Понеділок, 29.04.2024, 03:05
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Березень » 12 » Реформа місцевого самоврядування – найголовніша на шляху економічного розвитку країни
16:40
Реформа місцевого самоврядування – найголовніша на шляху економічного розвитку країни
Про це в ефірі одного з українських телеканалів сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

«Необхідно децентралізувати систему управління і передати максимально повноваження на місця, а також фінансові ресурси для здійснення цих повноважень органами місцевого самоврядування. Частину податків треба залишати на місцях і громади самі мають вирішувати куди ці кошти спрямовувати. Тим самим ми надамо громадам реальну можливість розвивати свої території», – сказав Віце-прем’єр-міністр.

За його словами, в свій час всередині країни були напрацьовані відповідні рішення щодо реформування системи місцевого самоврядування, однак не було політичної волі, аби втілити їх в життя.

«Були лише декларації. Тому, все те, що відбувалося в нашій країні останні роки – результат надмірної централізації влади. Сьогодні ми відновили діалог з нашими європейськими партнерами щодо реформи місцевого самоврядування. Будемо брати за приклад досвід європейських країн, зокрема досвід Польщі», – прокоментував Володимир Гройсман.

Ключовим елементом регіональної політики і основним завданням Уряду буде ефективна реформа місцевого самоврядування за європейським типом. «Ми відновлюємо роботу з нашими внутрішніми і зовнішніми партнерами щодо формування найкращих рішень, які дозволять створити ефективну систему управління країною, основою якої мають бути органи місцевого самоврядування», – вважає Віце-прем’єр-міністр.

Він також наголосив на тому, що досі не було політичної волі на проведення таких серйозних змін. «Маємо дуже швидко напрацювати рішення і зробити все для їх реалізації. Переконаний, що цього очікує сьогодні кожна територіальна громада в нашій країні. Ми неодмінно запровадимо широкий діалог на базі Асоціацій органів місцевого самоврядування. Побудуємо взаємодію з вирішення актуальних питань, які є в державі», – сказав Володимир Гройсман, - «суть реформ і змін, які ми пропонуємо, – розподіл повноважень в бік органів місцевого самоврядування і як другий компонент реформи – створення ефективних фінансових інструментів для наповнення місцевих бюджетів. Для того, щоб кожна територіальна громада була включена в систему економічного зростання і благополуччя нашої країни».

За словами посадовця, очікується від голів місцевих адміністрацій якісний діалог з органами місцевого самоврядування для отримання спільної позиції влади на територіях, аби кожна територія виправдала довіру людей.

«Відходимо від адміністративно-командних способів управління. В результаті маємо отримати успішну європейську країну», – підбив підсумок свого виступу Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.


За матеріалами сайту Української

Асоціації районних та обласних рад

 

 
Переглядів: 431 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини