Неділя, 28.04.2024, 23:37
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Зустріч із відомими письменниками та поетами Хмельниччини
12:17
Зустріч із відомими письменниками та поетами Хмельниччини
    Указ Президента України Віктора Януковича №257/2012 "Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» знаходиться на постійному контролі у районі. На засіданні Громадської гуманітарної ради Глава держави підкреслив: усвідомлення та планування двохсотрічного ювілею Великого Кобзаря повинне нагадати  нам усім, що українці – великий народ, чий внесок у світову  культуру і науку беззаперечний  та  визнаний.
      Учні загальноосвітніх навчальних закладів району із задоволенням зустрічаються з відомими людьми.



       Днями в рамках реалізації заходів щодо відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка  в Миклаській загальноосвітній школі І - ІІ ступенів відбулась зустріч з відомими письменниками та поетами Хмельниччини, членами обласної організації Національної спілки письменників України: Василем Горбатюком (голова обласної організації  національної спілки письменників України), Ніною  Шмуриковою (поетеса, лауреат премії ім. Б. Хмельницького), Анатолієм   Ненцінським (поет-сатирик). Знатні люди української культури, які відомі своїми досягненнями та творчими здобутками, зібралися в стінах закладу, де колись навчався подільський  поет  Микола Федунець.


         
      За плечима у кожного багатий життєвий та творчий шлях. Отож, було чим поділитися зі школярами.  У свою чергу вчителька української мови та літератури школи Діна Дашкевич провела урок української літератури «Зірки народжуються і на Хмельницькій землі», де діти знайомилися з літературою  рідного краю. Під час уроку звучали твори поетів і та письменників, розповіді про їх творчу спадщину.

       Зустріч, до організації якої доклали чимало зусиль директор та педагоги Микласької школи, була цікавою та насиченою:  гості мали змогу побувати у шкільному музеї, ознайомитися із творчими доробками місцевого художника Миколи Кравця. Звучали теплі слова, поетичні твори, пісні від учнів школи та колективу «Берегиня» Микласького будинку культури. На заході були присутні Валентина Панасюк  – начальник служби у справах дітей адміністрації; Наталія Соколюк  – заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту; Надія Артемчук  - завідуюча районним методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту; спеціалісти відділу освіти та методисти районного методичного кабінету відділу освіти; Галина Мартинюк - директор Білогірської централізованої бібліотечної системи та бібліотекарі районної бібліотеки. По завершенню зустрічі гості відвідали батьківщину поета-лірика М. Федунця - село Сушівці та його музей у Сушовецькій загальноосвітній школі І – ІІІ ступенів.


       
     А на згадку про  відвідування села поети Хмельниччини  посадили на території школи дуби.  Як  символ повноти життя, могутньої сили й величної краси.
Переглядів: 941 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини