Понеділок, 29.04.2024, 22:24
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Вересень » 18 » Ремонт комунальних доріг
14:53
Ремонт комунальних доріг

Дороги. Камінь спотикання: майже в прямому значенні цього слова – для водіїв та пішоходів; в переносному – для тих, в кого має боліти голова за стан шляхів. Цілковитою аварійністю відзначається переважна частина доріг в країні. У нас в районі, без перебільшення, оновлення потребує все шляхове господарство. Досягти цього – щось з області фантастики. Але десь підсипати, щось підлатати, щось порівняти реально. Якщо для цього є бажання, насамперед, в очільника громади, яка користується своїми дорогами, тобто дорогами комунальної власності. Сьогодні ми не будемо аналізувати загальну картину ініціативності, господарності та відповідальності сільських та селищних голів. Скажемо, наприклад, про Мокроволянську сільську раду, де на днях вдалося побувати разом із заступником голови районної ради Вірою Васильчук. Тутешній сільський голова Любов Белінська розповіла, що буквально вчора на території сільської ради працювала комісія в складі фахівців відповідних служб, які оцінювали масштаби роботи на сільських вулицях, визначали першочергові завдання. Навіть підрядчика вже визначили: ним став наш райавтодор, очолюваний Анатолієм Гончаруком. Фахівці цього підприємства розпочали роботи на вулиці Вербовій, яка давно не бачила ремонту, а ремонту потребувала неабияк.

– На цю дорогу, – мовить сільський голова, – виділили кошти з обласного бюджету. Це сума в 99 тисяч гривень, яка поступатиме в міру виконання певних робіт частинами. Так би мовити, перший транш уже пішов. І дорожники  наразі прогрейдерували дорогу, підсипали – частково жерствою, частково – щебенем, чекаємо на якісніший будівельний матеріал.

Ця дорога в Мокроволі, до речі, доброї господарської руки не бачила давно. Навіть старші її жителі це визнають. Якраз вдалося поспілкуватися з Миколою Іваскевичем, який мешкає поруч з чорнобильцем Петром Іванюком в одному з провулків Вербової. Чоловік каже:

– Та ми все життя, по суті, в болоті живемо. Тож навіть не віриться, що про нас нарешті згадала влада. Щиро вдячні сільському голові за турботу. Колись, коли я ще був молодим, то дорогу висипали власними силами, а тепер про нас турбуються інші.

Крім Вербової, у Мокроволі відремонтують шлях ще й по вулиці Шевченка. Це вже за власні кошти. Любов Петрівна каже, що на це мають виділити понад 20 тисяч гривень.

Оновляться дві вулиці й в Окопі. Це вже буде за рахунок державної субвенції. Вона передбачається, враховуючи минулорічний залишок, в сумі майже 37 тисяч гривень. До речі, Любов Белінська щиро вдячна за підтримку генеральному директору ТОВ ІВК «Рідний край» Олександру Прокопчуку, котрий виділив транспорт, що доставить будівельні матеріали для облаштування шляхів на території сільської ради.

Враження після відвідин сільської ради склалися однозначні. Їх озвучила заступник голови районної ради Віра Васильчук, відзначивши ініціативність Мокроволянського сільського голови: «Там, де очільник громади на своєму місці й вболіває, чим живе громада, там і результати – наяву. Люди повинні зважувати, кого обирають своїм керівником, бо від цього залежатиме, як житимуть. Дороги – це тільки один із прикладів».

Переглядів: 500 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини