Понеділок, 29.04.2024, 12:35
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Серпень » 7 » Молочно-тваринницький комплекс ТОВ НВА «Перлина Поділля» у селі Юрівка працює на повну потужність
11:32
Молочно-тваринницький комплекс ТОВ НВА «Перлина Поділля» у селі Юрівка працює на повну потужність

Уже більше двох місяців минуло після офіційного відкриття першої черги молочно-тваринницького комплексу ТОВ НВА «Перлина Поділля» у селі Юрівка. Нещодавно Василь Ядуха, голова Хмельницької обласної державної адміністрації, Людмила Янишина, голова районної ради, Валерій Курсов, голова райдержадміністрації, побували на фермі аби ознайомитися з роботою комплексу.  Юрівська ферма довгий час була в занепаді. Там, де за радянських часів вирувало життя, протягом багатьох років була пустка, зарощена бур’янами. Та три роки назад у село прийшло господарство «Перлина Поділля» і активно взялося за роботу. Як результат, перша черга тваринницького комплексу, де на безприв’язному утриманні знаходиться 250 дійних корів, уже має перші здобутки. Варто зазначити, що «Перлина Поділля» завжди займала лідерські позиції по надоях молока. Воно і не дивно, бо тварини відчувають турботливу руку господаря і віддячують сповна. Хоча, на досягнутому, як зазначає Сергій Іващук, генеральний директор ТОВ НВА «Перлина Поділля», зупинятися не збираються.

Сергій Петрович зробив екскурсію комплексом. Відвідувачі у захваті від доїльного залу, обладнаного устаткуванням провідних світових виробників, яке дає можливість отримати якісне молоко, а також автоматизувати виробництво. Після доїння, молоко надходить прямо у холодильну камеру, котра розрахована 15 тон молока. Усе воно –екстракласу.  На шиї у кожної корови є ошийник з кодом, тому вся інформація про тварину передається на комп’ютер. На фермі облаштовано зал для штучного осіменіння та місце для ветеринарної допомоги.

Сергій Іващук поділився планами і розповів, що поголів’я дійного стада буде збільшено. До 2017-го тут планують наростити поголів’я до 2450 голів і мати 1000 дійних корів. І це лише в Юрівці, а в цілому про господарству має з’явитися 5000 голів худоби, з них 2000 – корів.

Василь Ядуха, голова Хмельницької обласної державної адміністрації, після відвідин комплексу у Юрівці поділився своїми враженнями і зауважив:

- На Білогірщині є три потужні господарства, котрі не лише обробляють землю, а й займаються відродженням тваринницької галузі. А це той шлях, що дасть позитивну динаміку розвитку аграрного сектору Хмельниччини. За такими комплексами майбутнє. Крім того, такі господарства як ТОВ НВА «Перлина Поділля» виконують соціальну функцію- нові робочі місця і висока заробітна плата, що для села сьогодні дуже важливо.

 

Переглядів: 904 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини