Середа, 01.05.2024, 05:23
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2010 » Серпень » 31 » 23 серпня 2010 року відбулося відкриття нового дитячого садочка у с Шимківці.
07:22
23 серпня 2010 року відбулося відкриття нового дитячого садочка у с Шимківці.

Напередодні Дня Незалежності у районі вирувало життя. Однією з гарних подій, якими були позначені святкові дні, стало відкриття дитячого садочка у Шимківцях. Якщо заглибитися в історію села, то перша церковно–приходська школа була відкрита у 1878 році. Там навчалася різна кількість учнів: від 15 до 200 чоловік. Довго служила стара школа у селі, аж поки у 1977 році в експлуатацію ввели нове приміщення. Як завжди гарно у Шимковецькій школі. Чисто та затишно. Тепер не гірше буде у новому дитсадку. Принаймні подбати про це обіцяє сільський голова М.С.Павлюк та завідуюча дошкільним закладом освіти «Калинка» В.В.Рудюк. Реконструкцією приміщення займалися на протязі двох років. На ремонтні роботи кошти були виділені з районного бюджету. У сільській раді пригадують: у 2008 році з районного бюджету виділили 13 тисяч гривень, за які перекрили над приміщенням дах. Потому виділили ще 32 тисячі гривень. А в цьому році додали ще 86 тисяч гривень. Гроші були витрачені на ремонтні роботи та придбання інвентарю. У дитячому садочку працюватиме 4 людей. З першого вересня тут виховуватимуть 17 малюків. З сусіднього села також є батьки, які б хотіли віддати дитину у садочок. На заваді проблема транспортного сполучення. Коли вирішать проблему з підвезенням дітей, які живуть у Кур’янках, у новому садочку кількість дітей збільшиться. Під дитячий садочок переробили приміщення старої школи. Хоча дивлячись на нову будівлю, не віриться, що кілька років тому було не так.

Урочисто і піднесено проходило відкриття нового закладу освіти для місцевих малюків. Навіть погода сприяла. Видалася тепла і погожа днина. Вітають щедрими короваями гостей свята голову районної ради М.Д.Ямчука, голову райдержадміністрації В.В.Коберу, першого заступника голови райдержадміністрації О.П.Мельничука, заступника голови райдержадміністрації М.М.Подлєсного, начальника відділу організаційно–кадрової роботи та внутрішньої політики виконавчого апарату районної ради В.В.Рубайло, сільського голову М.С.Павлюка, методиста по дошкільному вихованню Н.А.Лосовську. Як завжди мовлено багато гарних слів про рідне село, про наймиліший куточок землі, як завжди багато побажань від ведучих. Запрошують до слова поважних гостей. В.В.Кобера, голова райдержадміністрації, сказав: «Це прекрасне дійство. Ми довго до цього йшли. У нас була мета, до якої ми йшли. Я переконаний, якщо робиш щось добре для громади воно здійсниться та матеріалізується. Згадайте, що тут було… А що зробили. Крок за кроком ми змінимо обличчя села. І починаємо з найдорожчого. Починаємо, піклуючись про дітей. Ненька –Україна належить дітям… Сьогодні не лише відкриваємо дитсадок. З’явилося вуличне освітлення. У місцевому ФАПі робиться капітальний ремонт. Я радий тому, що з відкриттям садочка люди знайшли роботу». Голова районної ради М.Д.Ямчук теж привітав жителів Шимковець з гарною подією і зазначив: «Я надіюся, що з відкриттям дитячого садочка у селі збільшиться кількість дітей, а у стінах дитсадка завжди лунатиме дитячий сміх». Відзначили керівники району грамотами та цінними тих людей, які у будівництво дитсадка вклали чимало сил. Завідуюча закладом освіти В.В.Рудюк дякувала районному керівництву, тобто голові райради М.Д.Ямчуку  та  голові райдержадміністрації В.В.Кобері, начальнику відділу освіти РДА М.М.Кабановій за підтримку і розуміння, а також спонсорам: В.Ю.Зацепанюку, М.П.Зайцеві, В.М.Козаку, Т.О.Рачок, П.М.Лукацькому, П.А.Присяжнюку. Надали слово і сільському голові М.С.Павлюку.   

Освятив заклад отець Олексій. Потому сказав кілька слів для жителів села. «Пора збирати каміння. Ісусі Христос говорив: «Хто робить добро дітям, той робить добро мені». Ми повинні думати про майбутнє сьогодні. Наші діти у цьому закладі набиратимуться життєвої премудрості. Ми повинні уже дарувати дітям всю свою любов та увагу. Від того, що зараз посіємо, залежить які у майбутньому будемо пожинати плоди.»– сказав отець Олексій. Також він подарував для закладу ікони, щоб дитсадок перебував під покровом Пресвятої Богородиці.

Освячений дошкільний заклад і у середині. Після перерізання символічної стрічки усіх присутніх запрошують у середину. Гарно розмальовані стіни спальні та навчального класу. На діток дивляться герої улюблених мультиків. Усе новеньке, дихає свіжістю. Гарний другий дім отримали дітки Шимковець. Сподіваємося, що всі побажання збудуться і кожного року у дитячий садок ходитиме ще більше дітей.

Музичним дарунком гостям та присутнім на урочистості стали пісні у виконанні місцевих солістів та аматорів сцени.

 

Переглядів: 1750 | Додав: bil-rada | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини