Неділя, 05.05.2024, 22:36
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Липень » 30 » Забезпечення економічного і раціонального використання бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни
16:46
Забезпечення економічного і раціонального використання бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни
 

Таким був лейтмотив наради, яку провів голова обласної ради Іван Гончар з керівниками закладів охорони здоров’я – об’єктів спільної власності територіальних громад області.

Під час засідання було приділено увагу низці важливих питань, вирішення яких сприятиме скороченню видатків обласного бюджету.

Як відомо, на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 року «Про заходи щодо збалансування місцевих бюджетів у 2014 році в процесі їх виконання» голова обласної ради та голова облдержадміністрації видали відповідні розпорядження, які стосуються створення умов для своєчасної оплати за енергоносії в закладах бюджетної сфери.

Зокрема, під час наради керівникам медичних установ комунальної власності було рекомендовано запровадити жорсткий режим економного використання енергоносіїв.

«На сьогоднішній день нам спільно необхідно виконати завдання Уряду та зекономити до 10% від запланованого обсягу споживання енергоносіїв в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. Тому пропоную розробити та затвердити план заходів щодо економії енергоресурсів в кожному медичному закладі та розглянути питання щодо можливого використання альтернативних видів палива. Під час підготовки до осінньо-зимового періоду ми зобов’язані встановити жорсткий контроль за економним використанням енергоресурсів», - сказав керівник облради Іван Гончар, звертаючись до керівників медичних установ обласної комунальної власності.

При складанні плану заходів з економії енергоресурсів посадовець наголосив на необхідності врахування таких пропозицій як попереднє проведення обстеження технічного стану будівель і споруд. Також було наголошено на необхідності проведення перевірки протипожежного стану будівель і споруд, зокрема системи пожежно-охоронної сигналізації.

У ході наради керівництвом обласної ради було проаналізовано ціну закупівлі на соціально значущі продукти та витрати на придбання продуктів харчування в комунальних закладах, за результатами чого зосереджено увагу керівників на необхідності економії бюджетних коштів на придбання продуктів харчування, одночасно забезпечуючи щоденні натуральні норми харчування хворих.

Йшла мова на нараді й про придбання медикаментів медичними закладами комунальної власності. За інформацією Департаменту охорони здоров’я ОДА, лише 1,2% медикаментів закуповується в обласній фірмі «Фармація».

«Хмельницька обласна фірма «Фармація» є об’єктом спільної власності територіальних громад області. Переконаний, що було би логічно працювати з питання постачання медичних препаратів саме з цією фірмою. Адже «Фармація» не лише розповсюджує зареєстровані на території України медикаменти та вироби медичного призначення, а й виробляє лікарські засоби власного виробництва, а це розчини для ін’єкцій, стерильні розчини для зовнішнього застосування, лікарські засоби для внутрішнього застосування, в тому числі на основі фенобарбіталу для новонароджених дітей та дітей раннього віку», - зауважив очільник облради.

За результатами наради було доручено Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації проаналізувати відпускні ціни на власну продукцію ОФ «Фармації» з подальшим узгодженням таких цін.

Окрім того, було рекомендовано керівникам медичних установ комунальної власності на території закладів розмістити аптечні пункти обласної фірми «Фармація». Обласною радою також направлено звернення головам районних рад та міським головам з пропозицією винайти можливість щодо розташування аналогічних пунктів на території громад.

Приділялася на нараді увага й питанню здачі в оренду приміщень в медичних закладах.

«Проблема ефективного використання майна обласних комунальних закладів залишається актуальною. Площа, яка не використовується за призначенням, може бути надана в оренду, що є додатковим джерелом наповнення обласного бюджету. Слідкуйте за своєчасною сплатою орендної плати та вчасно звітуйте про проведену роботу в обласну раду», - наголосив Іван Гончар керівникам обласних комунальних закладів охорони здоров’я на завершення наради.

 

Переглядів: 406 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини