Понеділок, 29.04.2024, 14:53
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Лютий » 10 » Зустрілися з представниками спілки учасників бойових дій в Афганістані та на територіях інших держав
19:39
Зустрілися з представниками спілки учасників бойових дій в Афганістані та на територіях інших держав
  10 лютого 2014 року заступник голови районної ради Віра Васильчук,  голова адміністрації Валерій Курсов зустрілися  з представниками спілки учасників бойових дій в Афганістані  та на територіях інших держав. Метою спілкування було обговорення та вирішення  наболілих для воїнів - інтернаціоналістів.
Цього  року виповнюється 25 років із дня виведення радянських військ з Афганістану. Афганська війна тривала вдвічі довше, ніж Велика Вітчизняна. У цій війні загинуло майже 15 тис. осіб, 290 воїнів пропали безвісти. А скільки скалічених доль, втрачених мрій, пошкоджених планів на щасливе майбуття.
Білогірщина має свій рахунок у цій сумній статистиці – понад 50 сімей удень і вночі чекали своїх дітей,  17 ( 38 %  )  осіб є сьогодні  інвалідами, 1  воїн загинув , 1 помер.  І вже сам факт, що наші земляки  були на ній,  заслуговує  на  повагу та шану. А ще – на підтримку держави.    
 Влада прагне  допомагати вирішувати  їх проблеми. Це стосується і матеріальної допомоги сім’ям загиблих і інвалідам, увічнення пам’яті загиблих.    Проблеми фінансування пільг, лікувально-санаторного обслуговування ( на обліку в районі перебуває 4 чоловік, у 2013 році оздоровлено 1 особу ), ветеранського законодавства, житлового забезпечення ( маємо 6 чоловік на квартирному обліку )  та інших складових соціального захисту,   безробіття серед не старих ще за віком ветеранів афганської війни – ось ті проблеми, які стоять гостро і які спричинили ту відстань, що є між владою та афганцями сьогодні.   Почуття сучасності, тобто причетності до всього важливого, що відбувається зараз, почуття відповідальності за розвиток подій наших днів, вивели вас на відкрите протистояння. Однак хотілося б, щоб   аналіз того, що відбувається, не був одностороннім, а глибоким та виваженим. Адже в державі лише за останні декілька років зроблено чимало для воїнів – інтернаціоналістів.  Так, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.13 № 149 "Деякі питання виплати у 2013 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань",   збільшено розміри зазначеної допомоги в середньому на 10 відсотків  у порівнянні з минулим роком.  Особливу увага держава приділяє вирішенню житлових питань воїнів-інтернаціоналістів. Поступове забезпечення житлом учасників бойових дій на території інших держав здійснюється в межах бюджетної програми "Забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів” (далі – Програма), запровадженої у 2011 році.       У 2013 році обсяг асигнувань за програмою зріс до 95,6 млн гривень. У 2014 році Законом України "Про Державний бюджет України на 2014 рік” запроваджено нову бюджетну програму "Забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, інвалідів по зору та слуху, військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку, для відселення їх із закритих та віддалених від населених пунктів військових гарнізонів”, для виконання якої Мінсоцполітики передбачені видатки в сумі 300 млн гривень. Протягом останніх років зроблено ряд кроків для підвищення пенсійного забезпечення всіх категорій пенсіонерів, зокрема, ветеранів війни. Покращилася робота щодо забезпечення   санаторне-курортним лікуванням учасників бойових дій в Афганістані, яке  здійснювалось у шести санаторіях, підпорядкованих Мінсоцполітики.  
  Присутні обмінялися думками щодо підвищення рівня соціального захисту і медичного обслуговування учасників бойових дій на території інших держав. Мова йшла і про неналежний рівень роботи районної спілки афганців, діяльність якої не відзначається особливою активністю та публічністю.  В процесі спілкування основна увага присутніх була зосереджена на суспільно – політичній ситуації, що нині склалася в державі.  На думку більшості суперечливі питання слід вирішувати не засобами фізичної боротьби, а   цивілізованим шляхом домовленостей та переговорів.
  Присутні схилили голови у хвилині пам’яті про тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя.

   
  Змістовна концертна програма стала доповненням до усіх вітань та побажань.
Переглядів: 359 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини