Неділя, 28.04.2024, 23:19
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Жовтень » 31 » Пересувна історико – документальна виставка "Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни (1941 – 1945 років)"
10:50
Пересувна історико – документальна виставка "Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни (1941 – 1945 років)"
   Висвітленню та дослідженню подій Великої Вітчизняної війни, які є одним із найскладніших етапів в історії нашої держави, сприяє пересувна історико – документальна виставка «Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни (1941 – 1945 років)»,  або вона ще називається «Поділля очима солдатів Вермахту». В районному історико – краєзнавчому музеї відбулося її відкриття. У зібранні взяли участь голова районної ради Людмила Янишина, заступник голови районної адміністрації Олександр Примак,  представники державних установ, організацій та підприємств району.
     Президент України Віктор Федорович Янукович  чітко визначив завдання на гідному рівні відзначити  70-у  річницю  визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річницю Перемоги у Великій Вітчизняній  війні 1941-1945 років. В рамках реалізації цього важливого документу в державі, в області, у нас в районі проводяться різнопланові заходи, які ще раз засвідчують нашу небайдужість до подій Великої Вітчизняної війни, глибоку шану і повагу  до тих, хто воював за визволення рідної землі. Архівні документи, представлені на сьогоднішній виставці, допомагатимуть нинішньому поколінню відтворювати наше минуле таким, яким воно було в дійсності. Щоб воно прониклося ще більшою повагою до тих, хто віддав життя за здобуту перемогу. Дуже високою була ціна перемоги, що не дає нам права кинути усі ті події в забуття. Ми маємо їх пам’ятати заради поваги до історії нашої України, заради тих, хто відстояв її у нелегкій боротьбі, заради нинішнього та майбутнього. 
      Директор  районного історико – краєзнавчого музею Іван Кадук повідомив присутнім про мету та завдання виставки, її роль в духовному відродженні краю. Він продемонстрував архівні документи, світлини, спогади, газетні публікації, розміщені на 26 стендах, детально розповів про ті, які найбільше зацікавили відвідувачів.
   Планується, що виставку організовано відвідають учні загальноосвітніх шкіл, працівники підприємств району, жителі нашого краю.
     Для довідки: виставка підготовлена за фінансової підтримки Міжнародної громадської організації «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» працівниками Державного архіву Хмельницької області спільно з Хмельницькою обласною державною адміністрацією, департаментом освіти і науки, молоді та спорту, управлінням культури, національностей та релігій  облдержадміністрції, управлінням Служби Безпеки України в Хмельницькій області, Хмельницькою обласною громадською організацією архівістів та дослідників «Поклик віків», Хмельницькою обласною радою ветеранів України. 
Переглядів: 788 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини