Неділя, 28.04.2024, 18:20
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Листопад » 27 » Колективи художньої самодіяльності захищали почесне звання "Народний"
17:03
Колективи художньої самодіяльності захищали почесне звання "Народний"
Колективи художньої самодіяльності, що діють при районному будинку культури та при сільських закладах культури, і носять почесне звання «Народний» захищали звання на сцені Білогірського РБК. Журі на чолі з А.В.Бєлєванцев, заступником директора Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв, після перегляду концерту за участі підзвітних, мали винести нелегкий вердикт – гідний чи ні самодіяльний колектив носити це почесне звання.
Першими на сцені учасники народного камерного хору «Гармонія» дитячої школи мистецтв, керівник Ю.Пацалюк.

      За ними виступив ансамбль мідних інструментів, керівник Степан Тустановський. Ансамбль потішив публіку зразковим виконанням духової музики. Для концерту відібрав найкращі пісні керівник народного вокального ансамблю «Мелодія» І.Цибуля.

     Гарними жартівливими піснями вражали членів журі учасники народного ансамблю «Народні музики». Своїм талантом ділилися з присутніми колективи, що також захищали звання «Народний» із Ямполя, Тростянки, Миклаш. Особливо, аплодували тростянецькій «Лісовій пісні» (керівник В.Кульба). Цей колектив особливий тим, що тут задіяні від наймолодшого до найстарішого жителя села. Звісно, і «Перлина» Ямпільського МБК, і «Берегиня» Миклашського закладу культури – мають свій стиль, свою неповторну виконавську майстерність.

     На «Козацьке весілля» нас запросив добре відомий народний фольклорний гурт «Забава», котрий підготував нову програму аби підтвердити своє звання. Не підвів і ветеранський колектив – народний аматорський вокальний ансамбль «Спомин», незмінним керівником якого залишається О.Зубок. Пісні у їхньому виконанні завжди торкаються найпотаємніших струн душі і залишають у серці глибокий слід.
На завершення творчої зустрічі – уривок з вистави «Наталка–Полтавка» І.Котляревського, зіграний учасниками драматичного гуртка, що діє при Білогірському РБК. Варто відмітити, що самодіяльні артисти вдало перевтілилися у своїх героїв.
      Аматори народного мистецтва Білогірщини довели, що Білогірська мистецька палітра завжди буде щедрою та багатою.
       За нашими добрими традиціями, праця звитяжна, теплого родинного вогнища, краса рідного краю славиться у пісні. Тож побажаймо нашим перлинам сцени сили для продовження пошуків творчості, адже захист колективів на підтвердження звання «Народний» – це своєрідний підсумок творчого життя Білогірських перлин сцени.
Переглядів: 517 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини