Неділя, 28.04.2024, 22:12
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Березень » 21 » Пакет документів з децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування найближчим часом буде направлено на розгляд Уряду
15:16
Пакет документів з децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування найближчим часом буде направлено на розгляд Уряду

Найближчим часом з метою здійснення децентралізації влади та початку реформування місцевого самоврядування Мінрегіон направить на розгляд Уряду проект Концепції реформування місцевого самоврядування та територіального устрою влади, а також законопроекти про право територіальних громад на об’єднання та про співробітництво територіальних громад.

За основу взяті ті напрацювання, які уже були зроблені українськими експертами спільно з експертами Ради Європи. Основою для них стала Європейська хартія місцевого самоврядування. Сьогодні є підтримка цих проектів як з боку експертів, так і представників асоціацій органів місцевого самоврядування.

Ухвалення відповідних законів має врегулювати питання добровільного об’єднання територій, бюджетів, комунальної власності, а також дозволить кооперувати фінансові та організаційно-адміністративні ресурси для розв’язання спільних проблем соціально-економічного розвитку територій.

Також, як повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, буде запропоновано прийняття рішень стосовно голів обласних державних адміністрацій. Їхні функції будуть звужені – виконуватимуть вони тільки контрольні функції. Крім того, будуть формуватись підходи до фінансово-економічної політики на територіях. Тобто мова йде про достатні фінансові інструменти для формування самодостатнього місцевого самоврядування.

Децентралізація влади, максимальне повернення всіх можливих повноважень органам місцевого самоврядування сприятиме тому, що влада, обрана людьми, отримає достатньо функцій для своєї діяльності, а люди будуть впливати на розвиток своїх територій.

 За матеріалами прес-служби Мінрегіону України

Переглядів: 386 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини