Понеділок, 29.04.2024, 09:00
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Березень » 24 » Урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання на Хмельниччині
21:39
Урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання на Хмельниччині

На базі Ямпільської дитячої бібліотеки відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського тижня дитячого читання на Хмельниччині. Свято мало назву «Країна «Читалія» запрошує!». А гаслом свята, як і усього тижня дитячої книги став лозунг «Читати-це круто».

         Для гостей з області, а також бібліотекарів сільських та шкільних книгозбірень захід розпочався зі знайомства з роботою Ямпільською дитячої та дорослої бібліотеки. Бібліотекар Світлана Басараб провела екскурсію закладом, розповідаючи присутнім не лише організацію роботи з юними читачами, а й про багату історію приміщення, де зараз знайшла прилисток ямпільська бібліотека. Зі смаком, акуратно на поличках розміщені книги у читальному залі для учнів 5-9 класів, затишно у залі для дошкільнят та учнів початкових класів. Тут навіть іграшки є. А ще Світлана Яківна облаштувала місце, де дітки самостійно можуть «полікувати» стару книгу і повернути їй гарний зовнішній вигляд.

         Приємно відвідати у читальні зали дорослої бібліотеки. Тут господинями є Катерина Олов’ян та Інна Грицай. В нелегких умовах доводиться наразі працювати бібліотекарям, бо хотілося б і комп’ютерну техніку мати в читальних залах, і щоб більше періодичних видань надходило, і щоб новою літературою поповнялися фонди. Проте, руки не опускають, адже коли людина на своєму місці, то знайде шляхи популяризувати свою професію та привабити у заклад читачів.

         … Вражені учасники свята від відвідин шкільного музею. Тут не лише цікаві експонати, а й неординарне оформлення. Зауважують господарі закладу заучі Галина Репецька та Тамара Постой, що музей створений руками місцевих педагогів та шкільного бібліотекара Зінаїди Мельник.

         А подорож у країну «Читалію» розпочали у актовому залі ямпільської школи. Перед сценою виставка вишитих робіт місцевих рукодільниць, а також на осуд глядачам представлено дитячі вироби. Ведучі заходу Світлана та Назар Басараб розповіли, що  своєю історією традиція проводити Тиждень дитячого читання сягає далекого 1944 року, коли був уперше проведений Всесоюзний тиждень дитячої та юнацької книги в Москві. Серед його завдань — заохочення дітей до систематичного читання, популяризація найкращих надбань української і світової літератури. Це свято дітей, батьків, бібліотек, письменників та видавців. Це свято усіх, хто любить книгу і невпинно пірнає у глибини знань.

         Тиждень книги цього річ ознаменований видатними ювілейними датами: 9 березня відзначали 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, 3 березня було вшановано пам'ять визволителів Ямполя в роки Великої Вітчизняної війни. А також пройшов перший та другий етапи конкурсу «Кращий читач Хмельниччини». До речі, кращі читачі Ямпільщини Іванка Юзюк, Оля Місяченко та Юрій Мазурок були нагороджені грамотами відділу культури та дипломами Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2014».

         Мені випала честь разом з директором обласної дитячої бібліотеки Валентиною Черноус відкрити Тиждень дитячого читання. Під час свята перед дітьми виступили подільські поетеси Ніна Шмурикова та Ольга Лихогляд. Гості з області подарували для дитячої бібліотеки власні книги. Власні вірші читала вчитель-методист Надія Рафалюк. Присутні мали нагоду послухати вірші, пробу пера, активної читачки Діани Аршеніної.

         Діти розповідали вірші про книги, ділилися крилатими фразами, розповіли легенду про книгу і першого бібліотекаря. Активну участь у заході брав вокальний ансамбль «Первоцвіт», керівник Олена Теребей. Порадував глядачів танцювальний колектив. Також пройшла літературна гра «Впізнай героя», «Впізнай книгу».

         І хоча швидко промайнуло свято, зустріч з книгою не повинна завершуватися ніколи, адже беручи у руки нову книгу чи перечитуючи улюблену, ми отримуємо задоволення. Чим більше читаємо, тим більше життів проживаємо, тим більше пізнаємо світ, а також здобуваємо досвід і формуємо власний світогляд. Разом з тим, долучитися до Тижня книги можна відкривши для інших власний талант до написання поетичних та прозових творів.

         Приємно відмітити, що гості з області дали високу оцінку роботі ямпільських бібліотекарів та педагогів навчального закладу, адже свято для дітей було організовано спільно місцевими культпрацівниками та освітянами. Людмила Скороход, заступник директора ЦБС, та Ольга Пастернак, методист районного відділу освіти по бібліотечних фондах, по завершенні заходу побажали діткам бути зразковими та активними читачами, і долучатися до заходів, які проходитимуть у бібліотеках в рамках відзначення Тижня дитячої книги з 21 по 30 березня.

         Від себе особисто, хочу зауважити, що відвідуючи такі заходи, вкотре переконуєшся, робота результативна там, де працюють небайдужі та віддані своїй професії люди, бо кожна установа відображає душу тих людей, які там працюють. І добре, що у Ямпільській бібліотеці – ця душа світла, щира та позитивна. Отож, увагою читачів дім книги обділеним не буде.

         

А.Дзицюк, начальник відділу культури

 

  

 

 

Переглядів: 580 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини