Середа, 24.04.2024, 08:04
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Серпень » 26 » Засідання колегії районної державної адміністрації
15:15
Засідання колегії районної державної адміністрації

      26 серпня 2014 року відбулось  засідання колегії районної державної адміністрації, у якому прийняла участь голова районної ради Людмила Янишина. На порядок денний колегії були винесені питання   готовності закладів освіти району до нового навчального року, створення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення та здійснення соціальної роботи Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
            Про готовність закладів освіти до роботи в новому періоді проінформувала заступник   начальника  відділу освіти, молоді та спорту  райдержадміністрації Н. Соколюк. Вона відзначила, що робочою групою відділу освіти із залученням відповідних спеціалістів було здійснено огляд навчальних закладів з метою визначення їх готовності до роботи в новому навчальному році. Як свідчать результати огляду, в усіх школах та дитячих садках проведено якісні поточні ремонти класних кімнат, коридорів, будівель та споруд, інженерних мереж, облаштовано прилеглі території. З метою енергозбереження замінено дах у Степанівській школі І – ІІ ступенів. Наразі в школи завозиться тверде паливо. Повністю реалізовано заходи щодо підготовки систем теплопостачання до роботи в зимовий період. Готові школи і до організації харчування та підвезення учнів.
          В обговоренні питання взяли участь – головний спеціаліст Ізяславського міжрайонного управління Головного управління Держсанепідемслужби у Хмельницькій області Г. Шипульняк та    головний інспектор Білогірського районного сектору Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Хмельницькій   області  В. Артемчук. Вони зупинилися на проблемних питаннях, що мають місце в роботі навчальних закладів щодо дотримання норм санітарно – гігієнічного та пожежного законодавства.
        Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Т. Романюк проінформувала членів колегії про створення безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення . Вона повідомила, що сьогодні в районі   усі об’єкти соціальної сфери    облаштовані засобами доступу - пандусами. Повністю створені сприятливі умови для безбар’єрного доступу в приміщеннях районної державної адміністрації та районної ради, управління праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду, центру зайнятості, загальноосвітніх навчальних закладів. Однак окремі пандуси потребують ремонту.
        Про здійснення соціальної роботи Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді доповіла його директор Світлана Панчоха.  Вона, зокрема, повідомила, що станом на 01.08.2014 року під соціальним супроводом  знаходиться 198 сімей, в яких виховується 489 дітей.  Найдієвішим напрямком роботи щодо подолання складних життєвих обставин є соціальний супровід,  до якого залучаються суб’єкти соціальної роботи. В ході соціального супроводу та інспектування проводяться профілактичні бесіди з батьками щодо належного догляду та виховання дітей. Вони скеровуються до покращення санітарно-гігієнічних умов проживання дітей в сім’ях та їх повноцінного розвитку, матеріально-побутових умов та набуття навичок самообслуговування, необхідності працевлаштування членів родини для розв’язання поточних матеріальних проблем, забезпечення сім’ї продуктами харчування та предметами необхідності. Завдяки розпочатій роботі досягнуто певних  позитивних результатів:
-    26 сім’ям надано допомогу в оформленні документів ( це соціальні допомоги, оформлення документів на право власності, відновлення документів, що засвідчують особу);
-    51 сім’я отримала допомогу вживаними та новими речами;
-    16 особам задоволено клопотання  щодо отримання допомоги у лікуванні;
-    2 особи направлено до системи закладів соціального захисту;
-    оздоровлено 21 дитину.
        В ході акції «Готуємо дітей до школи» 21 дитина отримала нову шкільну форму ( по Вільшанецькій, Семенівській, Мокроволянській, Хорошівській,  Ставищанській, та Перерослівській сільських радах). Спеціалістом центру здійснюється соціальний супровід дитячого будинку сімейного типу на базі відокремленої частини приміщення монастиря Римо-Католицької парафії Святого Палотті, де виховується 10 дітей та 4 прийомних сімей, де виховується 6 дітей.
     Заслухавши та обговоривши усі питання порядку денного, колегія прийняла відповідні рішення.

Переглядів: 400 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини