Понеділок, 06.05.2024, 15:10
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Лютий » 10 » ТЕАТР, ЯК МАГІЯ МИСТЕЦТВА…
15:41
ТЕАТР, ЯК МАГІЯ МИСТЕЦТВА…
     В приміщенні Білогірської районної бібліотеки пройшов семінар-практикум по драматичному жанру "Театр – це магія мистецтва”. Його учасниками стали завідуючі сільськими закладами культури. І, як доповнення до семінару, - масовий захід, на який запросили самодіяльного поета з Сушовець Михайла Миколайчука.
     Постать Михайла Миколайчука добре відома на теренах краю. Ще молодим хлопцем прийшов він працювати в місцеве господарство головою колгоспу "Шлях до комунізму”. Старався вести господарство не гірше інших, хоча іноді таки діставалося від партійного керівництва району… Для профілактики. Але він завжди був оптимістом по житті. Часто згадує, як на гостре запитання секретаря райкому, куди він веде колгосп, не розгубився і відповів з підтекстом, показуючи на вивіску: " До комунізму… Куди ж ще...”.
    В нелегких колгоспних буднях протягом вісімнадцяти
років його оптимізм не раз ставав йому у нагоді. А ще ставала у нагоді його їдка сатира на тих, хто ледарював у господарстві, крав, чи пиячив. Він не вказував в своїх віршованих рядках своїх героїв конкретно по прізвищах, але вони зажди впізнавали себе. Не один з них приходив по тому і просив зняти вірш з стінгазети, божився, що ніколи так робити не буде.
     Пройшов час. Михайло Миколайчук і сам не помітив, як захопився поезією серйозно. А згод
ом при допомозі поетів Василя Кравчука з Ізяслава і свого земляка Микола Федунця видав свою першу збірочку "Стежини і манівці”. Другою стала книжечка "Плин”. Ще одну, яку назвав "Промені душі”, хоче впорядкувати і видати найближчим часом…
    Широка та по-справжньому творча його натура. Білогірчани пам’ятають його у ролі Возного з "Наталки Полтавки”. Така собі лебедина пісня, яку він втнув-зіграв на порозі пенсійного віку і надіється, що ще зіграє не одні роль у драматичному гуртку, який діє при районному будинку культури.
    Отож, було що послухати учасникам семінару. І не лише автора віршованих рядків, а інших виконавців, які озвучили його твори. І йому, і завідуючим сільськими закладами культури колектив "Мелодія” подарував пісню "Не підрізайте птаху крила”, вокальне тріо РБК – "Моє село”.
    Вірші Михайла Миколайчука читали керівник гуртка художнього слова Тростянецького сільського будинку культури Микола Валігура, учениця Білогірського навчально-виховного комплексу Таїсія Міракян…
Р.Якимчук, методист РБК.
Переглядів: 479 | Додав: bilcinema | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини