Понеділок, 29.04.2024, 09:26
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Квітень » 19 » Хід весняно-польових робіт
09:34
Хід весняно-польових робіт
    
    На Білогірщині триває комплекс весняно-польових робіт. Усі господарства активно включилися у весняну кампанію, аби в майбутньому отримати гарний та багатий урожай. Гарний старт - міцний фундамент високих врожаїв. Основна складність для аграріїв- затяжна зима та несприятливі погодні умови. Адже, працювати потрібно в більш стислі терміни. Начальник управління організації виробництва продукції рослинництва департаменту агропромрозвитку Хмельницької ОДА Валентин Конончук, начальник агроуправління Білогірської РДА Віктор Рабчук відвідали ряд передових та потужних господарств Білогірщини, аби оглянути ділянки на яких триває комплекс весняно-польових робіт та дізнатися про темпи посівної кампанії.
    Милують око потужні агрегати, що наче лайнери, гордо пливуть по ниві. І хоча нові залізні коні вартують не дешево, в обробітку землі нові технології себе виправдовують, адже саме завдяки їм сіяти можна буквально під лінієчку, що спрощує підживлення та зведе до мінімуму втрати при зборі урожаю. Тримають на пильному контролі хід весняно-польових робіт і керівники агроформувань. «З осені ми засіяли  1500 га озимої пшениці, 1100 га- озимого ріпаку, 500 га – озимого ячменю, - розповідає генеральний директор ТОВ ІВК «Рідний край» Володимир Прокопчук, - На весну плануємо посіяти 1200 га соняшнику, 280 га – гороху, 5000 га – кукурудзи. Також буде виділена площа під однорічні та багаторічні трави. На полях у нас задіяні 50 чоловік та потужна техніка, зокрема: 3 «Катерпілери», чотири «Джондіра», 15 МТЗ різних модифікацій». До-речі, працівники господарства працюють і в нічну пору, аби посівна була завершена вчасно. Володимир Олександрович запевняє, що в полі важлива не лише робота агрономів, а й водіїв та трактористів, бо праця хліборобів взаємопов’язана та нерозривна.
    Кипить робота на полях, котрі знаходяться в обробітку ТОВ НВА «Перлина Поділля». «Ми плануємо засіяти 900 га –кукурудзи, 300 га – соняшника, 200 га- ярого ячменю, 500 га –силосної кукурудзи, адже в цьому році збираємося ввести в дію молочно-товарний комплекс на 500 голів дійного стада, - розповідає генеральний директор ТОВ НВА «Перлина Поділля» Сергій Іващук, - Картопля займе 70-80 га, адже сучасні технології та якісні сорти дозволяють отримувати гарні врожаї і ця культура важлива в структурі сівозміни. Хочу зазначити, що кампанія складна. Погодні умови не дозволяють чекати і те, що робили за два дні, робимо за один. Вологість тікає з грунту за години і тому потрібно встигнути посіяти, аби розраховувати на гарний врожай».
    Роботи на Білогірщині проходять інтенсивно і, не дивлячись на несприятливі погодні умови, в нагороду за важку хліборобську працю, сподіватимемося на високі врожаї.
   
Переглядів: 465 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини