Четвер, 02.05.2024, 13:38
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Вересень » 27 » Відкриття храму Божого в селі Карасиха
15:37
Відкриття храму Божого в селі Карасиха



Острівець віри, надії і Божої любові з'явився у селі Карасиха. Точніше будували храм Божий на протязі останніх декількох років, а ось освячення Божого дому відбулося нещодавно. Це знаменна і радісна подія для усіх жителів села. У величному духовному дійстві взяли участь протоієрей Олександр Теравський, благочинний Білогірського округу УПЦ та інші святі отці. На святковій літургії були присутні і представники влади заступник голови райради В.Васильчук та перший заступник голови райдержадміністрації М.Подлєсний , секретар Білогірської селищної ради В.Поліщук.

Після святкового богослужіння та освяти каплички, прихожан привітав протоієрей Олександр Теравський. Благочинний зазначив, що відкриття каплички - це надзвичайне диво, яке сталося з Божого благословення, до якого всі готувалися з великим душевним натхненням. Ця подія новий старт до благородних спільних справ. Нагрудним знаком та грамотою Митрополита Київського Володимира нагороджений С.Лотоцький, який зробив дуже багато для того, аби цей храм Божий відчинив свої двері. Грамотами Єпископа Шепетовицького та Славутського Діонісія нагороджені М.Бараболя, І.Довгошея, В.Петринюк, В.Зацепанюк. Багато грамот отримали й інші парафіяни, котрі допомагали у такій благородній справі, як побудова каплички у Карасисі. Серед нагороджених А.Денисюк, С.Кащук, В.Мельник та багато інших. На жаль, усіх згадати по –іменно не можливо, та кожен, хто допомагав повинен згадати слова протоієрея Олександра, котрий сказав, що Бог знає імена усіх, хто творив добрі діла та допомагав примножити осередки духовності в районі.

Потому з такою гарною подією присутніх привітали В.Васильчук, заступник голови райради, В.Поліщук, секретар Білогірської селищної ради, та С.Лотоцький. Вони наголошували на тому, що освячене місце повсякчас скріплюватиме тих, хто до нього приходитиме, вірою, надією і любов'ю, гуртуватиме молоде покоління навколо каплички, прищеплюватиме йому високі ідеали християнської моралі, допомагатиме дбати про душу, бо вона вічна і є неоціненним скарбом.

Ніхто не хотів розходитися після завершення урочистостей. Здавалося, що Божа благодать оселилася в капличці, наповнивши умиротворенням душі тут присутніх.



Переглядів: 549 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини