Середа, 24.04.2024, 06:49
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Грудень » 14 » Інтереси мешканців усіх населених пунктів, що входитимуть до об’єднаної територіальної громади, будуть захищені
10:54
Інтереси мешканців усіх населених пунктів, що входитимуть до об’єднаної територіальної громади, будуть захищені

Виключно на добровільних засадах в Україні проходитиме об’єднання територіальних громад, яке дозволить підвищити рівень якості та доступності послуг для населення. Про це під час засідання пост-моніторингової групи Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи сказав директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Сергій Шаршов.

Серед іншого, на засіданні обговорили проект закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад», який, як відомо, пройшов перше читання у Верховній Раді.

«Ми ретельно вивчили досвід країн Європи з цього питання. У першу чергу, об’єднання громад ґрунтуватиметься на добровільності, що супроводжуватиметься державною підтримкою. Зміни, які ми пропонуємо до Бюджетного кодексу, передбачають наділення об’єднаної громади повноваженнями, рівнозначними повноваженням міст обласного значення, і органи місцевого самоврядування об’єднаної територіальної громади самі будуть визначати розміщення комунальних підприємств, установ та організацій за принципом якнайкраще для мешканців територій, що входитимуть до складу об’єднаної громади», - зазначив Сергій Шаршов.

Він також пояснив, що забезпечувати зв’язок сільських територій, які втратять статус адміністративно-територіальної одиниці, та захищати інтереси мешканців цих територій у раді об’єднаної територіальної громади будуть відповідні посадові особи – старости населених пунктів.

«Таким чином, інтереси мешканців усіх населених пунктів, що входитимуть до об’єднаної територіальної громади, будуть враховані і захищені», - резюмував Сергій Шаршов.

Раніше Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку Геннадій Зубко в ході обговорення основних положень змін до Бюджетного та Податкового кодексів щодо фінансової децентралізації повідомив, що важливим є положення бюджетних змін, які стимулюватимуть громади до об’єднання і тим самим ставати спроможними самостійно вирішувати проблеми своїх територій.

Нагадаємо, цими днями в Україні працює пост-моніторингова група Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, яка здійснює перевірку виконання рекомендацій Ради Європи щодо розвитку місцевого самоврядування в Україні, прийнятих в жовтні 2013 року.

За матеріалами сайту Української Асоціації

районних та обласних рад

 

 
Переглядів: 1351 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини