Середа, 01.05.2024, 11:47
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2010 » Серпень » 31 » Святкування Дня незалежності
07:09
Святкування Дня незалежності

Напередодні Дня Незалежності відбулося відкриття оновленої дошки пошани "Кращі люди та колективи нашого краю”. На дошку пошани занесені люди, які за роки незалежності багато зробили для успішного розвитку району.Голова районної ради М.Д. Ямчук разом з головою райдержадміністрації  В.В. Коберою нагороджували занесених на дошку пошани грамотами та цінними подарунками.

Того ж дня урочистості проходили в районному будинку культури. Виступали керівники району, аналізуючи соціально-економічне життя району та ділячись планами на майбутнє, відзначали кращих людей Білогірщини. З рук голови районної ради М. Д. Ямчука та голови райдержадміністрації В. В. Кобери грамоту обласної ради отримав П.М.Медвідь, директор Хорошівської школи, грамоту облдержадміністрації – інспектор райвідділу освіти І. П. Тогунова, подяку обласної ради – М. Ф. Баранова, директор музичної школи, подяку облдержадміністрації – Н.М.Кисіль, лікар райлікарні. Серед відзначених районними нагородами – Ямпільський селищний голова В.А.Рудь та Хорошівський сільський голова – В.Ф.Ващук. Подяку райради та райдержадміністрації отримала Р.М.Маринчук, директор територіального центру соціального обслуговування.

Сам концерт – це фільм та спогади ведучих М.Хоменка та Л.Особської про те, які визначні події сталися у районі за рік. А наш літопис, що не кажіть, збагатився гарними подіями! Талановиті учасники художньої самодіяльності Ю.Гаврилюк, О.Писаренко, Л.Кучерук, Л.Бахмацька, О.Польова, Т.Казмірук,  народні колективи «Забава», «Мелодія», «Спомин», «Народні музики» та духовий оркестр, ансамбль сопілкарів Будинку творчості, вихованці музичної школи славили у цей день Україну, радуючи своєю творчістю глядачів.

23 серпня відзначили День Державного прапора України, який гордо майорить над Україною, а гімн славить Батьківщину на весь світ. Славною традицією стало на кожне свято піднімати державний прапор вгору, адже він знову і знову виступає символом єдності. Тож у День Державного прапора на площі біля районної державної адміністрації та районної ради зібралися білогірчани, щоб разом з представниками влади вшанувати один із державних символів. Підняти жовто-синій стяг запросили  М.Д.Ямчука, голову райради,  В.В.Коберу, голову райдержадміністрації, А.І.Денисюка, Білогірського селищного голову. Вітали присутніх у цей день голова РДА В.В.Кобера та директор історико–краєзнавчого музею І.П.Кадук. Згадували історію національного символу.

Наступного дня білогірська делегація побувала на святкуванні Дня Незалежності в обласному центрі. Насамперед, віншували двох наших земляків, занесених на обласну Дошку пошани: ними стали директор Ямпільської школи-інтернату П.Д.Кандирал та доярка ТОВ ІВК „Рідний край” Л.Є.Власюк. Молодці! Гарно представили Білогірщину наші заводи – ремонтно-механічний та ресорний (біля стендів з ресорами та котлом на альтернативному паливі, що наразі дуже актуально, щоразу збиралися зацікавлені глядачі). Зі смаком оформили палатку працівники культури. Справжньою її окрасою стали короваї, зроблені руками білогірських хлібопекарів: навіть диплом про третє місце привезли ми з Хмельницького. Голова облдержадмініністрації В.С.Ядуха із цікавістю розглядав фото-стенд, де зафіксовані важливі події, що сталися в житті району цього року, в тому числі й за його участі; отримав святий хліб з рук Героя України, генерального директора ТОВ НВА „Перлина Поділля” П.В.Іващука. „На ура” сприйнявся також виступ гурту „Забава”. Одним словом, той день для Білогірщини видався гарним, сонячним, успішним.

Гостинна родина українців у святкові дні також (традиційно, до речі) приймала у свої лави білогірчан, які досягли 16-річного віку. Тобто юним жителям, які досягли повноліття і відсвяткували своє день народження у серпні, урочисто вручали перепустку у доросле життя. 24 серпня – свято, яке символізує вікові прагнення нашого народу до національного відродження, духовного оновлення, економічного та культурного зростання. Тому у цей день біля пам’ятника Т.Шевченку відбулося покладання квітів та вручення паспортів. М.Д.Ямчук, голова районної ради, та В.В.Кобера, голова райдержадміністрації,  привітали присутніх винуватців торжества та батьків, побажали, щоб ті, хто отримає сьогодні паспорти, прославляли рідний край, щоб  життєва стежина їх стелилася легко. Цього дня громадою засвідчено повноліття Ганни Маргарян, Тетяни Коконос та Олексія Коконоса. З вітальним словом до нових громадян звернувся педагог Ямпільської ЗОШ О.П.Миронюк. Також мала що сказати Ганна Маргарян. Щирі поздоровлення та великі надії були висловлені у вітальних промовах. Сподіваємося, так воно і буде, все, що побажали здійсниться. Гарною піснею світлої життєвої дороги бажали учасники художньої самодіяльності районного будинку культури та солістка О.Польова.

Пізніше відбулося богослужіння за Україну біля каплички пам’яті жертв голодомору. До присутніх звернувся голова райдержадміністрації В.В.Кобера. Потому святі отці помолилися за всіх, хто поліг у війні за незалежність та благали у Господа світлої легкої долі для України. Також керівники району поклали квіти до підніжжя братської могили та пам’ятника загиблим воїнам односельчанам у роки Великої Вітчизняної війни.

Загалом у ці світлі, святкові дні відбулося ще декілька приємних для Білогірщини подій. У Білогір’ї, прикрасивши центр селища, гостинно відчинив для покупців двері магазин „Зоряний”: один із місцевих підприємців подбав про те, щоб ми мали такий заклад. Дітлахи Шимковець отримали новий дошкільний заклад. Сам факт цих подій і те, що приурочилися вони Дню Незалежності України, свідчить не про що інше, як про те, що ми – одна громада, що влада отримує підтримку бізнесу. Отримує підтримку, крім цього, й церкви. Подивіться, що вдалося зробити духовенству на чолі з Білогірським благочинним Олександром Теравським! Й куполи над церквою золотом здіймаються до неба (не скрізь позолоту можна уздріти); й впорядкований, буквально за декілька днів, майданчик довкола каплички, де проводився молебень. Одним словом, чітко вимальовується одне: ми – спільнота й маємо дбати про дім, у якому живемо. Аби краще жилося в ньому нам, нашим дітям та майбутнім поколінням.

 

 

 

Переглядів: 766 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини