Четвер, 02.05.2024, 05:11
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2012 » Вересень » 11 » Медицина - напрямок пріорітетний
09:25
Медицина - напрямок пріорітетний


Реформування галузі охорони здоров’я надзвичайно важлива справа, яка має вирішуватися шляхом діалогу на всіх рівнях. Перехід до світових стандартів надання медико-санітарної допомоги, до оптимізації фінансових, кадрових та матеріальних ресурсів можна здійснити завдяки спільним зусиллям як органів виконавчої влади, так і кожного керівника закладу охорони здоров’я, кожного медичного працівника.

Медична галузь залишається пріоритетною в діяльності як Президента України, так і обласної та районної влади. Медична система повинна працювати над наближенням медичних послуг до потреб людини, підвищенням їх якості. Про це говорив голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха під час робочого візиту на Білогірщину. Василь Степанович у рамках свого візиту завітав до Білогірської центральної районної лікарні, де в урочистій обстановці передав закладу в особі головного лікаря В.Навроцького ключі від новенької карети швидкої допомоги. Поповнення автомобільного парку Білогірської ЦРЛ – це свідчення того, що медична галузь поступово виходить на новий, якісніший рівень надання послуг населенню в нашому районі.

«Ви знаєте, що автомобільний транспорт в закладах медицини на сьогоднішній день є дуже зношеним та старим. Тому одним із основних завдань на 2012 рік, яке ставить перед собою обласна державна адміністрація – це забезпечення новими санітарними автомобілями усі амбулаторії загальної практики сімейної медицини області.

Усі медичні реформи спрямовані на те, щоб медицина була наближена до людей. А для цього потрібно розвивати профілактичний напрямок галузі, сімейну медицину та первинну санітарну медичну допомогу. Хмельницька область четверта в Україні, яка має самий сучасний томограф в онкодиспансері, перша – де в кардіодиспансері є новітній прилад УЗД ехокардіографії, а до кінця року буде відкритий пренатальний центр матері та дитини. В області найбільше установ, а саме 30 соціальних закладів, де перебувають одинокі та пристарілі громадяни. І не вірте тому, хто буде вам говорити, що лікарні та амбулаторії будуть закриватися. Нам це не цікаво. Влада вболіває за те, щоб медичні послуги для населення були якіснішими. В області відкрито 18 нових відділень та закуплено 14 автомобілів для відділення швидкої допомоги. Щорічно будуть виділятися кошти на поповнення транспортних парків. За один рік все вирішити не легко, бо ж кожен автомобіль коштує до 150 тисяч гривень. А за рік-другий ми будемо мати стабільну ситуацію в галузі охорони здоров’я», – сказав Василь Степанович.

Підтримувати розвиток медгалузі у районі та допомагати білогірським медикам пообіцяв і наш земляк, депутат обласної ради В.Олуйко. На урочистостях були присутні  Л.Янишина, голова райради,  О.Мельничук, голова райдержадміністрації, депутат обласної ради, Герой України П.Іващук. Протоієрей Олександр Теравський, благочинний Білогірського округу УПЦ, освятив новий транспортний засіб.

В.Рачок, фельдшер відділення швидкої допомоги Білогірської ЦРЛ: «У нас є два автомобілі швидкої, які використали свій ресурс. Буває, що і ламаються, коли їдемо на виклик. А новий автомобіль швидкісний та комфортабельний. Ми зможемо швидше дістатися до хворого і вчасно надати першу невідкладну допомогу, бо ж інколи кожна хвилина на вагу золота»

І.Різак, начмед Білогірської ЦРЛ, висловив свою точку зору: «Нам потрібна ще одна карета швидкої для Білогірської ЦРЛ. Сільські амбулаторії  забезпечені транспортом повністю. А от ще один автомобіль потрібний на Ямпільську лікарню»

В.Навроцький, головний лікар мед закладу, прозвітував перед високо посадовцями та своїми колегами про те, що робиться у галузі охорони здоров’я на Білогірщині. Це і завершення будівництва дев’ятиквартирного будинку для лікарів. Наразі у медінститутах навчається 8 інтернів, які прийдуть працювати у нашу районну лікарню. 2013 році очікують трьох молодих спеціалістів. Близько 2,5 млн гривень буде використано найближчим часом на заміну вікон стіклопакетами, утеплення стін, буде зроблений ремонт в інфекційному відділені, а на ремонт харчоблоку було виділено 391 тисячу гривень з районного бюджету. Тому Валентин Афанасійович щиро дякував районному та обласному керівництву за розуміння і підтримку.

До керівника області зі своїми проблемами звернулися  працівники райлікарні. В.Ядуха запевнив медиків, що підняті ними проблеми він допоможе розв’язати. Серед найболючіших питань – закриття пологового відділення

« По необхідності проходить реформування на теренах нашої держави. Я переконаний у районній центральній лікарні мають функціонувати всі відділення, але не обов’язково на 30 -50 ліжок при середній наповненості у 10 ліжок. Пологове повинне бути обов’язково. Треба провести реорганізацію інших відділень і  в межах ліжкового фонду створити всі належні умови, щоб таке відділення функціонувало. Я дам завдання Управлінню охорони здоров’я, щоб вивчили ситуацію і дали рекомендації, як відновити роботу відділення. Я не можу сказати, що галузь медицини знаходиться у критичному стані, бо ж виділяються кошти на придбання нового обладнання, техніки, будівництво нових відділень. Приміром, у цьому році на галузь охорони здоров’я виділено 45 млн.гривень», - зазначив Василь Степанович.

А.ДЗИЦЮК, А.КАРДАШ.

Фото А.КАРДАША.

Переглядів: 944 | Додав: bil-rada | Теги: В.Ядуха, Білогірська райлікарня, Білогірська рада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини