Субота, 27.04.2024, 20:05
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Липень » 8 » Відзначали свято Івана Купала
12:04
Відзначали свято Івана Купала

  

В дохристиянські часи 7 липня наші предки святкували день Сонця, а православні християни у цей день відзначають Різдво Іоанна Хрестителя. Тісно переплелися язичницькі і християнські звичаї, і тепер ми святкуємо Івана Купала – одне з найвеселіших літніх свят, оповите міфами та легендами про надзвичайні сили природи в цей день.

З нагоди свята голова районної ради Л. В. Янишина привітала усіх присутніх, розповідала про традиції святкування та бажала усім земних гараздів і ще більше щасливих митей.

Цього року Івана Купала відзначали у райцентрі особливо піднесено. Ще з самого ранку над центральною площею лунали веселі пісні та мелодії. Для наймолодших жителів Білогірщини працювали атракціони зі Новоград-Волинського: дівчатка і хлопчики практикувались у вмінні керувати автомобілем, змагались на влучність та порозважались, стрибаючи на батутах. Для решти жителів райцентру та гостей Білогір’я районний будинок культури демонстрував на сцені фольклорну програму «Чари рідної землі».

Атмосферу свята, наспівуючи купальських пісень, створювали виступи народного аматорського ансамблю «Спомин», колективів художньої самодіяльності з Тростянки, Мокроволі, Квітневого, а також гостей з Теофіполя фольклорного колективу «Полква». Розважила глядачів і фольклорна програма «Пусти ж мене, моя мати, на вулицю погуляти» дитячого зразкового колективу «Добрий настрій».

А ведучі Павло Мандзюк та Людмила Бахмацька не втомлювались нагадувати, що це свято щастя, радості, завзяття, юності та кохання. До самих сутінок солісти Г. Семенюк, В. Разумей, О. Ольшевська, В. Міщук, В. Бащук закликали музичними творами до веселощів у чарівний купальський вечір.

 


Переглядів: 604 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини