П`ятниця, 03.05.2024, 05:47
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Червень » 6 » Нарада з сільськими та селищними головами
15:50
Нарада з сільськими та селищними головами

06 червня 2014 року  відбулася нарада з сільськими та  селищними головами. Участь у зібранні взяла заступник голови районної ради Віра Васильчук. На нараді йшлося про ряд важливих питань, що стосуються забезпечення життєдіяльності громад  району. Так, сільські та селищні голови обговорили питання пошуку шляхів та додаткових джерел наповнення місцевого бюджету, змін до Конституції України в частині децентралізації влади, організації обслуговування населення Центром надання адміністративних послуг та питання цивільного захисту населення.

    Про стан виконання  дохідної частини місцевого бюджету та з пропозиціями щодо    більш ефективного використання  можливостей наповнення місцевих бюджетів, розширення  їх дохідної бази та підвищення  фінансового забезпечення виконання власних повноважень органами місцевого самоврядування виступив начальник управління фінансів Віталій Моцюк.  Він повідомив, що за 5 місяців поточного року дохідна частина бюджету виконана на 105 %, однак наразі сільські та селищні ради не використовують усіх можливостей  для наповнення бюджету.  Так, одним із вагомих видів податкових надходжень є плата за землю. Проте в районі мають місце факти використання сільськогосподарських угідь без правоустановчих документів, що суперечить як вимогам чинного законодавства, так і інтересам громади. Крім того, втрати  до бюджету  спричинені й іншим прорахунком сільських та селищних рад  - відсутністю надходжень у вигляді  плати за землю, що знаходиться під сільськогосподарськими будівлями та дворами. Урегульовано  це питання лише в Денисівській сільській раді, де згідно з  до укладеною угодою  між ТОВ «Маяк» та сільською радою місцевий бюджет поповнюється відповідними  коштами. Перегляду потребує і діюча система орендних ставок плати за землю. Необхідно поліпшити роботу щодо виявлення тіньової зайнятості, звернути увагу на діяльність високоприбуткових підприємств ( ресторани, кав’ярні, готелі тощо ).  Як зауважив при цьому перший заступник голови адміністрації Іван Бельцик, кожна сільська та селищна рада повинні володіти своїми фінансовими джерелами,  адже бюджетні надходження є потужними важелями стимулювання суспільного розвитку. Джерела є, інша річ, що керівники місцевих громад не завжди їх ефективно використовують. А громада про це запитає – рано чи пізно. А тому посадовець закликав   голів  сільських та селищних рад відповідально підійти до пошуку оптимальних шляхів для збільшення надходжень до місцевих бюджетів, бо за цим – успіх розвитку громад.         

    Завідувач сектору організаційної роботи апарату адміністрації Анатолій Андрухов опрацював з присутніми питання обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до Конституції України ( в частині децентралізації влади)" Як зазначив А. Андрухов,     в Україні має бути побудована проста та логічна система самоврядування, яка покликана забезпечити нормальне та комфортне життя для громадян у містах та селах. Для реалізації цих змін необхідним є внесення змін до Конституції. Міністерством регіонального розвитку та будівництва уже розроблено відповідний законопроект щодо внесення змін до Основного закону держави,  з яким всі бажаючі можуть ознайомитися на веб-сайті райдержадміністрації, даний законопроект  доведено до відома усіх сільських та селищних голів.  А тому сьогодні кожен з них має організувати широке обговорення зазначеного проекту на місцях, залучаючи до цього депутатів місцевих рад, лідерів громадської думки, педагогічних та медичних працівників. Голова адміністрації Андрій Поліховський закликав присутніх керівників органів місцевого самоврядування уникнути формальних підходів до обговорення з громадою цього питання, а належним чином довести до людей суть перетворень, особливо питання фінансування. Свої пропозиції з урахуванням пропозицій громадян необхідно викласти чітко та послідовно для їх узагальнення.

         Про систему послуг, що надаються населенню Центром надання адміністративних послуг, проінформував керівник сектору надання адміністративних послуг адміністрації Олександр Мельничук. Як він відмітив, надання послуг здійснюється суб’єктами  відповідно до графіка, доведеного до населення. ЦНАП оснащено сучасною комп’ютерною та оргтехнікою, є вільний доступ до системи  Інтернет. Однак, як підкреслив О.Мельничук, якість послуг наразі ще не задовольняє ні населення, ні самих  працівників. А почати роботу щодо поліпшення якості послуг необхідно саме з удосконалення  роботи структури. А тому одним із першочергових завдань керівника ЦНАПу  є проведення  наради, де до кожного надавача послуг будуть доведені чіткі вимоги  щодо змісту та організації їх роботи.

Завідувач сектору з питань цивільного захисту населення Андрій Томорський зупинився на питанні реалізації системи заходів щодо попередження пожеж у літній період, створення безпечних умов для купання людей ( насамперед дітей та підлітків ), розчищення канав для запобігання затопленням тощо. Активно обговорювалося питання можливого влаштування на проживання  в населених пунктах  району біженців зі сходу країни. Думка прозвучала єдина – в разі необхідності  така допомога людям надана буде. Для цього знайдуться і місце, і засоби.

 

Переглядів: 535 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини