Понеділок, 29.04.2024, 21:32
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2009 » Вересень » 22 » Виставка "Агро- Поділля" у м.Хмельницькому
14:42
Виставка "Агро- Поділля" у м.Хмельницькому

Вересневий ранок приємно обдає прохолодою. До звичного місця, а це база ВАТ „Хмельницькголовплемпідприємство”, де зазвичай проходить виставка „Агро-Поділля” (цьогоріч вона ювілейна, 25-а), пробираються автомобілі: без відповідної перепустки працівники ДАІ у провулок не пропускають. Ще два роки тому до величезного майдану, де виставляє сільськогосподарський виробник свою продукцію, підступали бур’яни впереміш з кропивою і лише де-не-де прокльовувалося нове будівництво. Наразі тут разючі зміни: голці ніде впасти поміж розкішних особняків, схоже, „бідних” хмельничан. Аж в очах мерехтить від кольорів європокрівель, вицяцькуваних веранд з терасами та помпезних плотиків. Непогано живемо, скажу вам! То чого жаліємося? Та це так, між іншим.

Виставка набирає розмаху. Кувікає та мекає довкола, кудкудаче та бриє синім оком зі сторони в сторону. Свині, білі, чорні та плямисто руді; корови й телиці, заквітчані, як дівчата на виданні; величаві коні; риба чудернацьких видів; кролі, чорнобурі лисиці, півні з курми. Та хіба все перерахуєш? Прибирають своїх підопічних зоотехніки з В’язовець Галина Повстюк та з Денисівки Тетяна Воляник. Краса потребує жертв, бо корови пручаються, не дуже то хочуть піддаватися людським рукам. Зате потому, долучившись до компанії своїх „землячок” – з Квітневого, радують око відвідувачів виставки. Для міського жителя, особливо дітей, то – як безплатний зоопарк: розглядають, норовлять доторкнутися шиї, погладити симпатичне поросятко чи пухнастого кролика (з Квітневого, до речі, також). Одразу знаходяться покупці і кочує живність до чийогось приватного двору, аби принести сім’ї користь. А яке захоплення викликають коні з „Перлини Поділля”!  Їм такі велелюдні свята не дуже до вподоби, але що поробиш? Треба. Тільки й залишається, що ображено прясти вухами та косити оком на зацікавленого глядача.               

Торгівля. Очі розбігаються: яка багата національна кухня! Запечені кури з гусьми, поросята з хроном у зубах, ковбаси, шинки та кров’янки. А короваї! Слів не вистачає, аби описати те диво. І наш район представив декілька витончених виробів з борошна вищого ґатунку. На „ура” йдуть білогірські сири. Біля прилавку з багатьма видами цього продукту ціла черга. Споживач ледь дочікується, допоки і з полиць нашого виставкового намету нарешті дозволяють забрати виставлене напоказ, бо представленого виключно для торгівлі не вистачило. Працівники „Білогір’ямолпродукту” торгівлею задоволені, хоча й не здивовані, бо так з їх продуктом скрізь і завжди – незмінно тримає свою марку. До вподоби покупцеві й борошно та вироби з нього білогірської марки.

Біля кожного намету з дарами землі та витворами рук людських – колектив художньої самодіяльності. Білогірщину представляє славнозвісний колектив „Забава”. Підходять до білогірчани їх земляки, які знайшли місце під сонцем в же в обласному центрі, спілкуються, про справи розпитують, просять „забавчан” пісню заспівати.

Урочистості відбулися біля центральної трибуни. Цьогоріч коло поважних гостей досить широке. То голова облдержадміністрації Іван Гавчук, голова обласної ради Іван Гладуняк, заступник голови ОДА Володимир Кирилюк, Хмельницький міський голова Сергій Мельник, народні депутати, наші земляки Василь Шпак, Василь Кравчук, Олександр Буджерак, представник Міністерства АПК, який є куратором Хмельниччини, Анатолій Білик. Усім надається слово. Привітали учасників виставки, поділилися думками з приводу ситуації на селі Герої України: генеральний директор ТОВ НВА „Перлина Поділля” Петро Іващук та генеральний директор ТОВ „Старт” Теофіпольського району Василь Петринюк ( їх було удостоєно честі підняти прапор виставки).                                     

Цьогорічна ювілейна виставка була особливою у тому, що пропонувала розширений асортимент техніки для малого та середнього сільськогосподарськогор бізнесу. Кращі племінні господарства області збільшили пропозиції тварин: фермери та приватники мали з чого вибирати.

Власне виставка – то справжнє свято. Однак йому передувала копітка робота, насамперед управління агропромислового розвитку. Його начальник Микола Тищук називає керівників, які допомогли облаштувати виставковий павільйон, організувати торгівлю, представити культуру Білогірщини.

– Вдячність висловлюємо, – каже Микола Пилипович, – господарствам „Перлина Поділля”, „Рідний край”, „Маяк”, „В’язовець”, які представили на виставку високопродуктивних тварин; Білогір’ямолпродукт”, „Білогірський хлібзавод №1”, „Поділля Елеватор” – за продукцію, яку виробляють. Садовод-аматор  Олександр Хаврусь поділився дарами виплеканого власними руками дивовижного саду, серед яких – чудо-плоди східного походження, які у кожнім саді не побачиш. Неабияк допомогли керівники господарств „Ямпільська ПМК-182”, „Оксанка”, „Левада+М”, „Агроїн”, „Аграрій”, „Боровицьке”, приватний підприємець Ю.Л.Гайка. Щирі слова подяки відділам освіти й культури, районному краєзнавчому музеєві. Постарався власне колектив управління агропромислового розвитку. Одним словом, на виставку працювало чимало людей...

І недаремно, до речі, працювали. Білогірський район за всіма позиціями, які лягли в основу оцінювання, отримав перше місце. Грамотою та подарунком під час заключного акорду „Агро-Поділля-2009” отримав перший заступник голови райдержадміністрації В.Ф.Кальній. Радості меж не було, бо люди все-таки доклали чимало зусиль до цієї перемоги. Прикро лишень, що публікація в обласній газеті „Подільські вісті” вділила для переможця декілька речень. Не оцінила автор старань та зусиль людей.

Ми ж щиро раді за перемогу аграрників району. Нехай успіх не зраджує ніколи, а наполегливість веде до нових звершень! Молодці!

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1393 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини