Понеділок, 29.04.2024, 17:51
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Серпень » 27 » Святкували День Незалежності у місті Хмельницькому
12:50
Святкували День Незалежності у місті Хмельницькому

Білогірчани кожного року піднесено та урочисто святкують день народження рідної країни. Традиційно делегація з району, очолювана  Вірою Васильчук, заступником голови районної ради та Валерієм Курсовим, головою Білогірської райдержадміністрації, взяли участь в святкових заходах в місті Хмельницькому. Білогірчани – частина багатої подільської родини, котра має свої досягнення, надбання, свої звичаї та традиції. Тому й не дивно, що стільки охочих було завітати на гостини в імпровізовану українську хату. Чого там тільки не було: вражала гостей оселя різномаєм рукотворних шедеврів та щедрістю національної кухні. Формували та наповнювали палатку району працівники відділу культури та відділу освіти, молоді та спорту. Варто зазначити, що у цей день на Майдані вирувало справжнє свято. Представники кожного з районів та міст обласного підпорядкування приїхали аби продемонструвати власні кулінарні здобутки, історичну самобутність та культурне надбання. До кожної хати, в тому числі і до Білогірської, завітали голова Хмельницької обласної ради Микола Дерикот та голова Хмельницької обласної адміністрації Василь Ядуха. Варто зазначити, що святкову ходу Василь Степанович розпочав тим, що зробив символічний напис «Я ЛЮБЛЮ УКРАЇНУ!» на рушнику, який розпростали представники Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молоді Регіони». Почесних гостей у кожній хатині зустрічали короваєм та виступом місцевого ансамблю. Білогірська «Забава» дарувала керівникам області пісню «Наш Подільський край».

Крім того, вишиті вироби Ганни Броновицької та вироби із соломи Руслани Васюк були представлені на виставковому містечку майстрів народної творчості. А народний аматорський фольклорний гурт «Забава» дарував частинку свого пісенного мистецтва з головної сцени області.

         Потому делегація з Білогірщини побувала в обласному музично-драматичному театрі ім. М.Старицького, де відбулися урочисті збори з нагоди 22-ї річниці незалежності України. Після урочистостей подоляни мали змогу побачити оперу «Запорожець за Дунаєм» організована спільними зусиллями колективів муздрамтеатру та обласної філармонії.
Переглядів: 597 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини