Понеділок, 06.05.2024, 16:07
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Листопад » 21 » Майбутнє – це молодь України, умови її розвитку, становлення, участі у суспільному житті, розбудові держави
14:01
Майбутнє – це молодь України, умови її розвитку, становлення, участі у суспільному житті, розбудові держави
 Про важливість участі молоді у суспільному житті нашої держави йшла мова на парламентських слуханнях про становище молоді в Україні на тему: «Участь молоді в суспільному житті: економічна активність», які відбулися 20 листопада в залі пленарних засідань Верховної Ради України.

На парламентських слуханнях були присутні члени Кабінету Міністрів України, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, молодіжних та дитячих громадських організацій, науковців тощо.

Хмельницьку обласну раду на цьому заході представляла заступник голови постійної комісії обласної ради з питань науки, освіти, культури, молоді, спорту та туризму Інна Шоробура.
Відкриваючи парламентські слухання про становище молоді в нашій країні, Голова Верховної Ради України Володимир Рибак наголосив: «За великим рахунком, вся політика нашої держави, усі програми реформ Президента України Віктора Януковича, закони, що їх створює парламент – це майбутнє нашої держави. А майбутнє – це й є молодь України, умови її розвитку, становлення, її участі у суспільному житті, розбудові держави». «Ваше завдання – не бути осторонь від проблем, які є у нашій державі».

При цьому Голова ВРУ нагадав, що йдеться майже про чверть нашого населення – понад 11 мільйонів українців у віці від 18 до 35 років.

Керівник парламенту зазначив, що впродовж останніх двох десятиліть в Україні створені вагомі підвалини молодіжної політики держави, яка спрямована на реалізацію потенційних можливостей, прагнень, конституційних прав молоді, сформована законодавча база, накопичений досвід з практичної реалізації законодавства в інтересах молоді. «Втім на шляху втілення в життя молодіжної політики були не лише надбання, а й прикрі прорахунки, - зауважив він. - Чимало гострих проблем української молоді належить вирішити у найближчий же час».

Голова Верховної Ради наголосив, що завдання розвитку ринкової системи в Україні вимагає активного формування ринку праці і забезпечення високого рівня зайнятості найбільш активної частини населення, особливо молоді. «Зрозуміло, що проблема молодіжної зайнятості має об'єктивний характер в умовах вільної конкуренції на ринку праці, - сказав він. - Отже, якщо не вжити ефективних заходів по боротьбі з молодіжним безробіттям, то можна розплатитися демографічною кризою і високим рівнем еміграції».

Володимир Рибак також наголосив на важливості розв’язання проблеми молодіжної жіночої зайнятості, оскільки роботодавці віддають перевагу при наймі на роботу чоловікам.

«Внаслідок цих та інших негативних факторів рівень безробіття серед молоді за останні два десятиліття залишається втричі вищим в порівнянні з зайнятістю старшого за віком населення. Хоча за останній рік відбулося незначне зниження молодіжного безробіття, разом з тим воно залишається вищим, ніж в інших вікових групах», - сказав Голова Верховної Ради.

Володимир Рибак підкреслив, що проблеми зайнятості молоді добре відомі і органам виконавчої влади всіх рівнів, і органам місцевого самоврядування, і народним депутатам, і громадським організаціям. Аби виправити ситуацію, як сказав він, запропоновані різноманітні програми працевлаштування молоді, надання першого робочого місця, підвищення фахового рівня, перепідготовки, залучення молоді до підприємницької діяльності і таке інше. Втім, констатував В.Рибак, ці зусилля не мають ще системного, всеохоплюючого характеру.

Керівник парламенту нагадав, що саме тому Президент України Віктор Янукович 27 вересня своїм Указом затвердив Стратегію розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року, яка визначає принципи, мету і завдання, спрямовані на подальше забезпечення створення належних організаційних, соціально-економічних, політико-правових умов соціального становлення та розвитку молоді.

Згідно з положеннями Стратегії, сказав Володимир Рибак, пріоритетами реалізації державної молодіжної політики є, зокрема, формування державного замовлення відповідно до потреб ринку праці, налагодження співпраці роботодавців і навчальних закладів для формування навчальних програм, стажування студентської та учнівської молоді, укладення договорів про працевлаштування випускників на перше робоче місце. Крім того, Стратегія передбачає активізацію участі молоді у суспільно-політичному житті та сприяння інтеграції української молоді до європейського молодіжного середовища.

«Наші парламентські слухання про становище молоді в Україні повинні здійснити глибокий аналіз стану справ, почути представників центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, фахівців, представників громадських молодіжних організацій, - підсумував Голова Верховної Ради. - Я не маю сумнівів, що у доповіді і співдоповідях, виступах учасників слухань знайдуть відображення як конкретні приклади нагальної потреби у вирішенні питання молодіжної зайнятості, так і пропозиції щодо покращення ситуації».

Під час парламентських слухань присутні заслухали доповідь Міністра молоді та спорту України Равіля Сафіулліна, співдоповіді Міністра соціальної політики України Наталії Королевської і Голови Комітету Верховної Ради України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артура Палатного з питання порядку денного та виступи окремих учасників.

За підсумками слухань Комітетом з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму підготовлені рекомендації парламентських слухань, які будуть надані Верховній Раді України для розгляду та затвердження.


За матеріалами офіційного веб-порталу

Верховної Ради
Переглядів: 478 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини