Понеділок, 29.04.2024, 16:43
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Лютий » 14 » Творчий звіт аматорів мистецтв Білогірщини
13:52
Творчий звіт аматорів мистецтв Білогірщини
Починаючи з листопада  2013 року в районі тривав   фестиваль народної творчості, присвячений 200-ій річниці від дня народження Т.Г. Шевченка. За цей час до уваги жителів   краю свої таланти   продемонстрували мистецькі колективи майже усіх сільських рад. 13 лютого 2014 року,  кращих із них  знову  зібрав  фестиваль « Свою Україну любіть».
       У фойє районного будинку культури  панувала атмосфера справжнього українського духу  На огляд гостей свята експозиції своїх робіт розгорнули майстри декоративно-прикладного мистецтва Білогірщини. Мабуть кожен, хто  оглядав ці роботи, відзначав високий рівень майстерності наших митців та їх самобутність.  Тут і вишиті портрети Тараса Шевченка, і книжково – ілюстрована виставка,  і виставка малюнків.
       Оглянувши її, всі охочі зібралися у концертній залі, де на них чекало чудове свято української пісні й танцю   та гарного настрою.
      Багатим цей день був і на поважних гостей, серед яких – заступник начальника управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації Марина Алєксєєва,   Анатолій Белєванцев – директор Хмельницького науково – методичного центру культури і мистецтв та інші працівники культури області, добре відомі в мистецькому середовищі.
        В знак вшанування Великого Кобзаря  відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку.  
       Учасників дійства привітали заступник голови районної ради Віра Васильчук та  голова адміністрації Валерій Курсов.
   Ювілей Шевченка зібрав та об’єднав  творчі колективи  нашого краю.  Це грандіозне свято, наповнене яскравим розмаїттям театрального, хореографічного, вокального, декоративно - прикладного та ораторського мистецтв. Кожного разу фестиваль дарував нові таланти та незабутні враження. Його програма    була надзвичайно насичена: тут і книжково – ілюстративні вистаки, і виставки декоративно – прикладного та ужиткового мистецтва ( утому числі персональні ) народних умільців. 
        Привітання продовжились яскравою концертною програмою у виконанні мистецьких  колективів Білогірщини, яка розпочалась з виступу зведеного хору працівників культури. У їх виконання яскраво прозвучала пісня на слова Т. Шевченка «Реве та стогне Дніпр Широкий».   Свої творчі вокальні номери на сцені будинку культури  продемонстрували  Юрій Пацалюк, Назар Міщук, Юрій Гаврилюк. Щиро аплодував зал тріо у складі Олени Зубок, Наталії Кульби та Раїси Якимчук.
        Гарні враження та емоції учасникам свята подарували народний аматорський ансамбль «Мелодія», вокально – інструментальний  та народний аматорський камерний ансамблі школи мистецтв. Вразили глядачів  художнє читання Юлії Бойко та виступ народного аматорського театру мініатюр районного будинку культури. Сподобалися виступи художніх колективів сільських клубів.
      Ну й звичайно ж веселого настрою присутнім додавали запальні  танці в майстерному виконанні  колективів будинку творчості школярів та школи мистецтв.
        Захоплюючим був і виступ народного аматорського гурту «Забава», зразкового фольклорного ансамблю «Добрий настрій»  та народного аматорського колективу «Народні музики».  Усім сподобався і  вокальний фінал творчої програми білогірчан, до якого долучились всі учасники звітного концерту.
  І, як завжди, тепер слово за компетентним журі. За підсумками творчого  звіту  досвідчені фахівці  визначать переможців, які   візьмуть участь у заключному  концерті.
Переглядів: 463 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини