Понеділок, 06.05.2024, 12:43
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Серпень » 5 » Пісенні традиції нашого краю
09:46
Пісенні традиції нашого краю

Пісенні традиції нашого Білогірського краю мають давні та глибокі національні коріння. Вслухаючись у хвилюючі слова та мелодії українських пісень, ми відкриваємо багато поетичних таємниць, знаходимо золоті ключі мелодій, чуємо голоси творців, чиї імена зберегли історичні події і тих, які несправедливо загубились в життєвій круговерті. Наш народ відомий у всьому світі співучістю і неповторним мелодичним багатством. Українська пісня здавна оспівувала любов до рідного краю, завжди кликала до боротьби і надихала на перемогу. Вона завжди змістовна, поетична і мелодійна, народжена неосяжними степами, зеленими гаями і дібровами, стрункою тополею і червоною калиною, високим явором і плакучою вербою. Особливе місце належить народній пісні, яка пройшла випробування часом на невмирущість і сьогодні з новою силою заявляє про себе.

В українських піснях передана історія нашого народу, вся його доля, характер і тому пісенне мистецтво стало помітним явищем в культурно-мистецькому житті нашого Білогірського  краю.

Пісня – є першоосновою розвитку вокально – хорового жанру, адже саме цей жанр є найбільш масовим і найулюбленішим видом мистецтва в нашому районі.

На Білогірщині  працює  55  вокально-хорових колективи , в яких приймає участь 556 учасників,  з них 14 – дитячих , 4  – вокальних  ансамблів носять почесне звання «народний « аматорський.

 Кожного року Білогірським районним будинком  культури  проводяться районні  семінари для керівників вокально-хорових колективів сільських будинків культури, клубів  метою яких є підвищення фахового рівня керівників аматорських вокально-хорових колективів вокально-хорового жанру .

1 серпня  2014 року на базі  районного Будинку культури відбувся районний семінар - практикум керівників гуртків вокально-хорового жанру на тему: «Методика та організація роботи вокальних гуртків»

У роботі семінару взяли участь 20  керівників  гуртків вокально-хорового жанру .

 

Відкрила семінар провідний методист  РБК  -Любов Особська .Вона розповіла про сучасний стан закладів культури району, умови роботи гуртків, любительських об’єднань, клубів за інтересами.

Директор районного будинку культури Хоменко Микола Павлович підняв питання про різноманітні підходи до проблеми здібностей, обдарованості, таланту особистості  спільно з навчальними  шкільними  закладами  району, та сільською молодю.

Найбільше запам’яталась учасникам практична частина семінару, в якій взяли участь досвідчені фахівці районного будинку культури та школи мистецтв.

 Олена Василівна Зубок –керівник народного аматорського вокального ансамблю « Спомин»  провела практичне заняття щодо постановки голосу та вдосконалення вокальної майстерності на заняттях з вокалу. Розповіла про основні принципи роботи естрадного співу в малих формах вокального жанру. Розкрити цю тему їй допомогли учасники вокального тріо « Мрія «  Р.Якимчук, Н.Кульба , О.Зубок. які продемонстрували високий рівень вокальної майстерності, звуковедення, звуковидобування. У їх виконанні  прозвучати пісні «Матінко не плач» та «Журавлі на  Бугом».

Цибуля Іван Володимирович керівник «народного» аматорського ансамблю

« Мелодія»  –під час проведення майстер-класу на прикладі  свого колективу  який  виконав   пісні «Не підрізайте птаху крила «, «Гуси летіли «, «Тай за горою за крем’яною» слухачам семінару, розкрив форми і методи роботи, які необхідно використовувати при вдосконаленні вокальної техніки. А також про академічні та народні вокально –хорові колективи про їх специфіку та відмінність.

Викладачі Білогірської школи мистецтв Сніжана  Гоцак та Оксана  Писаренко зосередила увагу учасників семінару на роботу з дитячими вокально - хоровими колективами. Розповіли про підбір дитячого репертуару, музичний розвиток учасників.

Запропоновані фахівцями майстер-класи були проведені на належному організаційному та методичному рівнях, мали практичне значення для навчально-пізнавальних підходів вирішення наявних проблем вокалістів. Семінаристи мали змогу вільно поспілкуватись безпосередньо з фахівцями, отримати поради і необхідну інформацію по питаннях, які їх цікавили.

У заключній частині семінару відбувся круглий стіл на якому підведені підсумки роботи, обговорені та ухвалені рекомендації районного  семінару керівників гуртків вокально-хорового жанру, висловлена подяка його організаторам за змістовно проведений семінар .Всі слухачі семінару отримали методичні матеріали , пісенний матеріал, які допоможуть їм при використанні у практичній роботі.

 

Матеріал підготувала провідний методист РБК  Любов Особська

 

Переглядів: 522 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини