П`ятниця, 03.05.2024, 22:43
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Липень » 24 » Засідання «круглого столу» на тему: «Основні шляхи підвищення рівня зайнятості населення в районі»
16:57
Засідання «круглого столу» на тему: «Основні шляхи підвищення рівня зайнятості населення в районі»
   24 липня 2013 року в приміщенні Білогірського районного центру зайнятості відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Основні шляхи підвищення рівня зайнятості населення в районі» за участю голови районної ради Янишиної Людмили Василівни.
   Серед питань, запропонованих для обговорення, були питання основних напрямків економічного та соціального розвитку району, реалізації основних положень Закону України «Про зайнятість населення», прогнозування перспективних потреб району в кваліфікованій робочій силі,  забезпечення ефективної зайнятості, легалізація заробітної плати . 
    Закон «Про зайнятість населення»,  що вступив в дію з 01 січня цього року,  визначає правові, економічні та організаційні засади реалізації державної політики у сфері зайнятості населення, гарантії держави щодо захисту прав громадян на працю та реалізації їхніх прав на соціальний захист від безробіття. Закон розроблено на виконання соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на впровадження активної політики зайнятості та створення нових робочих місць. Документ містить низку важливих інновацій , що стосуються всіх основних фігурантів ринку праці. Йдеться про роботодавців і найманих працівників, молодь яка розпочинає трудову діяльність , і громадян старшого віку. Торкнуться новації й державних установ, що забезпечують формування та реалізацію державної політики у сфері зайнятості населення, а також контроль за додержанням законодавства про зайнятість.
     Директор центру зайнятості Лариса Тищук ознайомила учасників круглого столу із станом ринку праці в районі, розповіла про завдання, що стоять перед службою та відмітила, що на забезпечення добробуту громадян спрямована соціальна політика держави. У соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича, відображено нову якість державної соціальної політики та визначено стратегічні напрями соціальних реформ, серед яких особливу увагу приділено підвищенню рівня зайнятості населення. У нас є чудова можливість допомогти людям, які перебувають у скрутному становищі, втративши роботу, і одночасно допомогти роботодавцям поповнити свій трудовий колектив перспективними спеціалістами та отримати фінансову допомогу для створення додаткових робочих місць», - зазначила вона. 
         Наприкінці засідання учасники "круглого столу ” вирішили: посилити співпрацю між роботодавцями та службою зайнятості щодо працевлаштування безробітних, які зареєстровані в центрі зайнятості, в тому числі соціально незахищених верств населення. Особливу увагу приділяти працевлаштуванню осіб з інвалідністю та зміцнювати співпрацю з роботодавцями у напрямку професійної підготовки кадрів -  як індивідуального навчання, так і стажування безробітних безпосередньо на виробництві, а також навчання безробітних під конкретні замовлення роботодавців.
Переглядів: 1069 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини