Середа, 01.05.2024, 15:06
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2010 » Серпень » 30 » З 11 ПО 18 СЕРПНЯ 2010 РОКУ ПРОВОДИВСЯ ДРУГИЙ ЕТАП РАЙОННОГО КОНКУРСУ СЕРЕД СІЛЬСЬКИХ ТА СЕЛИЩНИХ РАД НА КРАЩИЙ САНІТАРНИЙ СТАН.
20:08
З 11 ПО 18 СЕРПНЯ 2010 РОКУ ПРОВОДИВСЯ ДРУГИЙ ЕТАП РАЙОННОГО КОНКУРСУ СЕРЕД СІЛЬСЬКИХ ТА СЕЛИЩНИХ РАД НА КРАЩИЙ САНІТАРНИЙ СТАН.
З 11 по 18 серпня 2010 року проводився другий етап районного конкурсу серед сільських та селищних рад на кращий санітарний стан та благоустрій території.

«Якщо є початок роботи, то і результат буде» – сказала О.М.Ніколайчук, перебуваючи у Залузькій сільській раді.

Огляд населених пунктів на кращий санітарний стан та благоустрій території розпочато. Такі конкурси – огляди проводять кожного року. Члени глядової комісії, а вона зазвичай складається з представників галузі освіти, медицини, культури, санстанції, начальника відділу архітектури та містобудування В.Д.Кривого. Очолює комісію керуюча справами районної ради О.М.Ніколайчук.

Першого дня комісія оглянула територію Гулівецької, Залузької, Коритненської та Вікнинської сільських рад.  Лад біля адміністративного будинку, закладів культури, фельдшерсько – акушерського пункту та історичних пам’яток. Однак голова комісії зауважує, що особливих зрушень тут не відбулося. Ось, до прикладу, заклад культури. Велике красиве приміщення. Здавалося б тут має вирувати життя. Дійсно, проводять дискотеки, на концерт збирається чимало глядачів, але болючою проблемою залишається дах. Тай стеля у залі для глядачів падає. Директор будинку культури Галина Миколаївна Танащук та завідуюча бібліотекою Любов Іванівна Дячук  з такою любов’ю говорять про свій заклад і роблять все, що у їхніх силах, аби підтримати приміщення у належному стані. Проте на заміну даху та ремонт стелі кошти потрібні чималі і їх з власного гаманця не виймеш. У кімнаті музею багато цінних експонатів.  Все до ладу у бібліотеці. У медичному закладі так само чисто й прибрано, панує домашня атмосфера. Гадаю ще в пам’яті людей відкриття місцевого закладу освіти. Величава, ошатна, нова школа купається у сонячному промінні.  Доглянуте шкільне подвір’я. Не гірше і у середині. Нові меблі у гардеробі, класних кімнатах, актовому залі, на кухні. В ідеальному стані спортзал. А ще просторі світлі коридори..  На території школи переробляють під дитсадок старе приміщення. Тривають ремонтні роботи. Сподіваються місцеві жителі, що незабаром історія їхнього села збагатиться ще однією гарною подією і дитсадок розпочне свою діяльність. Члени комісії рекомендували сільському голові Людмилі Василівні Юрківській перенести адміністративний будинок у нове приміщення.

Повною протилежністю ФАПу у Гулівцях є заклад медицини у селі Корниця. Відразу кидається в очі відсутність вивіски. Неохайно, не прибрано, територія біля закладу медицини не доведена до ладу. Коли минулого року у цьому закладі тривав ремонт, результату чекали дещо іншого. До того ж, завідуючої фельдшерсько – акушерським пунктом на роботі не було. А санітарка інформацією зовсім не володіє і про роботу закладу розповісти не змогла. О.М.Ніколайчук зазначила, що буде піднімати питання про заміну працівника в Корницькому ФАПі. Сходи в Залузькому будинку культури нарешті поремонтували сходи, біля пам’ятника прибрали, дерева повирізали. В середині заклад культури теж потребує ремонту. Нагадаю, що попередньо обіцяли, що кошти на заміну даху та ремонт стелі виділить Хмельницька АЕС, бо Залужжя входить в 30 –ти кілометрову зону. Після ремонту тут не тільки замінять покрівлю, а й зроблять підвісну стелю та водостічні ринви. Завершують міняти вікна та двері за програмою ООН. Наступний крок – встановлення системи електроопалення. В непоганому стані дитсадки. Школа розміщується у дуже старому приміщенні. Проте тут чисто та прибрано і у класах затишно. Працювати є над чим, але якщо є початок роботи – буде кінець. А от місцеве відділення зв’язку – це катастрофа. Приміщення старе, сховане за бур’янами та кущами, здається, що розвалиться від подиху вітру. Тай територія біля нього не прибрана. Тому зауважень було чимало. Як виправляти ситуацію не знають і в Коритному. Тут відділення зв’язку розміщене в одному приміщенні з фельшерсько –акушерським пунктом. Потрібно перекрити дах та прибрати територію. Сільський  голова В.М.Оліх розповідає, що підтримують приміщення своїми силами, роблять усе можливе, а відділення Укрпошти не допомагає зовсім. А все ж таки хотілося б, щоб рука допомоги протягнута була.У захваті від коритненського клубу. Нагадаю, що  перероблювали під цей заклад колишнє приміщення складу. Гарно зробили: поклали плитку, стелю оббили вагонкою. Члени комісії радять провести тут поточний ремонт. А от надворі територія обгороджена, скверик біля клубу засаджений молодими насадженнями. Адміністративний будинок та бібліотека розташовані у одному приміщені. Нарешті відремонтували сходи, які були болючим непотрібним мозолем. Сподобалася місцева школа. Треба дещо доробити, проте тут уже зробили систему електроопалення. Видно, що старається сільський голова дати усьому раду і хоче, щоб стало у селі ще краще, ще затишніше.

Зазначила голова комісії О.М.Ніколайчук, що Вікнини відвідувати дедалі приємніше. Кожного разу тут все краще і краще. Старається сільський голова Сергій Степанович Никитюк. Працює для людей. Чисто та прибрано біля приміщення сільської ради. Поруч розміщується дитячий садочок та ФАП. Недалеко школа та заклад культури.  І тут, і там лад. Вразила школа. Здається, що вона викупана у фарбі. Все яскраве, оновлене. Ремонт зробили спільними зусиллями учні та педагоги. О.М.Ніколайчук від імені комісії висловлює директору школи Сергію Олексійовичу Омельчуку подяку за роботу. Пам’ятник воїнам, полеглим у Великій Вітчизняній війні, доглянутий.

Огляди населених пунктів на кращий санітарний стан та благоустрій тривають. Другого дня члени комісії завітали у кілька сільських рад і ось які висновки зробили: якщо голова господар і не байдужий до людських проблем, то робота для покращення умов життя проводиться. На жаль, не байдужими виявилися не всі. Хоча відвідини Миклаш залишили гарні враження.

Миклашська сільська рада сильно змінилася в кращу сторону, якщо порівнювати з минулими роками. Скрізь лад: біля школи, садочка, ФАПу, закладу культури. Лише гарні враження залишаються після відвідин місцевої школи. Сміливо можна сказати, що тут один з кращих спортзалів у районі. У шкільному музеї, яким завідує Д.В.Дашкевич, створили дерево випускників. В будинку культури діє фотовиставка про рідний край. Усі фотографії виконанні місцевими фотолюбителями. Єдина порада від членів комісії: звернути місцевій владі увагу на проблему благоустрою сільських вулиць.

Потому відвідали села Воробіївської сільської ради. Господарює тут Василь Микитович Кордонець. За роки, що обіймає посаду сільського голови, зарекомендував себе, як мудрий та відповідальний очільник територіальної громади. Кожного разу приємно відвідувати саме соціальні заклади, які розташовані на території цієї сільської ради. Перший заклад, який відвідала комісія на чолі з О.М.Ніколайчук, керуючою справами районної ради, це була школа у селі Погорільці першого ступеня. Школа, як і дитсадок, у належному стані і розпочати роботу готова. Засмучує лише те, що у перший клас піде одна дитина.  Клуби у Погорільцях та Воробіївці гарні зсередини, зроблений ремонт, невдовзі обіцяють закінчити встановлювати огорожу. У ФАПі в Погорільцях робота теж йде, як по маслу. Лише нещодавно тут працює новий спеціаліст З.Швець, а зрушення помітні. Гарний медзаклад у центральній садибі сільської ради. Щоправда, цього року колективу місцевої школи ще треба попрацювати на подвір’ї, і тоді заклад буде набагато кращий. Засмучує той факт, що у такому закладі освіти навчається лише 44 дитини, а в перший клас піде лише 4 малюка. Школа, як і дитсадок, потребує заміни вікон. На ремонт підлоги у закладі для дошкільнят з місцевого бюджету виділено 16 тисяч гривень. Поганим штрихом у цій картині є відділення зв’язку. Тут не побілено, двері просто жахливі. Складається враження, що керівництво відділень зв’язку зовсім не дбає про своїх підопічних і не створює належних умов ні для працівників, ні для відвідувачів. Також члени комісії рекомендували сільському голові більше розчистити парк. 

У класних кімнатах довгалівської школи зроблений ремонт. Тут навчається 98 дітей, а в перший клас піде лише п’ятеро. Шкільний музей є одним з кращих у районі. У гарному стані дошкільний заклад, а на дворі розкинулися клумби з квітами та ігровий майданчик. Щоправда ще одне приміщення дитсадка планують відремонтувати. Наразі у дитсадку виховуватимуть 20 дітлахів, але заяв від батьків вистачає. Коли відремонтують приміщення, от тоді з’являться нові вихованці, а поки що місця всім не вистачить. Ніяких претензій у комісії не виникло до працівників закладу культури: клуб і бібліотека прибрані та охайні.  А от у місцевому ФАПі не все гаразд. Порівняно з минулим роком зрушення є, але роботи тут ще непочатий край.   Відмічений пам’ятник загиблим у Великій Вітчизняній війні. Він доглянутий, територія розчищена. Зауваження та поради були висловленні для голови Г.М.Бійчук.

Потому комісія відвідала соціальні заклади, підпорядковані сільському голові В.Єрьоміну. Спочатку зайшли у місцевий заклад культури. Здається, велике приміщення, усередині просторий зал, велике фойє – є усе для того, щоб стати осередком культурного життя для молоді з навколишніх сіл. І хоча роботи тут ще багато, але певні зрушення є. Це завдяки новому завклубу В.І.Трояну. від членів комісії Василь Іванович отримав поради і обіцяв прислухатися до них та навести лад у приміщенні, де став господарем. Зовсім інша картина в місцевій бібліотеці. Тут розміщується історико – краєзнавчий музей, багатий на різноманітні експонати. Потому попрямували оглядати ФАП. Вікна та двері у медзакладі замінили, зробили ремонт. Гарно організував роботу шкільного колективу директор В. І. Троян, бо у всіх класах зроблений ремонт. А от проблему з дошкільним закладом "Малятко”, який розміщується у приміщенні школи, не вирішено. Минув рік, а сільський голова до поради не прислухався і хату, яку мали переобладнати під дитсадок, не придбав. В.Д.Кривий, начальник відділу архітектури та містобудування, зазначив, що проектно–кошторисна документація виготовлена, можна розпочати роботи, але сільський голова на зустріч йти відмовляється. У дитсадку буде 18 малюків. На столі у завідуючої ще 30 заяв від батьків, які б хотіли віддати дитину у дошкільний заклад. Поки що прийняти дітей не має куди.

           У Великокалетинецькому будинку культури гарно зроблений ремонт усередині, у глядацькому залі затишно та чисто, оформлені належним чином стенди. Гарно у приміщенні бібліотеки.

Про те, що директор Юровецької школи М.Н.Троцюк добрий господар, судити можна по тому, у якому стані знаходиться школа. На клумбах буяють квіти, довкола території нова огорожа, до школи веде доріжка викладена плиткою. Гарно й всередині. Голова комісії зазначає, що з кожним роком тут все змінюється на краще. А також зауважує, що територію школи не порівняти з територією сільської ради. Бо коли шкільна територія доведена до ладу, то територія поблизу адмінбудинку неприбрана, зарощу травою, і взагалі тут благоустрою немає. Теж саме можна сказати про пам’ятник загиблим у Великій Вітчизняній війні. Зауважують члени комісії, що на інформаційних стендах у сільській раді будь–яка інформація відсутня. В непоганому стані місцевий дитячий садочок.  Біля дитсадка якраз роблять дитячий майданчик. Місцевий медзаклад теж у хорошому стані. О.М.Ніколайчук, відмічає, що це заслуга молодих спеціалістів, які тут працюють. А от відділення зв’язку недоглянуте, довкола вистачає зілля. Тай двері у приміщення потребують заміни.

Можна сміливо сказати, що здивувала територія Кур’янківської сільської ради. Хоча попереду ще чималий шмат роботи, аби стати кращою з кращих, але початок є. Біля адмінбудинку потрібно до ладу довести прилеглу територію.  Бібліотека у нормальному стані. ФАП розміщується у гарному приміщенні. Минулого року тут підвели газ, все доведено до ладу завдяки старанням колективу, який тут працює. Засмучує клуб. Будова нова, а от того ладу, що в сусідньому селі не має. Адже, в Шимківцях заклад культури розміщується в старому приміщенні, але все так пофарбовано, побілено, доведено, що можна «здавати» у музей. Принаймні до такого висновку дійшли члени комісії. Тому від них подяка для працівників закладу культури Л.В.Никитюк та З.С.Андріюк. До речі, є нова будова, у яку з часом буде переміщено сільський клуб. У Шимковецькому ФАПі поміняні вікна, підлога. Садочок будується, ще багато роботи всередині закладу. Коли дитсадок відкриють, тут буде виховуватися 17 дітей. У школі теж дуже гарно, хоча приміщення й старе у минулому році в заклад освіти підвели воду.

Клуб та бібліотека у Перерослому в гарному стані. У садочку теж лад. Оригінально оздоблений ігровий майданчик. Затишно у школі. Кругом зроблений ремонт, просторий актовий зал. Екскурсію по школі проводить директор М.І.Панасюк. Тут на спортивному майданчику є баскетбольне кільце, волейбольна сітка, футбольні ворота, коли на більшості спортмайданчиків лише останнє. Нагадаю, що школа перекрита, обгороджена новим забором. А ще тут поміняли вікна. Школа у Козині підтримується у належному стані. У ФАПі поміняна підлога. Коли комісія була у Перерослому, у селі не було води. Згорів мотор. Школа, дитячий садок та амбулаторія залишилися без воли. Керуюча справами районної ради О.М.Ніколайчук дала сільському голові тиждень часу на усунення проблеми.

А потому у Йосипівці. Багато різних квітів буяє на клумбі біля сільської ради. Гарний дитсадочок, прибраний пам’ятник, затишна школа. Біля школи до речі й липа – старожил розкинула своє розлоге віття. Кажуть, що посаджена вона ще за часів Богдана Хмельницького. Територію школи обгородили. А от у ФАПі слід ще попрацювати, бо тут протікає дах. Клуб і бібліотека охайні та доглянуті.

Слід сказати, що люди, які працюють у закладах медицини, освіти, культури роблять усе, що в їхніх силах, щоб створити атмосферу затишку та домашнього тепла, на жаль, на заваді вічний брак коштів.

Огляди на кращий санітарний стан та благоустрій тривають.

Працівники Сушівецького ФАПу обслуговують 520 людей. Саме приміщення у нормальному стані. Олена Миколаївна відзначає, що це завдяки праці молодого фельдшера. Не сподобалася оглядовій комісії територія біля місцевого будинку культури. Голова комісії зазначає, що це жах, що мови ні про який благоустрій бути не може, вказує для завідуючої Н.Танащук на недоліки. «Цей заклад культури не має господаря. Адже, приміщення велике, гарне, а ні один стенд не оздоблений. Тай квіти посадити можна.» – підсумовує О.М.Ніколайчук. Залишилися члени комісії задоволені від відвідин школи та дитячого садка. яка у жовтні минулого року була відкрита після реконструкції. Багато квітів біля приміщення сільської ради.

Н.Є.Артемчук, Вільшанецький сільський голова, до огляду підготувалася добре. На території скрізь прибрано. Біля всіх закладів, за які несе відповідальність сільська рада однаковий, відмінний благоустрій. У Вільшаниці і Варивідках скрізь панує порядок. У центрі сільської ради і дитячий садочок, і школа готові до роботи в осінньо – зимовий період. Члени комісії відзначили, що це один з кращих садків в районі, адже навіть господарські приміщення цікаво розмальовані. Взагалі, роботу сільського голови слід відмітити, бо з материнською любовю говорить про діток, які відвідують школу і дитсадок, з дружньою прив’язаністю відзивається про кожного дорослого жителя села, з глибоким патріотизмом розповідає про рідні землі та заклади, що тут розташовані, як справжня господиня розповідає про зроблене в деталях і ділиться планами. Тут прекрасний новий ФАП, подвір’я якого потопає у квітах. Гарно доглядають за закладами культури. Хоч старий заклад культури у Вільшанці, але виглядає, як і ззовні, так і з середини на усі п’ять балів. Голова сільської ради готова купити хату і зробити з неї новий заклад культури. Відділеня зв’язку знаходиться в належному стані, але голова комісії відмічає: «Це тому, що місцевий сільський голова допомогла.» Відзначений членами комісії і Варивідський клуб. Це чи не єдиний заклад культури, де справді все так, як і має бути, це єдиний заклад, де на території прилеглій до клубу, висаджені клумби, де око радує цвіт осінніх квітів. Хвалить голова комісії за роботу завідуючу Оксану Сергіївну Керекешу. Гарно у Варивідському ФАПі. Тут теж висаджена алея з квітів. До речі, у Варивідках будують церкву. Голова районної ради М.Д.Ямчук багато в чому сприяє будівництву, допомагає у придбанні будівельних матеріалів.

В гарному стані знаходиться ФАП у Сивках. У місцевому дитячому садочку ще триває ремонт. Члени комісії рекомендували зробити на території алею та обгородити квітник огорожею. Школа у селі не нова, але колектив підтримує її у належному стані, отож розпочати першого вересня роботу заклад готовий.  А у Міжгір’ї гарне враження справив клуб. Єдине зауваження сільський голова обіцяв зробити біля клубу алею і не зробив. В.О.Іванюк обіцяє що незабаром алея з’явиться.

Щодо Ставищанської сільської ради, якою опікується голова Б.Г.Кривенчук, то роботи тут вистачає. У школі гарно. Непогано зроблений майданчик. Голова комісії зазначає, що є нове приміщення у яке з часом перебереться школа. Заклад культури у досить непоганому стані. У ставищанській амбулаторії у штаті 15 чоловік, проте лікарня до огляду не готова, бо територія ще потребує чималих робіт у облаштуванні. Не скошено, не зроблений тротуар, ніде не підбілено. О. М. Ніколайчук, зазначає, що лад слід наводити не для когось, а для себе. Тому на усунення недоліків колективу мед закладу дала місяць часу.

У селі Кащенці біля ФАПу загородили територію, зробили ремонт. Усередині  сільського клубу зроблений ремонт, знадвору територія теж доведена до ладу. Дуже гарні враження залишилися від відвідин школи. Вона побудована у 1933 році, але у середині по домашньому затишно. От тільки одна біда – дах протікає. Спортивний майданчик оснащений належним чином.  Слід ще попрацювати біля місцевого дитсадка.

Слід зазначити, що люди трудилися скрізь. Тому не слід бути надто суворими, бо недоліки працівники соцзакладів та сільські голови обіцяють обов’язково виправити.


Переглядів: 1425 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини