Середа, 01.05.2024, 13:04
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2010 » Серпень » 30 » Частина 2 проведення другого етапу конкурсу
20:29
Частина 2 проведення другого етапу конкурсу

Один з перед останніх серпневих днів став днем, коли члени оглядової комісії проїхалися територією Білогірської селищної ради і з’ясовували, яке обличчя у райцентру.

Перший пункт зупинки село Тростянка. Здається, маленьке село на 4 кілометри віддалене від райцентру, мало б бути переповнене проблемами. А тут вона лише одна – відсутність нормальних доріг. Жителі села перебувають у житейських клопотах. Нарешті до них дійшла цивілізація і на повну йдуть роботи по газифікації населеного пункту. А так здається, що тут живуть найкращі у районі господарі. От до прикладу Тростянецький будинок культури. Тут скрізь лад. Кожен з членів комісії захоплюється побаченим. Хвалять директора В.Д.Бісовецького. Кажуть, що такого хазяїна ніде не має. Дійсно, його є за що хвалити. Усередині зроблений гарний ремонт,затишно у глядацькому залі та фойє. А ще доволі скромний, але від того не менш затишний, кабінет господаря. Гарні стенди, серед них багаті знімками "Галерея слави” та "Наші лауреати”. У будинку культури є більярд та настільний теніс. Знадвору заклад культури пофарбований. Акуратно виведений кожен колір. Також гарно і на прилеглій території – пообкошувано, зелено, ніде ні смітинки не має. Ось, як пощастило жителям села, що закладом культури опікується саме така людина – не лише талановита, а й хазяйновита.

В одному приміщені розміщується тростянецька школа та дитсадок. Ці два освітніх заклади до роботи в осінньо – зимовий період готові. Просторі класи, гарна спальня та багата на іграшки ігрова кімната ( для вихованців дитячого садочка). Одним словом, праця та старанність людей тут помітна одразу.

З.А.Бульбах розповідає про роботу закладу культури у Карасисі. Проте О.М.Ніколайчук, голова комісії, зауважує, що приміщення велике, гарне, але тут навіть не зроблено і половини того, що є у Тростянці. Тому попрацювати доведеться. Слід докласти мало зусиль, щоб знадвору зробити порядок. Погодьтеся треба небагато, щоб підвести фундамент, пофарбувати сходи та почистити від трави доріжку. У місцевому ФАПі ще минулого року рекомендували замінити вивіску. У приміщенні замінили 2 вікна, але слід ще замінити решту. Необхідно підбити стелю. Дитсадок у Карасисі до роботи готовий. Можуть приймати дітей на виховання хоч сьогодні. Вистачає різних гойдалок та дитячих турніків на ігровому майданчику. Особливо кидається в очі різнобарвна доріжка. Навколо дерева оригінально зроблена лавочка для дітей. У "Джерельці”, а саме так називається дошкільний заклад, гарно і оригінально розмальовані класи. В одному з них на стіні літають метелики. У школі теж скрізь лад. Лише слід пофарбувати біля закладів соціального значення паркани.

У дошкільному закладі № 1 " Сонечко”, що у Білогір’ї,  теж все доведено до ладу. Милувалися члени комісії оздобленням дитсадочка в середині.

Гарні кабінети, відремонтовані, затишні, просторі у Білогірському НВК. Члени комісії зауважують, що не легко зробити ремонт у такому великому приміщенні, не легко дати скрізь лад. Про те колективу, який працює у Білогірському НВК, це вдалося. Все блищить, скрізь порядок. Поміняли частину внутрішніх дверей, частково замінили вікна на пластикові, у деяких класах постелили лінолеум. Кожен раз, коли заходиш у інший клас, здається, що потрапляєш у окрему країну. Кожен клас оригінальний, неповторний, неординарний. Одна класна кімната краща за іншу. Вистачило фантазії педагогам закладу, щоб яскраво та цікаво оздобити навчальні кабінети.

Відвідали члени комісії і Будинок творчості школяра. Про стан приміщення та роботу закладу відмітки були високі. Приміщення повністю відремонтували знадвору, зробили сходи, замінили вікна. Відвідали також члени комісії і лікарню. У порівнянні з минулим роком тут помітні зміни на краще. Довели до ладу приміщення пральні, харчоблоку та інших господарських приміщень. Непогано на території лікарні.

Щодо благоустрою та санітарного стану вулиць, то голова комісії О.М.Ніколайчук відмічає, що старання нового селищного голови А.І.Денисюка помітні. За короткий проміжок часу зроблена дорога по вулиці Островського, селище обкошене, сміття вивозиться чотири рази в тиждень. Проте Анатолій Іванович обіцяє, що на цьому не збирається зупинятися і працюватиме надалі заради благополуччя жителів територіальної громади, яку він очолює.

Ось так непомітно підкрадається осінь. В повітрі уже відчуваються її легкі і тонкі аромати. Саме на цю пору, коли зустрічаються літо та осінь відбулися останні огляди населених пунктів Білогірського району.

Багато зроблено в соціальному плані та наведені порядку у Мокроволянській сільській раді. Тривають ремонтні роботи у приміщені Мокроволянського клубу. Кошти на ремонт виділили з місцевого бюджету. У гарному стані фельдшерсько–акушерський пункт. Медикаментів закуплено доволі. Сюди закупили нові меблі і через деякий час вони стануть оздобою медзакладу. А от на території слід ще попрацювати, щоб благоустрій був відмінний. Непогано в середині закладів освіти, які розташовані у центральній садибі Мокроволянської сільської ради. Проте члени комісії на чолі з керуючою справами О.М.Ніколайчук рекомендували проявити більше фантазії у оздоблені шкільного подвір’я та зробити в дитсадку алеї, тобто довести квітник до ладу. Відмічає комісія будівлю сільської ради. Тут лад. Розчистили територію і посадили багато квітів.   У належному стані Окіпський ФАП. Біля місцевої школи слід зробити тротуарчик, а біля дошкільного закладу освіти більше прикрасити територію – зробити клумби, щоб тут наступного року забуяли в цвітінні осінні квіти. Засмутив вигляд приміщення, де колись розміщувався Окіпський заклад культури. Приміщення передали на баланс ТОВ НВА «Перлина Поділля», проте воно знаходиться у дуже поганому стані. Частково не має даху, облуплені стіни –приміщення зовсім не вписується у пейзаж прибраної сільської вулиці. Бібліотеку, до речі, перенесли у приміщення школи.   Жемелинецький будинок культури доглянутий. Члени комісії відмітили,  що його сміливо можна назвати найкращим у районі. Завклуб Надія Денисюк усе зробила власними руками. Ось, що значить, коли людина щиро закохана у справу, якою займається. У захваті від відвідин Жемелинецького клубу. На клумбах буяють квіти, кругом, де потрібно, загороджено. У медзакладі слід попрацювати. Особливу увагу звернути на благоустрій території. До речі, голова комісії Олена Миколаївна Ніколайчук зазначила, що в Мокроволі гарні чисті вулиці, а в Жемелинцях слід прибрати узбіччя дороги, яка проходить центральною вулицею.

У Семенівському Фапі немає порядку. Принаймні до такого висновку дійшли члени комісії. Олена Миколаївна Ніколайчук, керуюча справами районної ради, сказала, що під час огляду який рік поспіль завідуючої місцевим медзакладом не має на роботі, тому буде підніматися питання про заміну працівника чи добросовісне виконання ним своїх посадових обов’язків. Значного оновлення зазнав місцевий заклад культури минулого року. І зараз в середині порядок. Члени комісії рекомендують звернути увагу на благоустрій території і допрацювати. Голова Семенівської сільської ради каже, що в планах заміна вікон у закладі культури. Також комісія рекомендувала демонтувати або довести до ладу гараж, який знаходиться неподалік адмінбудинку та будинку культури. У закладі освіти минулого року замінили двері, придбали штори та коридорні вікна. Все в порядку в дитсадку, тут гарно оздобили дитячий майданчик. Радять члени комісії навести порядок та чистоту на вулицях села.

А от колектив Денисівської загальноосвітньої школи попрацював на відмінно. Гарні відремонтовані світлі класи чекають на учнів. Єдина школа, де ні водному класі не має шпалер, а стіни акуратно побілені. Подвір’я потопає у квітах.  Приємні зміни видні і у інших соціальних закладах. Минулого року проведений ремонт у Денисівському садочку. Цього року облаштували ігровий майданчик, придбавши альтанку та козирки. Минулого року дирекція ТОВ «МАЯК» спрямувала 10 тисяч гривень на євроремонт фельдшерсько – акушерського пункту, були замінені вікна. Нові меблі придбали у сільський заклад медицини цього року. Місцевий будинок культури має привабливий внутрішній вигляд. На території прокладений асфальт, відмінний благоустрій біля пам’ятника загиблим у роки війни. Хоча кошти на ремонт даху місцева влада обіцяла виділити ще минулого року, дах так і тече. Члени комісії були неприємно вражені тим, що сільського голови у день огляду на роботі не було.

В гарному стані соціальні заклади, які розташовані у центральній садибі Квітневської сільської ради. На території школи збудували гараж для автобуса, у дитсадок закупили нові меблі. У фельдшерсько–акушерському пункті тривають ремонтні роботи. Раніше ФАП розміщувався у двох кімнатах, тепер розширяють до чотирьох. Тут застелили лінолеум. 

У Соснівській школі теж лад. Оригінальний інтер’єр у місцевому  дитсадку. У Соснівському клубі встановлено метало - пластикові вікна, металеві двері. Квітневський сільський голова пообіцяв, що з часом будуть перекривати дах. Благоустрій біля пам’ятника. Територія ФАПу потопає у квітах, всередині багато вазонів.

Оглянули члени комісії соціальні заклади Ямпільської селищної ради спочатку побували у Дідківцях. Заклади освіти у нормальному стані. А от сільська дорога не грейдерована. Паньковецький заклад культури сильно змінився за рік. О. М. Ніколайчук, керуюча справами районної ради, відзначила старання нових працівників клубу та бібліотеки, адже підтримують і приміщення, і територію у належному стані. Селищний голова В.А.Рудь пообіцяв, що скоро тут поміняють дах. Гарно у школі та дитсадку.

Гарно відзивалися члени комісії про Ямпільську школу. Вона у хорошому стані. Першого вересня готова розпочати роботу. Тут діє два інформативних кабінети, гарний ремонт у спортзалі. Біда, що діти продирявили панелі у коридорі, тому їх мали замінити. У школі триває ремонт актового залу. У дитячому садку багато зроблено, порівняно з минулими роками. Особливо знадвору. Дах перекритий, вікна поміняні. Зроблений зовнішній ремонт приміщення. На подвір’ї кращий благоустрій. В середині ще триває ремонт. Також поміняні внутрішні двері.  Завідуюча В. Д. Ярмошук пообіцяла, що вчасно закінчать роботу та розпочнуть роботу закладу 1 вересня. Лепесовецький дитсадок дуже сподобався членам комісії. Затишний у середині, прибраний знадвору, і майданчик для дітей у гарному стані. Тут планують замінити вікна. Незабаром перейматимуться будівельними справами працівники Лепесовецького ФАПУ. Тут мінятимуть вікна, двері, стелитимуть лінолеум. В.А.Рудь запевняє, що кошти є, а необхідні матеріали закуплені.

Потому поїхали на оглядини закладу культури. Дах перекрили. А над бібліотекою він все одно протікає. Правда літератури, як і відвідувачів, вистачає. Хоча багато мови велося про потребу зробити у закладі культури систему опалення, ні в бібліотеці, ні в будинку культури її не має. У кімнатах, де розміщується будинок культури планують робити ремонт та міняти вікна.  Задоволені члени комісії станом відділення дитячої музичної школи. Класи нові, затишні. Працюють молоді спеціалісти. Заклад відвідує до сотні дітей. Також завітали у Ямпільський історико – краєзнавчий музей. Там господарює Г.Т.Ситар. У Музеї діє 4 відділи, і кожен з них наповнений цікавими експонатами та стендами. Григорій Тимофійович працює над пошуком цікавих та старовинних речей, новою інформацією, тобто розширенням музею.

Дуже сподобалося оглядовій комісії Ямпільська школа – інтернат. П.Д.Кандирал, директор закладу, провів екскурсію по своїх володіннях. Тут є ігровий майданчик для дітей молодших класів, спортивна площадка та турніки, в окремому приміщенні знаходиться їдальня, майстерня, спальний корпус та бібліотека. Але у кожному приміщенні зроблений ремонт, скрізь чисто, здається, що кожна річ на своєму місці. Минулого року зроблений ремонт будинку, тобто ремонт головного навчального корпусу при вході. Цього річ зроблений ремонт у класних кімнатах. Світлі, просторі, повністю умебльовані класи чекають, коли уже вони наповняться учнями і розпочнуться уроки. Є у школі інтернат комп’ютерний клас. Оновлений спальний корпус. На подвір’ї порядок. Видно руку доброго господаря. Огорожа, калитка і ворота уже два роки, як нові. Тому голова комісії не шкодує слів подяки для Павла Дмитровича і його колективу, і неодноразово зазначає тут роблять усе для того, щоб вихованці почували себе, як вдома.

Отож, є над чим працювати, чим пишатися. Сподіваємося, що всі, хто працює у соціальних закладах, хто стоїть на чолі територіальних громад візьмуть до уваги зауваження та пропозиції комісії, дослухаються до порад і наступного року оцінки будуть лише позитивні.

 

Переглядів: 770 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини