Середа, 01.05.2024, 07:44
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2011 » Серпень » 12 » Білогірський район візьме участь у другій фазі Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"
08:52
Білогірський район візьме участь у другій фазі Проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"
   Ще 5 липня було укладено Угоду про партнерство між Хмельницькою обласною радою, облдержадміністрацією і Програмою розвитку Організацій Об’єднаних Націй у рамках другої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та оголошено про початок конкурсного відбору районів області для участі у цьому Проекті. Білогірський район та ще 19 районів надіслали свої заявки до центрального офісу Проекту.
    Комісія з відбору районів, до складу якої входять старший програмний менеджер ПРООН Оксана Реміга, представники обласної ради, облдержадміністрації та координатори Хмельницького обласного підрозділу впровадження Проекту, розглянула анкети, проаналізувала інформацію, враховуючи соціально-економічні показники кожного з районів-кандидатів.
      4 серпня в ході телефонної конференції комісії було прийнято рішення про відбір шести районів області для участі в Проекті. В роботі телефонної конференції взяв безпосередню участь голова обласної ради Микола Дерикот. У другій фазі Проекту візьмуть також участь такі райони: Летичівський, Ізяславський, Новоушицький, Волочиський та Красилівський.
      Друга фаза спільного проекту Європейського Союзу та програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» розпочалась 7 червня 2011 року і триватиме 4 роки. Про фінансування цього проекту 31 травня у Брюсселі уклали угоду Україна і Європейська комісія. Угоду підписали перший віце-прем‘єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій КЛЮЄВ та член Єврокомісії з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан ФЮЛЕ. Проект спів-фінансує та виконує Програма розвитку ООН в Україні.
      Другий етап Проекту матиме бюджет 17,1 млн.євро (з яких 98.4% - внесок ЄС та 1.6% - внесок ПРООН), який буде спрямовано на підтримку сталого соціально-економічного розвитку на місцевому рівні.
      Проект впроваджуватиметься в усіх регіонах України. У кожній області був оголошений конкурс на відбір пілотних районів та місцевих рад. Планується, що близько 60% найуспішніших пілотних районів першої фази проекту отримають можливість продовжити співпрацю. Проект передбачає укладання партнерства з 200 районами та 900 місцевими радами.
      Протягом червня - липня 2011 року проводились регіональні семінари для інформування та запуску Проекту у всіх областях, укладення відповідних угод про партнерство та оголошення конкурсу районів.
      У другій фазі Проекту принаймні 900 громад отримають можливість реалізувати свої ініціативи. Проект підтримуватиме ініціативи громад у сферах енергозбереження та енергоощадних технологій, водопостачання, охорони здоровя, охорони навколишнього середовища, підтримки малого бізнесу (розвиток сільськогосподарських/обслуговуючих кооперативів).
      Максимальна сума гранту проектів з відновлення комунальної інфраструктури становитиме $10000. Проекти виконуватимуться на умовах спів-фінансування. Так, Проект надаватиме 50 %, місцеві бюджети - 45%, громади - 5%.
      Максимальна сума гранту на енергоощадні проекти буде збільшена до $20000 і може становити до 70% вартості Проекту; 25% - внесок місцевого бюджету, а 5% - внесок громади. Загалом, на енергоощадні технології, інноваційні та альтернативні джерела енергії буде витрачено близько 30% загального бюджету Проекту.
      Важливим аспектом діяльності Проекту у другій фазі буде консолідація знань та досвіду, здобутих громадами під час його впровадження. Для цього планується залучити до співробітництва вищі навчальні заклади та створити Центр управління знаннями.
 
Детальніше про Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» - http://cba.org.ua/ua/about
Переглядів: 519 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини