Понеділок, 29.04.2024, 01:16
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Жовтень » 10 » Микола Азаров: Україна прямує до Європи з визнаним світом науковим потенціалом і можливостями
12:27
Микола Азаров: Україна прямує до Європи з визнаним світом науковим потенціалом і можливостями
Україна прямує до Європи з визнаним світом науковим потенціалом і можливостями. На цьому наголосив Прем'єр-міністр України Микола Азаров на засіданні Уряду 9 жовтня 2013 року, коментуючи підписання у Женеві Угоди між Україною та Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН) про надання нашій державі статусу асоційованого члена. «Тут ми стали першими серед країн Східної Європи», - зазначив Глава Уряду.
  Микола Азаров додав, що поглиблення співробітництва з найавторитетнішою науковою фундацією в Європі і у світі – це еталон євроінтеграції України.
   За його словами, Україна має всі підстави входити до міжнародних об’єднань на правах країни з самодостатнім науковим, унікальним технологічним та потужним промисловим потенціалом.
   Микола Азаров відзначив, що підписання Угоди дозволить Україні отримувати замовлення від ЦЕРН на виготовлення високотехнологічного обладнання. Наше  наукове співтовариство матиме можливість просувати свої і долучитись до створення новітніх світових технологій, братиме участь у спільних навчальних та дослідницьких програмах. Крім іншого, це зупинить відтік талановитої молоді за кордон. Українські вчені отримають додаткові можливості для фундаментальних досліджень з використанням найбільш сучасного обладнання, яке існує сьогодні в світі.
   Крім того, повідомив Прем'єр-міністр, статус асоційованого члена дозволить українським науково-дослідним установам і підприємствам брати участь у тендерах ЦЕРН і отримувати замовлення для різних проектів у галузі сучасної прикладної фізики, брати участь у створенні нових матеріалів, а також отримувати можливість розвивати дослідження у галузі ядерної медицини та технологій, нанотехнологій, інформаційних технологій та матеріалознавства тощо.
   «Сучасна, нова Україна є і повинна бути саме такою - всесвітньо визнаною науковою європейською державою. Таке завдання поставив перед Урядом Президент України», - наголосив Микола Азаров.
Переглядів: 348 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини