Понеділок, 29.04.2024, 18:44
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Січень » 20 » Колядки-2014
10:38
Колядки-2014

     "Три празники в гості" під такою назвою на Білогірщині відбувся фестиваль "Колядки – 2014"

         Гарне фестивальне дійство завершило на теренах району цикл новорічно-різдвяних свят. Тай колядують, щедрують, посівають зі сцени районного будинку культури уже вп’яте. Перший, хай і невеликий, ювілей у заходу, що згуртовує, об’єднує людей. Різні за характером, у своїх поглядах на життях, у прагненнях і переконаннях ми, білогірчани, поєднанні безмежною любовю до пісні, глибокою шаною до правічних традицій, не лише черпаємо з джерела народності, а й примножуємо, творимо щось нове, добре і світле, що здатне навіть в найлютішу негоду зігріти душу. Оте світле і добре як зерно на щедрі душевні лани засівали колядники, котрі зїхалися з усіх куточків району.

         Сценаристам та режисерам на сцені вдалося відтворити звичаї та обряди української родини у Святвечір. Адже, приготування святкової вечері, а потім родинна трапеза – то вже своєрідне магічне дійство, спрямоване на те, щоб випросити у вищих сил здоровя для членів родини, рясних врожаїв, прибутку від ведення домашнього господарства. Отож, господар ( Леонід Іванцов) та господиня ( Таміла Степанюк) разом із дітками першими зустрічали колядників народного аматорського ансамблю «Спомин».

         Чекають господарі колядників та щедрівників із нетерпінням, бо ж вважається поганою прикметою, коли провісники доброї новини оминуть оселю. За давнім звичаєм співати колядки та щедрівки можна аж до Водохреща. В таке велике християнське свято лунали різдвяні пісні у виконанні зразкового дитячого ансамблю «Добрий настрій», народного фольклорного гурту «Забава», відтворювали знайомі мотиви духовики.

         Колядки - це архітвори українського народу, і самобутність їх у тому, що в них гармонійно поєднується давнє і нове, загальнолюдське і національне, релігійне і світське. Співали серцем колективи художньої самодіяльності із Соснівки, Водичок та Сушовець, Воробіївки, Хорошева.

         Звісно, кожен колектив, який виступив на сцені РБК, заслуговує подяки і кожна різдвяна пісня – то свій мотив, своя мелодія, свої побажання. Особливо душевними були виступи Лізи Комісарчук, Ангеліни Іващук, Оксани Міракян,  Ольги Мусійчук, ансамблю «Сузір’я» та народного аматорського камерного ансамблю дитячої школи мистецтв.

         Представники влади Віра Леонідівна, заступник голови районної ради та  Олександр Примак, заступник голови райдержадміністрації,  котрі відвідали фестиваль, висловили спільну думку, що різдвяні традиції білогірчан, як і усієї української нації, особливо підкреслюють велич приходу у світ Божого Сина, котрий своєю присутністю серед нас з’єднав Небо із Землею.

Переглядів: 619 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини