П`ятниця, 03.05.2024, 19:30
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Липень » 11 » Колектив "Добрий настрій" Білогірського районного будинку культури у Болгарії
14:09
Колектив "Добрий настрій" Білогірського районного будинку культури у Болгарії

Дитячий зразковий колектив «Добрий настрій» Білогірського районного будинку культури прийняв участь у першому міжнародному фестивалі «Рози Обзора» (Болгарія). Додому юні талановиті білогірчани та їх керівник Олена Зубок повернулися не лише з масою емоцій та вражень, а й привезли диплом лауреата, переможця у номінації «фольклор» та золоту медаль фестивалю.

         - Ідея поїхати на конкурс визрівала давно, – каже Олена Зубок, –а взяти участь у цьому фестивалі запропонувала знайома, котра мешкає у Запоріжжі. Вона дала мені номер телефону директора благодійного всеукраїнського фонду «Щедрик–Ведрик» Валентини Блюхер. Я їй зателефонувала, а вона дала прочитати мені положення про «Рози Обзора».  Я порадилася з дітьми і ми вирішили подати заявку і поїхати на фестиваль. Фестиваль тривав дві неділі, у вартість квитка було включено проживання та харчування учасників колективу.

         Творчість та майстерність «Доброго настрою» давно уже відома за межами білогірського краю. Та участь у фестивалі «Рози Обзора» – це була можливість заявити про наше сонячне містечко на весь світ. І як бачимо, шансом цим білогірчани скористалися сповна. Олена Василівна розповідає, що в Болгарії їх дуже гарно та тепло зустрічали, учасники фестивалю підтримували один одного, незважаючи на дух суперництва, що літав у повітрі. Змагатися за болгарські призи приїхали колективи з Росії, Молдови, Румунії, Естонії. Україну представляли колективи зі Львову, Вінниці, Кривого Рогу та Києва, Переяслав –Хмельницького, Євпаторії. Пані Зубок каже, що було дуже багато хореографічних колективів та естрадних виконавців. Фольклорний колектив був один – наш «Добрий настрій».

         – В Болгарії ми були чотирнадцять днів, - продовжує свою розповідь Олена Зубок, - концерти у рамках фестивалю проходили 26, 28 та 30 червня. Кожен день у нас були репетиції: зведені та індивідуальні. Діти дуже хвилювалися, бо хотіли вибороти нагороду. Отож, викладалися на повну силу. Та свого глядача ми завоювали одразу. На другий день після того як ми приїхали, то взяли баян і пішли в парк, почали співати пісні зі свого репертуару. І одразу біля нас зібрався натовп земляків, котрі тут відпочивали. Людям настільки сподобалося, що вони запитували, коли і де колектив буде виступати. А коли «Добрий настрій» був на сцені, то нам кричали «Україна! Україна» та «Браво», а ще викликали «на біс». Знаєш, що ще цікаво, – продовжує керівник зразкового ансамблю, – естрадним виконавцям давали часу максимум на два номери, а коли заслухали нас, сказали показувати усю програму цілком. Отож, першого дня ми перенесли глядача на «Ярмарок», другого дня – показали фольклорну програму «Пусти ж мене, моя мати, на вулицю погуляти», а на гала-концерті знайомили жителів та гостей Болгарії з нашими веснянками у фольклорній програмі «А вже весна, а вже красна». Звісно, до фестивалю готувалися, але під час виступу вирішили працювати в живу, а не виступати під фонограми.

         Якщо пошукати в інтернеті інформацію про фестиваль, то знаходяться цікаві факти. Виявляється, в Болгарії троянди в пошані. В долинах гір Стара планина з давніх –давен вирощували троянду, з якої робили трояндове масло, котре було відоме далеко за межами країни. Саме тому троянда є одним із головних символів держави. Багато пісень складено про королеву квітів, вона постійний атрибут в національних обрядах, в народній вишивці, її писали усі художники. Все це надихнуло жителів Казанлика та Карлово кожен рік влаштовувати в кінці травня Фестиваль Рози. Звісно, історія фестивалю цікава та насичена різноманітними подіями, та цього року ми можемо пишатися тим, що залишили частинку своєї, української, культури у Болгарії.

         - Мене попередили, що треба мати з собою сувенір, який залишиться болгарам у подарунок, – каже Олена Зубок. – З собою я мала рушник, котрий вимережила наша вишивальниця Оксана Керекеша. Рушник настільки сподобався, що його подарували меру Обзора.

         Також Олена Василівна розповідала, що вони активно відпочивали на морі, ходили в гори, вивчали місто, були на екскурсії місті Несерб. Найпам’ятнішим днем став день гала-концерту. Емоції зашкалювали.

         – Ви навіть не уявляєте, коли називають колектив, котрий представляв столицю тієї чи іншої країни, чи колектив, котрий прибув з великого міста, і раптом кажуть: ««Добрий настрій» з Білогір’я Хмельницької області», яку гордість відчуваєш, як в душі набирає розмаху крил дух патріотизму. Це незрівняне відчуття, – ділиться зі мною пані Олена.

         А ще представники всеукраїнського благодійного фонду «Щедрик-Ведрик» обіцяли завітати до райцентру та нагородити діток, учасників «Доброго настою» золотими медальками.

                 В найближчих планах побувати з гастролями у Запоріжжі, куди уже запрошують дитячий колектив. Тож хай юним білогірчанам все завжди вдається, а в памяті жителів міста Обзора, де чисте лісне повітря перемішується з запахом морського бризу, ще довго линуть пісні, привезені дитячим колективом з мальовничого подільського куточка і настрій буде завжди добрим.




















Переглядів: 712 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини