Вівторок, 23.04.2024, 08:06
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Жовтень » 26 » До проведення позачергових парламентських виборів Хмельниччина готова
07:33
До проведення позачергових парламентських виборів Хмельниччина готова
Про забезпечення виконання завдань із підготовки й проведення чесних, прозорих та демократичних позачергових виборів народних депутатів України говорили 23 жовтня учасники селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

У селекторній нараді взяли участь голова обласної ради Іван Гончар, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Симчишин, заступник голови - керівник апарату ОДА Леся Стебло.

Як відомо, в області у визначені законодавством терміни утворено 7 окружних та 1547 дільничних виборчих комісій, яким надані необхідні приміщення та робочі кімнати та відповідне матеріально-технічне забезпечення. У населених пунктах краю обладнано понад 1700 місць для розміщення матеріалів передвиборчої агітації.

Крім того, правоохоронні органи області під час виборчого процесу працюватимуть таким чином, аби забезпечити прийом і розгляд документів щодо підготовки та проведення виборів, позовних заяв, скарг і звернень виборчих комісій. Причому ще з 18 вересня активно працює оперативний штаб УМВСУ в області та його робоча група. Чергування правоохоронців здійснюється в цілодобовому режимі.

До охорони виборчих дільниць разом із правохоронцями буде залучено й членів громадських формувань з охорони громадського порядку, активу населених пунктів, а також працівників податкової міліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Як запевнили керівники області, на Хмельниччині забезпечено всебічне сприяння офіційним спостерігачам від іноземних держав та міжнародних організацій у здійсненні ними повноважень під час виборчого процесу.

Прем’єр-міністр повідомив учасникам селекторної наради, що сьогодні набув чинності внесений Урядом закон, який передбачає посилення кримінальної відповідальності за підкуп виборців, продаж голосів та підроблення виборчих документів. Глава Уряду доручив Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову упродовж двох днів провести заходи для чіткого роз'яснення норм закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян. Як зазначив Прем’єр-міністр, на кожне порушення має бути негайна реакція правоохоронної системи і поширення інформації через засоби масової інформації про те, кого притягнуто до відповідальності і що зроблено, аби уникнути в майбутньому таких правопорушень.

Арсеній Яценюк зазначив, що Уряд повністю забезпечив фінансування підготовки та проведення виборів. Він доручив Міністерству фінансів України проконтролювати, «щоби всі кошти були виплачені членам комісій, аби Центральна виборча комісія також повністю закрила всі свої рахунки, які необхідні для чесного і прозорого виборчого процесу».

Глава Уряду також доручив Міністру енергетики та вугільної промисловості забезпечити безперебійність подачі електроенергії, «аби випадково не виключалося світло під час підраховування виборчих бюлетенів, це також питання безпеки і достовірності результатів виборів».

Арсеній Яценюк звернувся до голів обласних державних адміністрацій та представників правоохоронних органів з проханням забезпечити допомогу міжнародним спостерігачам і зазначив, що «визнання чесності і прозорості виборів в Україні буде визнанням того, що ми не просто на папері підписали Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, а й на ділі доводимо, що Україна є демократичною державою».

На завершення наради, Глава Уряду наголосив, що на цих виборах українці обиратимуть тих, хто буде нести відповідальність за долю країни в непростих складних часах.

«Вибори є найкращим шляхом політичної чи народної люстрації. Люди повинні мати право вільно проголосувати. Кого оберуть – той і буде мати право представляти українців в новообраному Парламенті, отримає право формувати новий Уряд і найбільшу міру відповідальності за майбутнє держави. Наша відповідальність – забезпечити конституційні права і гарантії українських громадян. Тому безпека, чесність, прозорість підведення підсумків і результатів голосування – це завдання, які стоять перед кожним керівником, як обласних і районних державних адміністрацій, так і правоохоронної системи, спеціальних служб і Міністерства оборони України», - резюмував Арсеній Яценюк.

У селекторній нараді з питань підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України взяли участь голови обласних державних адміністрацій, голови обласних рад, начальники обласних управлінь Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, керівництво Центральної виборчої комісії, представники громадянської мережі "Опора", Комітету виборців України та міжнародних організацій, зокрема, місії ОБСЄ, Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами, Канадської спостережної місії, Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO), Національного демократичного інституту міжнародних відносин, Світового конгресу українців, Українського Конгресового Комітету Америки.

 

Довідка.


Для організації та проведення позачергових виборів народних депутатів України на Хмельниччині утворено сім одномандатних виборчих округів


ОВО №187. Центр: місто Хмельницький. Межі: частина міста Хмельницького (виборчі дільниці № 681455 – 681536, 681560). Орієнтовна кількість виборців - 143 702.


ОВО №188. Центр – місто Хмельницький. Межі: частина міста Хмельницького (виборчі дільниці № 681427 –681454, 681559), Волочиський, Хмельницький райони. Орієнтовна кількість виборців - 147 060.


ОВО №189. Центр: місто Красилів. Межі: місто Нетішин, Білогірський, Ізяславський, Красилівський, Теофіпольський райони. Орієнтовна кількість виборців - 150 565.


ОВО №190. Центр: місто Шепетівка. Межі: місто міста Славута, Шепетівка, Полонський, Славутський, Шепетівський райони. Орієнтовна кількість виборців - 151 844.


ОВО №191. Центр: місто Старокостянтинів. Межі: місто Старокостянтинів, Віньковецький, Деражнянський, Летичівський, Старокостянтинівський, Старосинявський райони. Орієнтовна кількість виборців - 139 062.


ОВО №192. Центр: місто Дунаївці. Межі: Городоцький, Дунаєвецький, Чемеровецький, Ярмолинецький райони. Орієнтовна кількість виборців - 151 939.


ОВО №193. Центр: місто Кам’янець-Подільський. Межі: місто Кам’янець-Подільський, Кам’янець-Подільський, Новоушицький райони. Орієнтовна кількість виборців - 154 527.

 

Переглядів: 500 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини