошти спецфонду, спонсорські кошти було  зміцнено матеріально-технічну базу закладів культури по райцентру на суму 148 тис. А саме: придбали в комплекті 5 комп’ютерів, виготовили арку «Білогірський район», придбали книги, фотоапарат, мультикор, ноутбук, два мікрофони, музапаратуру, відеокамеру, петельковий мікрофон, сценічні костюми, нетбук, музичну апаратуру (акустична система,ударна установка, електрогітари), танцювальне взуття, басгітару, килим на актовий зал школи мистецтв.   Виготовили кошторисну  документацію на капітальний ремонт даху РБК, забезпечили придбання охоронної сигналізації історико-краєзнавчого музею та пропитка  даху РБК.
         В районі працюють колективи, які носять почесне звання «народний», «Зразковий». При районному будинку культури  діє 7 колективів. Це «Забава», «Мелодія», «Народні Музики»,  «Добрий настрій», духовий оркестр, театр мініатюр, «Спомин». Пишаємося сільськими колективами «Лісова пісня» Тростянецького СБК, «Берегиня» Миклашського СБК, «Перлина» Ямпільського МБК, «В’язівчани» В’язовецького СБК, академічним вокальним ансамблем дитячої школи мистецтв. В  цьому році  обласне управління культури, туризму і курортів буде проводити атестацію  на підтвердження колективів, що носять звання «народний», «зразковий». Гордість краю – танцювальний колектив «Барви Поділля». Хотілося б також відмітити роботу працівників бібліотек. Адже, вони завжди збирають найкращі експонати у містечку майстрів. Дякую за роботу колективу історико-краєзнавчого музею.
         Проблеми розвитку культури на селі наші  спільні. Від керівництва сільського чи селищного голови залежить як працює клубний чи бібліотечний  працівник, чи дотримується він розпорядку робочого часу, які масові заходи проводить. Хоч бібліотечні працівники отримують заробітну плату в районі, але це не означає, що вони зовсім не підпорядковані головам сільських, селищних рад. Адже вони живуть і працюють на території сільської ради. Я зверталася до очільників територіальних громад на конференції з проханням по можливості допомогти в проведенні ремонтів закладів культури, в придбані палива,  зміцненні матеріально-технічної бази закладів культури та придбанні літератури для бібліотек. Наразі дякую за співпрацю і покладаю великі надії на тісну співпрацю по відродженню культурно-історичних традицій нашого краю.

         Найбільш актуальними питаннями, що потребують вирішення є проведення капітальних ремонтів у закладах культури. всі знають, що у Гулівецькому СБК потрібно замінити стелю, у Вікнинському СБК - підлогу, капітального ремонту потребує Ставищанський СК. На часі будівництво клубу в с.Шимківці, ремонт даху РБК. Постійно працюємо над зміцненням матеріально-технічної бази закладів культури. Дуже важливим на даний час є питання придбання автобуса для районного будинку культури. Хочу звернути увагу на зміцнення протипожежної безпеки закладів культури. Сподіваюся, що спільними зусиллями вдасться вирішити усі проблемні питання і у 2012 році наші здобутки будуть ще вагомішими.
А.ДЗИЦЮК
Переглядів: 628 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини