П`ятниця, 26.04.2024, 21:20
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Серпень » 18 » Україна зробила корок до енергетичної незалежності і захистила свої інтереси,-Арсеній Яценюк про ухвалення законів щодо ГТС і "Про санкції"
09:18
Україна зробила корок до енергетичної незалежності і захистила свої інтереси,-Арсеній Яценюк про ухвалення законів щодо ГТС і "Про санкції"
 
Верховна Рада у четвер, 14 серпня, прийняла урядовий закон «Про санкції». За відповідне рішення проголосували 244 депутати.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив, що це рамковий законопроект, який «надає українській державі право захищати свої національні інтереси».

«У тому випадку, якщо є загроза національній безпеці української держави, Глава української держави через Раду національної безпеки і оборони буде мати право вводити ряд санкцій на кшталт тих, які вводяться нашими західними партнерами, країнами ЄС, США і Великої сімки», - заявив Прем’єр-міністр.

Перед голосуванням Глава Уряду повідомив, що із переліку санкцій, які були передбачені законопроектом, вилучено деякі спірні пункти, зокрема про можливість обмеження та припинення надання послуг поштового зв’язку, заборону та обмеження теле- і радіотрансляцій, обмеження або припинення діяльності засобів масової інформації, обмеження та заборону виробництва друкованих ЗМІ та інших інформаційних матеріалів.

«Ми вважаємо, що такі рішення можуть прийматися виключно судами України відповідно до законів і Конституції», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Також було враховано зауваження народних депутатів України, які стосуються кола суб'єктів, до яких можуть застосовуватися санкції: «Санкції можуть застосовуватися з боку України по відношенню до іноземної держави, юридичних та фізичних осіб-нерезидентів, які знаходяться під контролем вказаних осіб».

Також у рамках доопрацювання цього законопроекту Парламент вніс пропозицію про те, що Верховна Рада України отримає повноваження на схвалення указу Президента про введення санкцій у тому випадку, якщо такий указ приймається по відношенню до країни або до невизначеного кола суб'єктів.

«Якщо указ приймається, як ми зараз пропонуємо, про застосування санкцій до конкретних фізичних і юридичних осіб - а Уряд підготував список 172 громадян Російської Федерації та громадян інших держав, які підривають територіальну цілісність і незалежність України, та 65 переважно російських компаній, які фінансують тероризм і підтримували анексію Криму, - то такий указ приймається на підставі рішення Ради національної безпеки і оборони», - зазначив Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що прийнятий сьогодні закон про санкції спрямований на захист України, він дає чітку відповідь будь-яким агресорам, терористам, які зазіхають на національну безпеку, українську державу та громадян України.

«Санкції стосуються тільки держави-агресора, тільки іноземних суб'єктів підприємницької діяльності, тільки іноземних компаній, іноземної агентури і всякої іншої гидоти, яка не дає можливості Україні жити», - додав він.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що «абсолютно об'єктивно, що при введенні санкції Україна також буде платити економічно». «І це ціна за незалежність. Це наша позиція», - наголосив він.

Відповідаючи на запитання щодо імпортозаміщення, він підкреслив: «Росія протягом останніх 10 років системно скорочує весь імпорт українських товарів, системно згортає співпрацю з Україною. І Росія почала торговельну війну з Україною 10 років тому.

Саме для цього ми підписали Угоду з Європейським Союзом. Треба диферсифіковувати ринки і треба займатися імпортозаміщенням».

Нагадаємо, в цей же день Верховна Рада ухвалила урядовий закон про реформування системи управління єдиної ГТС України, який передбачає модернізацію і експлуатацію української ГТС спільно з європейськими і американськими партнерами.

Прем’єр-міністр України подякував народним депутатам за плідну та злагоджену роботу та наголосив, що «сьогодні Україна зробила крок до енергетичної незалежності і захистила свої інтереси».
Переглядів: 356 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини