Понеділок, 29.04.2024, 07:28
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Квітень » 29 » 27 річниця Чорнобильської катастрофи
08:37
27 річниця Чорнобильської катастрофи

     Пам'ять – це книга, в якій записано все: і життя країни, і життя людини.
     З вдячністю за день сьогоднішній пам’ятаємо кожного, хто пройшов через Чорнобильське пекло. Багатьох з них вже немає в живих. Час іде, а біль не вщухає. Тривога не полишає людей, не заживає Чорнобильська рана. І де знайти слова, аби вгамувати цей біль…
Саме у день 27-ї річниці Чорнобильської катастрофи, на зустріч-реквієм  перед пожежною частиною зібралися ліквідатори аварії, представники їх громадських організацій, ветерани, учні школи, керівництво Білогірського району та духовенство. Хвилиною мовчання за пропозицією голови райдержадміністрації Олександра Мельничука вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів, котрі боролися за наше чисте сьогодення.
     Глибокий сум з приводу трагедії висловив очільник Білогірщини, голова райдержадміністрації О.Мельничук. Олександр Петрович подякував за самовідданість і патріотизм, за любов до рідної країни усім ліквідаторам, Побажав їм міцного здоров’я на довгі роки, справжньої дружби, згуртованості й процвітання.
    Вітальну естафету продовжила заступник голови районної ради В.Васильчук. Віра Леонідівна говорила від імені усього депутатського корпусу і запевнила, що влада розуміє проблеми ліквідаторів і не стоїть осторонь вирішення їхніх болючих питань. Спільно з адміністрацією, з обласним керівництвом будуть робити усе необхідне, щоб віддячити тим, хто рятував нас від чорнобильського лиха сповна.

     До товаришів –ліквідаторів звернувся і голова громадської організації чорнобильців Ігор Роговський. Ігор Володимирович не лише пригадав ті страшні роки, але й говорив про проблеми даної категорії населення, розповідав про роль громадської організації у їх вирішенні.
   Панахиду за померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи відправив Благочинний Білогірського округу УПЦ, протоієрей Олесандр Теравський.
    Лягли до підніжжя пам’ятного знаку корзини квітів та жовто-гарячі нарциси, як символ пам’яті про ту жертву життям, яку здійснили нині покійні герої-ліквідатори, аби ми мали змогу дихати чистим повітрям, милуватися цвітінням квітів, бачити політ птаха у ясному небі.
Музичним дарунком стали пісні у виконанні народного вокального гурту «Мелодія» та соліста Івана Цибулі.

Також керівники району вручили присутнім ліквідаторам продуктові набори.
А ми повинні пам’ятати, що ліквідаторів слід поважати у кожному куточку нашої держави, бо вони взяли на себе найбільший удар, як виявилося, далеко не «мирного» радянського атома

Переглядів: 527 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини