Неділя, 28.04.2024, 22:58
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Жовтень » 30 » Засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів і Регіонального комітету з економічних реформ при обласній державній адміністрації
09:50
Засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів і Регіонального комітету з економічних реформ при обласній державній адміністрації
 29 жовтня 2013 року під головуванням  Василя Ядухи відбулося спільне засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів і Регіонального комітету з економічних реформ при обласній державній адміністрації. У засіданні прийняла участь голова районної ради Людмила Янишина.
Опрацьоване в ході засідання коло питань стосувалося практичного застосування в регіоні механізмів та інструментів державної підтримки і стимулювання інвестиційної діяльності як в розвиток економіки, так і в соціальну сферу.
У ході засідання голова облдержадміністрації наголосив, що тільки спільними зусиллями команди влади, громадськості і бізнесу, втілюючи інноваційні проекти, можна забезпечити економічне зростання в регіоні, покращити якість життя кожного його жителя: «Влада Хмельниччини вже три з половиною роки поспіль намагається спільно із громадськістю, підприємницькими колами визначати пріоритети в роботі та вирішувати проблемні питання регіону. Особлива увага роботи обласної державної адміністрації зосереджена на створенні максимально сприятливого бізнес-середовища, налагодженню продуктивного діалогу з інвесторами. Залучення ефективних інвестицій, що забезпечують економічне зростання в регіоні, є одним із пріоритетних стратегічних напрямів роботи обласної влади у виконанні завдань, визначених Програмою економічних реформ Президента України Віктора Федоровича Януковича на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава». Воно надзвичайно актуальне цьогоріч в контексті євроінтеграції України та визначене Главою держави основною рушійною силою роботи влади».
Василь Ядуха із приємністю констатував, що Хмельниччину впізнають, її визнали, з нею бажають співпрацювати та вкладати кошти для реалізації найамбітніших інвестиційних проектів. Він навів конкретні результати роботи іноземних інвестицій в економіці краю. Варто зауважити, що за час роботи нинішньої влади залучено 80 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій, що складає третину загального обсягу іноземних інвестицій, що надійшли в економіку Хмельниччини за роки незалежності України.
Разом з тим, на переконання Василя Ядухи, розраховувати лише на іноземні інвестиції не варто, потрібно шукати й інші резерви, зокрема, внутрішні. Сьогодні актуальним є залучення коштів на розвиток місцевих громад через соціальне партнерство. Вже є гарні приклади такої співпраці влади і бізнесу. Активно інвестують в громади, в людський капітал інвестори-товаровиробники. «Роботи зроблено немало, але потрібно зробити набагато більше», - наголосив він.
«Регіональний аспект практичного застосування механізмів та інструментів державної підтримки і стимулювання інвестиційної діяльності» висвітлив заступник голови облдержадміністрації Леонід Гураль. Він зауважив, що «чинні стимулюючі норми законодавства дозволяють в повній мірі використати наявний інвестиційний потенціал регіону для забезпечення залучення в економіку додаткових фінансових ресурсів, створення нових робочих місць та збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів шляхом реалізації інвестиційних проектів».
Про преференції інвесторам та позабюджетні джерела фінансування інвестиційних проектів доповів директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Андрій Прусецький. Він наголосив, що для стимулювання точок економічного зростання потрібно навчитися залучати кошти в область шляхом створення сприятливого бізнес-середовища для роботи іноземного капіталу, дотягнутися до кожної «конкурсної» гривні та спрямувати її на розвиток.
Виконуючи доручення голови облдержадміністрації, в рамках виступу «На шляху до впізнаваності Хмельниччини та її ідентифікації», заступник начальника управління зовнішньоекономічної діяльності та інвестицій Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Василь Лутюк представив учасникам засідання результат ініційованої ним роботи – унікальний бренд Хмельницької області. Дизайн бренду розроблено хмельницькою художницею та дизайнером Оксаною Мазур. Концепція бренду уособлює в собі традиційні цінності подолян та стане гідною візитівкою нашого краю, слугуючи візуальною асоціацією кожної із сфер життя та діяльності в області.
Практичним досвідом створення індустріального парку в м. Славута як інструменту розвитку економіки поділився міський голова м. Славути Василь Сидор. А начальник відділу інформації та соціальної політики корпорації «Сварог Вест Груп» - директор благодійного фонду «Зміцнення громад» Тетяна Василик розповіла про інвестиції у розвиток громад, де працює інвестор – важливу складову в діяльності соціально відповідального бізнесу, яким є Корпорація.
Голова облдержадміністрації Василь Ядуха у ході засідання наголосив, що лише продуктивна праця на результат, розбудова сприятливих умов для ведення господарської діяльності та інвестування капіталу в економіку області, використання всіх наявних можливостей і преференцій, дасть змогу забезпечити стале економічне зростання та соціальний розвиток регіону і, як наслідок, підвищить якість життя краян.
Переглядів: 514 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини