Понеділок, 29.04.2024, 20:09
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2009 » Вересень » 15 » Відкрито нову школу
18:02
Відкрито нову школу

Для жителів Гулівецької сільської ради перше вересня стало подвійним святом. Саме у цей день тут двері відкрила нова школа. Цього дня, цієї миті чекали з нетерпінням. Дочекалися нарешті. З такої нагоди, а погодьтеся вона неабияка ( не кожен день у нас школи відкривають ), Гулівецький педагогічний колектив разом з учнівським колективом влаштували гарне свято.


Керівники району прибули ще за півгодини до початку. Вчасно приїхали і гості з області. З хлібом – сіллю вітають шанованих гостей, бо хліб – то добробуту початок і символ щедрого життя.

– Сьогоднішній День знань – це свято села, свято району, – розпочне саме такими словами своє привітання голова обласної адміністрації Іван Карлович Гавчук. – Я дякую всім, хто опікається цими проблемами. Ми повинні будувати школи у перспективних селах. Ось сьогодні я пригадав своє дитинство, як сам переступав шкільний поріг. Це для мене хвилююча мить, бо сьогодні моя онука йде у перший клас... Освітяни заслужили шану від людей, шану від держави. Саме вони вкладають у дитячі душі зерно любові, людяності та доброти. І знаєте, якщо кожен рік у перший клас йтимуть діти – Україна не помре. Розвиток держави в зворотному напрямку повернути не можна...”.

Губернатор Хмельницької області зачитав вітання з нагоди такої події від Президента України Віктора Ющенка. А ще у руки директора школи Л.С. Мельник достойний подарунок. Начальник управління освіти Хмельницької облдержадміністрації зачитує відповідне розпорядження і нагороджує М.М. Кабанову, начальника відділу освіти Білогірської РДА, Мирослава Петровича Белінчука та Василя Степановича Гука, співробітників ТОВ “Ізяславський райагробуд”.

         До знань веде світла дорога, а якщо вона розпочинається з щедрих і щирих слів побажань, то рік для учнів повинен бути дійсно урожайним на хороші оцінки. Цього і не тільки бажав заступник голови обласної ради О.В. Ховронюк: “ Найдорожче у світі – це діти. Ця школа – ознака того, що все робиться заради них. Якщо є діти у школі, то життя розпочинається спочатку. Нелегко нам далося будівництво. Це зусилля багатьох людей. Та в першу чергу хочеться подякувати Борису Олександровичу Яцькову, який завершив це будівництво. ...Бажаю Вам добудувати майстерню, обладнати спортивний майданчик і хай всіх нас любить Господь Бог”. Також Олег Володимирович зачитав привітання від голови обласної ради І.В. Гладуняка. Розпорядження зачитує керуюча справами районної ради О.М. Ніколайчук. Грамоти обласної ради отримують люди, які найбільше праці вклали у будівництво школи, серед них: Борис Яцьков, Олег Нагальчук. У подарунок від заступника колектив школи отримав музичний центр.

         Продовжив естафету поздоровлень та привітань народний депутат України В.П. Кравчук.

              Нечасто десь відкриваються школи. Тому це значна подія для усієї країни. Кажуть, що в містах освіта краща, а я Вам розповім, що один доволі відомий архітектор возить свою доньку з міста у сільську школу. На селі можливо викладають менше наук, проте лише тут навчають людяності. Тут виховують справжніх людей, справжніх патріотів. – Такими словами вшанував сільських педагогів народний депутат.

Василь П Володимирівни Тимошенко. Також розповів, що незабаром планують відкрити школу у Теофіпольському районі і далі реалізовувати програму “Шкільний автобус”, а до кінця року в Україні двері має відкрити ще понад 100 освітніх закладів.  У подарунок Василь Петрович вручив копіювальний апарат.

Народний депутат В.Ф. Шпак подарував відеокамеру, зазначив, що вибирав високоякісну, а ще розповів, що сам із села і тому більше піклується про сільських дітей, а ще зазначив, що на 50 високопосадовців лише один є корінним міським жителем, інші 49 – вихідці з села. Не втомлювався Василь Федорович підкреслювати, що базою суспільства є сільські діти. Також народний депутат передав привітання від Голови Верховної Ради В.М. Литвина.

Надали слово для Героя України, депутата обласної ради, генерального директора ТОВ НВА “Перлина Поділля” П.В. Іващука.

                      Школа для села – це велика подія. Хочеться щиро усім подякувати, особливо Петру Олексійовичу Габателю, колишньому керівнику місцевого господарства, який розпочав це будівництво. У такій школі наші діти повинні здобувати гарну освіту і колись вони стануть великими людьми. Хочу побажати, щоб Синютки, Жижниківці та Гулівці відроджувалися, щоб у них вирувало життя, бо це прекрасні села і живуть у них прекрасні люди.  – А потім поклавши руку на серце, Герой закликав: – Давайте забудемо про те, до якої партії ми належимо, забудемо наші розбіжності у поглядах на життя та світ, складемося по кілька “копійок” і збудуємо тут садочок....

Ця пропозиція була підтримана не лише керівниками, а й жителями сільської ради, бо саме після цих слів Петру Володимировичу довго аплодували. А він подарував футбольну форму і м’ячі, щоб гулівецьку команда стала найкращою у районі.

         Привітали з святом і районні керівники. Голова райдержадміністраці В.В. Кобера зазначив, що хоч очам сташно, а руки все переробили і наголосив, що коли люди – патріоти своєї держави, оттоді все їм по плечу. Михайло Дмитрович Ямчук, голова районної ради, не втомлювався дякувати усім, хто зробив свій внесок у будівництво школи, хто причетний до такої знаменної події безпосередньо... Тому і грамоти та цінні подарунки від районної ради та адміністрації знайшли своїх володарів. Голова ради та адміністрації теж подарували школі музичний центр.


         Згадали на святі і про спонсорів, які надають школі неоціненну допомогу. Це Сергій та Алла Шубчики (фермерське господарство “Зоря”), Олександр Філімонович Івчук (ФГ “Адріана”), Віктор Станіславович Кузьмук (ФГ “Дружба”), Анатолій Олександрович Лосовський,  громадська організація «Фронт змін», яка подарувала школі сканер та П.О. Габатель, колишній голова колгоспу «Зоря». Саме він розпочав будівництво нової школи. У своєму виступі Петро Олексійович згадував про те, як розпочиналося будівництво, потому вручив букварі та зошити першокласникам. Також привітала присутніх Є.П. Кучерук.


         Стрічку перерізали усі разом, на чолі з головою обласної адміністрації. Потому і керівники, і гості зробили екскурсію по школі, завітали у кожен клас, поспілкувалися з учнями.

         Гарним вийшло свято. І старалися юні таланти Богдана Писаренко та Юлія Тимчук зробити його ще чудовішим, виспівуючи українські пісні. Проте пізніше, коли уже в одному з класів представники від організації “Фронт змін” вручали сканер, ненароком промайнула думка, що передвиборча кампанія уже розпочалася... Та то так, між іншим.

         Загалом, говорити треба про школу. То дійсно велике досягнення. Будівництво розпочали ще 20 років тому. Уже і не сподівалися, що вона колись буде здана в експлуатацію. За словами П.О. Габателя, за перші два роки будівництва було освоєно 300 тисяч рублів, вікна і двері були виготовлені, але не встигли їх вставити, бо з розпадом СРСР будівництво заморозили на невизначений термін, і тепер, коли стільки часу минуло, в 2006 і 2007 роках було виділено по 800 тисяч гривень, а у 2008 – близько 5 мільйонів на завершення будівництва і перед нами постала нова величава школа. То, звісно, заслуга керівників району, області, але не менше праці та сил сюди вклали і директор школи Л.С. Мельник, і сільський голова Л.В. Юрківська, і, звісно, начальник відділу освіти М.М. Кабанова. За їхню працю, відданість і любов до людей від жителів сільської ради низький уклін і шана! А школярам хочеться побажати: вдалого Вам навчального року у новому домі знань

         А.ДЗИЦЮК

 

 

Переглядів: 2420 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини