Четвер, 28.03.2024, 11:10
БІЛОГІРСЬКА РАЙОННА РАДА
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS

Оголошення

Оголошення

ВІТАЄМО!

ВІТАЄМО!

Погода в Білогр"ї
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Наше опитування
Чи потрібен сайт районній раді
Всього відповідей: 199
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2014 » Грудень » 14

Виключно на добровільних засадах в Україні проходитиме об’єднання територіальних громад, яке дозволить підвищити рівень якості та доступності послуг для населення. Про це під час засідання пост-моніторингової групи Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи сказав директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону Сергій Шаршов.

Серед іншого, на засіданні обговорили проект закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад», який, як відомо, пройшов перше читання у Верховній Раді.

«Ми ретельно вивчили досвід країн Європи з цього питання. У першу чергу, об’єднання громад ґрунтуватиметься на добровільності, що супроводжуватиметься державною підтримкою. Зміни, які ми пропонуємо до Бюджетного кодексу, передбачають наділення об’єднаної громади повноваженнями, рівнозначними повноваженням міст обласного значення, і органи місцевого самоврядування об’єднаної територіальної громади самі будуть визначати розміщення комунальних підприємств, установ та організацій за принципом якнайкраще для мешканців територій, що входитимуть до складу об’єднаної громади», - зазначив Сергій Шаршов. ... Читати далі »

Переглядів: 1346 | Додав: bil-rada | Дата: 14.12.2014 | Коментарі (0)

10 грудня  2014 року у Будинку рад під головуванням Івана Гончара відбулися загальні збори повноважних представників членів Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» Хмельницької області.Учасники зібрання розглянули ряд важливих та актуальних для органів місцевого самоврядування питань.

Про першочергові завдання Регіонального відділення Асоціації в рамках реформ місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні присутнім доповів перший заступник голови обласної ради Віктор Адамський. Він акцентував увагу присутніх на тих головних проблемах, які виникають у територіальних громад на шляху децентралізації влади та реформування системи місцевого самоврядування. Віктор Романович прокоментував також основні напрями законодавчих змін щодо ефективного розподілу повноважень, належного ресурсного забезпечення місцевого самоврядування та формування самодостатніх територіальних громад, які передбачен ... Читати далі »

Переглядів: 990 | Додав: bil-rada | Дата: 14.12.2014 | Коментарі (1)

Copyright MyCorp © 2024

Голова районної ради

Янишина Людмила Василівна
Янишина Людмила Василівна

Заступник голови районної ради

Васильчук Віра Леонідівна
Васильчук Віра Леонідівна

Пошук...
Друзі сайту
  • Білогірська РДА
  • Хмельницька обласна рада
  • Білогір"я - свіжі новини