Субота, 04.05.2024, 22:08
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Серпень » 7 » Районний конкурс "Краща сільська, селищна рада" ІІ етап
11:21
Районний конкурс "Краща сільська, селищна рада" ІІ етап
         Майорять на клумбах своїм різнобарв’ям осінні квіти. Хоча серпневі дні скоріше дошкуляють, а ніж тішать, нам спекою, у повітрі уже вловлюється ледь відчутний подих осені. Для селян серпень – гаряча пора, бо забирають останній хліб з поля до комори, готуються збирати урожай картоплі та клопочуться, аби на зиму зробити достатній запас консервацій та закруток. Що не кажіть, а вистачає у нас клопотів у будь-яку пору року.
         Не зважаючи на таку зайнятість, знаходять люди час, щоб подбати про благоустрій та санітарний стан населених пунктів, довести до ладу рідні вулички та місця відпочинку, облагородити туристичні перлинки села та підготувати заклади освіти, культури та медицини до роботи в осінньо-зимовий період. Принаймні, до такого висновку дійшли члени конкурсної комісії на чолі з заступником голови районної ради В.Васильчук, завітавши до Гулівецької, Залузької, Вікнинської та Коритненської сільських рад. Традиційно оглядали заклади соцкультпобуду: школи, дитсадки, ФАПи, клуби та будинки культури, які є в населених пунктах даних територіальних громад. Високі оцінки лунали в адресу педагогічних колективів закладів освіти, адже гарно постаралися для того, щоб діткам, які навчаються у школі та виховуються у дитсадку мали усе найкраще і були забезпечені усім необхідним.

         Пригадуючи, яким був будинок культури у Залужжі, навіть не віриться, що він так змінився. Новий фасад дуже личить приміщенню, де вирує культурне життя.

       Ремонтують та реставрують місцеву церкву, яка є однією з найстаріших у районі і має свою історію. Дбає громада про власну духовність, бо вона разом з культурою – це два крила, на яких кожна людина може здійснити свій політ.

      Гарно зустрічали гостей у дошкільному закладі господарі української хати. Вони незмінні порадники та друзі місцевих малят.
         У центральних садибах створені прекрасні музеї. У Гулівцях, до прикладу, є цікаві експонати. Та й у кожному закладу, де зберігають старовинні речі, можна знайти оригінальний неординарний експонат.

          Такі музеї ніби своєрідні двері: переступиш поріг і здається, потрапляєш у старовину і маєш можливість краще познайомитися з традиціями своїх предків.

         У Вікнинах теж все чудово.

        Особливо красиво перед закладом культури, де величезна клумба чорнобривців та майорів.

         Гарно попрацювали і в Коритному.

        Виправили недоліки, дослухалися до порад членів комісії і стало у селі ще краще, ніж кожного року.

        Та й невеличку капличку на кладовищі збудували.

       А загалом у селах Жижниківці, Гулівці, Залужжя, Корниця, Вікнини, Ювківці та Коритне панує благоустрій, а очільники сільських рад довели, що вміють працювати на благо громади.
Переглядів: 651 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини