Четвер, 02.05.2024, 08:19
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Вересень » 17 » Співоче Поділля
16:36
Співоче Поділля


   За благословенням   єпископа Шепетівського і Славутського Діонісія до свята Покрова Пресвятої Богородиці відбудеться регіональний фестиваль «Подільська Покрова», в рамках цього фестивалю на Білогірщині пройшов конкурс духовного співу серед хорових колективів та сольних виконавців «Співоче Поділля».
  Участь у конкурсі взяли церковні хори Погорілецького, Варивідського, Мокроволянського, Соснівського, Паньковецького храмів, хор Свято-Троїцького джерела смт.Ямполя, народний камерний ансамбль «Гармонія» дитячої школи мистецтв, народний ансамбль «Спомин» районного будинку культури та чоловіче тріо районного будинку культури,   
   Конкурсний репертуар колективу складався з двох різнохарактерних творів.      Можна було виконувати церковні піснеспіви, твори сучасних композиторів на духовну тематику та народні, козацькі пісні. Твори обов’язково мали виконуватися акапельно, тобто без музичного супроводу.
    Традиційно усі мистецькі заходи розпочинаються із урочистої частини. Гостей та організаторів фестивалю на білогірській землі вітали заступник голови райради В.Васильчук та протоієрей Олександр, благочинний Білогірського округу УПЦ.
    Журі оцінювало виступи колективів за такими критеріями: виконавський рівень, технічне виконання (інтонація, ритміка, фразування, лад, точність виконання нотного тексту); художній рівень (темп, динаміка, інтерпретація тексту, емоційність, виразність, стилістична вірність, якість звучання хору); презентація програми (вдалий підбір та складність виконуваного репертуару, загальне враження про колектив, зовнішній вигляд учасників).
    Звісно, ведуча заходу Л.Особська розповіла про Покрову Пресвятої Богородиці, зауваживши, що свято встановлено на честь Божої Матері, яка зняла зі своєї голови біле покривало –Омофор і розкинула його над людьми в церкві, молячись за їхнє спасіння. Саме цей Омофор став своєрідним оберегом України. Тому не знайдеться села на Україні де б не шанували святу Покрову. До речі, вона вважається покровителькою козацтва. Про щасливу долю у святої благали і дівчата, які хотіли швидше вийти заміж.
    Після урочистої відбулася прекрасна концертна програма. Не можливо передати той захват, ті трепетні почуття, що панували у душі, коли над залом розносилися церковні піснеспіви і сіяли у наші серця зернятко добра, чуйності та милосердя. Гадаю, що членам журі Л.Голодюк, хормейстеру Свято-Михайлівського кафедрального собору, Ю.Стирник, члену оргкомітету, І.Погребняк, журналісту газети «День за днем», протоієрею Олексію, священнослужителю храму Різдва Пресвятої Богородиці, В.Бащук, начальнику відділу культури, та О.Зубок, керівнику народного ансамблю «Спомин» було важко визначити кращих. Головою журі був ієрей Олександр, редактор газети «Архангельський глас», настоятель храмів у селах Пліщин, Серединці, Велика Рішнівка.
    По закінченні конкурсної програми присутні у залі мали змогу переглянути фільми «Коваль власної долі» та «Поклик моєї душі», над створенням яких працював творчий колектив телестудії «Білогірська хвиля». Тим часом, журі підраховувало бали.
    Лідія Голодюк, член журі, на сцені дала професійну оцінку кожному учаснику. Високими оцінками відмічений кожен колектив. Проте найкращими визнано хор Свято-Троїцького джерела смт.Ямпіль. і хоча з кожного району у другому етапі брати участь мали лише два колективи, журі настільки було вражене виступом народного камерного ансамблю «Гармонія» та народного ансамблю «Спомин», що Білогірщину у Шепетівці представлятимуть три колективи.



Переглядів: 633 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини