П`ятниця, 03.05.2024, 20:24
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Липень » 5 » Відбулося засідання правління Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад
14:38
Відбулося засідання правління Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад
     Сьогодні, 05 липня 2013 року в сесійному залі Хмельницької обласної ради відбулося засідання правління Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад. У ньому взяли участь голова Білогірської  районної ради Янишина Людмила Василівна, голова Асоціації сільських, селищних громад Білогірського району Денисюк Анатолій Іванович та  представники сільських общин та місцевого самоврядування різних регіонів України.
    Ключовим пунктом в ході засідання стало обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Неабияка увага до цього питання спричинена тим, що місцеве самоврядування наразі в нашій державі не має достатньої самостійності в своїй діяльності. В силу цього та через відсутність необхідних ресурсів дана система влади на місцях не спроможна цілком задовольнити потреби суспільства. Щодо конкретно сільських громад, то на сьогоднішній день, абсолютна більшість їх є дотаційними. Голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних громад Микола Фурсенко зазначив: «В сучасних умовах реформування місцевого самоврядування повинно здійснюватись на засадах децентралізації, деконцентрації владних повноважень, що вимагає зважених кроків щодо законодавчого вирішення нагальних проблем місцевого та регіонального розвитку».
    Ініційоване Президентом України та Кабінетом Міністрів здійснення перетворень направлене на формування активної особистості, активної громади. В центрі цих перетворень стоїть людина з її потребами. Окрему зацікавленість у присутніх викликала озвучена Концепція загальнодержавної програми сталого сільського розвитку України на період до 2025 року. В ході дискусії члени засідання перейшли до обговорення проекту Закону України «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», котрий наразі є особливо актуальним та перебуває у фокусі уваги суспільства.
Переглядів: 453 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини