Понеділок, 29.04.2024, 10:48
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Серпень » 29 » Відбулось засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації
20:17
Відбулось засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації

На початок 2013-2014 навчального року в області забезпечено функціонування 829 дошкільних, 833 загальноосвітніх та 34 професійно-технічних навчальних закладів. Усього в області навчатимуться близько 45,9 тисяч дошкільнят, 128,3 тисячі учнів з яких більше 13 тисяч – першокласники та 13,2 тисячі учнів професійно-технічних навчальних закладів.

Про досягнення, напрацювання, проблеми та конкретні завдання з функціонування освітньої галузі йшла мова сьогодні, 29 серпня, під час розширеного засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації. В роботі колегії взяла участь голова районної ради Людмила Янишина .

На порядку денному було єдине і надважливе питання – стан готовності навчальних закладів до нового 2013/2014 навчального року та впровадження нових державних стандартів початкової, базової, повної загальної середньої освіти.

«У всебічному забезпеченні і підтримці важливих тенденцій сучасної галузі освіти бачить своє завдання і депутатський корпус Хмельницької обласної ради. Два роки тому обласною радою було прийнято Програму розвитку освіти Хмельницької області на 2011-2015 роки, яка має на меті розв’язання найголовніших завдань освітньої галузі області. Цьому має сприяти і ряд інших діючих на Хмельниччині освітніх програм», - зазначив у своїй доповіді Микола Дерикот, навівши лише кілька цифр та фактів, які характеризують спільну роботу облради та освітньої галузі краю за останній рік.

Виконання розвитку дошкільної освіти в області дало змогу відкрити 5 дошкільних навчальних закладів, реконструювати та капітально відремонтувати – 4, відновити роботу 2 дитячих садків, відкрити 20 додаткових груп у діючих навчальних закладах.

Зазнала змін мережа загальноосвітніх навчальних закладів. Оптимізація навчальних закладів здійснювалася за згодою територіальних громад та рішеннями відповідних сільських, селищних та міських рад.

За словами очільника обласної ради, успішно реалізується програма забезпечення підвезення учнів та вчителів до базових навчальних установ. У повному обсязі забезпечено підвіз майже 12 тисяч учнів із 753 населених пунктів до 376 навчальних закладів. В цьому році за рахунок субвенції з Державного бюджету отримано 13 шкільних автобусів. До кінця поточного року планується отримати ще 2 автобуси.

Для зміцнення матеріально-технічної бази в загальноосвітніх закладах освіти у цьому році передбачені видатки по обласній Програмі розвитку освіти Хмельницької області на 2011-2015 роки у сумі 6 млн 659 тис. гривень. Спільно із районними радами і адміністраціями вдалося залучити 70 мільйонів гривень коштів Кіотського протоколу на здійснення заходів енергозбереження 25 навчальних закладів області.

Як зауважив Микола Дерикот, увага до освітньої галузі й надалі має лише зростати. Саме тому постійні комісії обласної ради тримають на контролі стан справ у освітній галузі і надалі з виїздом на місця будуть вивчати хід виконання цих регіональних програм та сприяти їх подальшій реалізації.

«Серед першочергових завдань нового навчального року бачу, перш за все, зміцнення співпраці між місцевими радами області та навчально-освітніми закладами. Курс держави на реформування освітньої галузі, який ініціював Президент Віктор Янукович, має бути реалізований чітко, дієво, а головне – ефективно. Від рівня тих знань і умінь, які ми закладемо в дитячі душі сьогодні залежить майбутнє та добробут країни завтра. І про це не повинні забувати не лише ті, хто сіє розумне, добре, вічне, а й кожен депутат чи голова територіальної громади. Від вихованості й навченості сьогоднішніх учнів залежить те, якою буде наш рідний край, наша держава у близькому і далекому майбутньому», - резюмував голова обласної ради Микола Дерикот.

За результатами роботи розширеного засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації прийнято рішення із врахуванням зауважень і пропозицій, які надійшли під час обговорення питання порядку денного.

У розширеному засіданні колегії взяли участь голова облдержадміністрації Василь Ядуха, перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко, голови районних рад, міські голови, заступники голів райдержадміністрацій, директори департаментів, начальники управлінь облдержадміністрації, представники прокуратури, УМВС та надзвичайних ситуацій в області, Вінницького Регіонального центру оцінювання якості освіти.

На засіданні колегії були присутні начальники та спеціалісти управлінь освіти, молоді та спорту райдержадміністрацій та міських рад, завідуючі методичними кабінетами, методисти з навчальних дисциплін, керівники дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, вчителі, вихователі, психологи, голови районних профспілок освіти, представники батьківських комітетів.

Перед засіданням колегії усі присутні мали змогу ознайомитися із науково-творчими розробками окремих навчально-методичних центрів та освітніх установ.

 

Переглядів: 482 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини