Понеділок, 29.04.2024, 07:29
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Жовтень » 16 » Сімейні лікарі з Хмельниччини взяли участь у тематичному семінарі
10:46
Сімейні лікарі з Хмельниччини взяли участь у тематичному семінарі
 У Хмельницькому міському перинатальному центрі під егідою вітчизняного Міністерства охорони здоров’я відбувся науково-практичний семінар «Актуальні питання розвитку сімейної медицини в Україні». Захід пройшов у форматі телемосту Хмельницького з Києвом, Вінницею та Житомиром. Лекції читали провідні фахівці вищих медичних навчальних закладів Вінниці та Києва. До семінару долучилися більше сотні сімейних лікарів з усіх куточків Хмельниччини.

Як відомо, на виконання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка ефективна держава» на Хмельниччині, як і в державі в цілому, проводиться медична реформа. Одним із основних її напрямків є модернізація первинної медичної допомоги. Тому проведення такого семінару сприятиме суттєвому підвищенню кваліфікації лікарів загальної практики сімейної медицини, збагаченню їх теоретичними і практичними знаннями.

Аби розмежувати первинний і вторинний рівень надання медичної допомоги, в області створюються юридично самостійні Центри первинної медико-санітарної допомоги. У 2013 році запрацювали 18 Центрів ПМСД в районах та один у місті Кам'янець-Подільський.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Свестун зазначила, що сімейна медицина інтенсивно розвивається. За сімейним принципом первинна медична допомога надається майже 74 % сільського населення області та понад 50 % міських жителів. У селах краю нині діють 153 лікарських амбулаторії та 38 амбулаторій надають медичну допомогу у містах та районних центрах.

На Хмельниччині працює 370 лікарів загальної практики-сімейної медицини, а це близько половини від загальної кількості усіх лікарів, які надають первинну медичну допомогу. Така модернізація дає можливість поліпшити фінансування первинної медичної допомоги, підвищити рівень персональної відповідальності за здоров'я людини як лікаря, так і самого пацієнта, запровадити мотивацію медичних працівників до ефективної праці.

Як було відмічено на семінарі, аби якісно виконувати складні завдання, які стоять перед медициною і перед сімейними лікарями зокрема, необхідно постійно проводити міжатестаційну підготовку сімейних лікарів на належному рівні та підвищувати її якість.

Після завершення науково-практичного семінару його учасники отримали відповідні сертифікати.

 

 

Переглядів: 431 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини